Petit Deux

Petit Deux is een nieuw, klein, knus zaakje op de Buiten Brouwersstraat (Haarlemmerbuurt) in Amsterdam. Elsbeth en Ruben runnen samen hun zaak met liefde, toewijding en passie.
Het concept vrij simpel, maar heeft tegelijkertijd ook iets unieks omdat het zo persoonlijk is en dat is in Amsterdam maar op weinig plekken te vinden. Petit Deux heeft geen personeel, alleen de eigenaren staan dus in de zaak. Betere service dan dat krijg je dus niet.

Daarnaast is het motto van Elsbeth en Ruben dat alles lekker en vers moet zijn. Dat betekent dat ze elke dag vrijwel alles vers en zelf bereiden. Op enkele frisdranken na maken ze alle drankjes zelf. Denk hierbij aan heerlijke ice tea’s, groentesappen en limonades. Maar niet alleen de dranken ook alle ‘baked goods’ worden dagelijks vers gemaakt, zoals brownies, botergaletten en andere cakes.
Petit Deux Haarlemmerbuurt

De lunchkaart bestaat vooral uit broodjes. Wit of volkoren met bijvoorbeeld geitenkaas, vijgen en spinazie of manchego, vijgenjam en waterkers. Broodjes met rosbief, burrata, zalm en nog veel meer. Uiteraard is er ook aan de vega’s gedacht want er staan een aantal broodjes op het menu met bijvoorbeeld kikkererwten, gedroogde cranberries, bleekselderij en een lekkere, frisse kwark saus. Klinkt goed!

Bestellen doe je aan de bar en bij Petit Deux kan je ook je lunch of ontbijt meenemen. En alleen al voor de te gekke to go bekers zou ik hier élke ochtend een soja latté gaan halen! De inrichting is clean en gezellig en je kunt heerlijk even bijkomen aan de lange betegelde tafel aan de wand, of mensen kijken vanaf de gezellige zitjes voor het raam.

Adres: Buiten Brouwersstraat 19.
Openingstijden: dinsdag tm zondag van 10:30 uur tot 17:30 uur.
Klik hier voor we website van Petit Deux.

Voor de complete lijst met alle aller leukste hotspots in het centrum klik hier.
Kennen jullie trouwens Tinner al? De nieuwe ontbijt en brunch hit op het Rokin?