Rooftopbar HOPP

Rooftop nieuws! Op de achtste verdieping van Hotel Casa is een aantal weken geleden dakterras HOPP geopend. Het vernieuwde concept legt de focus op lokaal, in samenwerking met ondernemers uit de buurt. Nu is dat concept al heel lang niet echt meer nieuw, maar HOPP is dat wel. Rooftopbar HOPP heet trouwens zo omdat het een echte ‘biergarten’ is. Met een daarbij behorende extreem uitgebreide bierkaart. Leuk! Naast de usual suspects staan hier voornamelijk (speciaal)bieren van lokale, vaak onbekende bierbrouwers op de kaart en hebben ze een eigen biertje HOPP en die heeft manlief (een echte connaisseur heel dik goedgekeurd).
Rooftopbar HOPP

NEST is nu Rooftopbar HOPP bovenop Hotel Casa

Deze totaal gerestylede en super groene hotspot in Amsterdam Oost bovenop het dak van Hotel Casa was voorheen NEST. Wat hier nou mis mee was, we weten het niet. Alleen dat we er zelf ook nooit kwamen. Maar met Rooftopbar HOPP heeft Hotel Casa denk ik wel een winnaar binnengesleept. Een biergarten rooftop hebben we immers nog niet in Amsterdam.

Rooftopbar HOPP is de Amsterdamse daktuin met speciaalbieren en een bourgondische kaart

Rooftopbar klinkt meteen een beetje hippig, maar HOPP heeft meer iets weg van een daktuin waar je de drukte van de stad even kunt ontvluchten en waar je in een oase van groen kunt genieten van een simpele en bourgondische kaart vol wisselende speciaalbieren en (finger)food met biologische producten van lokale oorsprong.
Rooftopbar HOPP

Brunchen, borrelen en sporten kan je bij Rooftopbar HOPP

Naast ontbijten. brunchen, borrelen, doorzakken en eten is het dakterras van HOPP ook een plek waar ruimte is voor afspraken, workshops en organiseren ze sportieve activiteiten zoals yoga. Super relaxed lijkt mij dat, op een zomerse ochtend eerst een uurtje yoga doen op het dak en dan lekker ontbijten en koffie leuten.

Dakterras HOPP is iedere (droge) dag geopend van 10:00 – 23:00 uur en zit vlakbij De Vergulden Eenhoorn op het dak van Hotel Casa. Er opent binnenkort trouwens nog een fantastische nieuwe hotspot in deze buurt en dat is De kop van Oost, onthou die naam! En Superette is ook bijna open, genoeg te doen weer dus in Amsterdam Oost.
Rooftopbar HOPP
Rooftopbar Hopp: Eerste Ringdijkstraat 4 Amsterdam.