New in town: restaurant Celia met Californische cuisine

Hoe ga jij in deze light lockdown? Waar de dagen vast af en toe één grote blur zijn, zijn er gelukkig ook weer meer en meer lichtpuntjes. Letterlijk en figuurlijk. Zo ook in we-slaan-ons-erdoorheen horecaland. Tijdens de donkere dagen voor Kerst heeft een wel heel knap, culinair walhalla haar deuren geopend. Restaurant Celia is de naam. Vorkje prikken en daarna doorrollen naar de hotelkamer. Wat was het fijn!

Restaurant Celia, smeltkroes van keukens 

Hè lekker zeg dat de culi good news gong weer eens mag worden geklonken. En wel voor restaurant Celia. Gesetteld in het net zo knappe Kimpton de Witt Amsterdam. Wat de newbie in haar mars heeft? Californische cuisine in een sfeervolle setting. De Cali whut? Ze brengen het kleurrijke, comfy lekkers uit Californië op je bord in hartje Amsterdam. En als je weet dat de eigenaren van Jansz. en Pulitzer Amsterdam achter dit concept zitten, dan weet je zeker dat het genieten met een hoofdletter ‘G’ wordt.

Even over die Californische keuken. Eén die je waarschijnlijk snel associeert met Amerikaans fastfood. Ha vette hap, ha hamburgers en ha American pancakes. Nee hoor, niet voor restaurant Celia. Als je hun menu erbij pakt, zie je niets van die stereotypes terug. Wat wel? Een mix van wereldse invloeden. Verfijnde gerechten met veel smaak én vitamines. Yes, uit eten gaan en genoeg groenten binnenkrijgen.

Restaurant Celia Amsterdam

Restaurant Celia Amsterdam

Mix en matchen maar. Het is namelijk zo dat de gerechten niet de standaard grootte van voor- of hoofdgerecht hebben (dessert wel, wees gerust). Zo kan je beginnen met bloemkool met yuzu en feta (aanrader!), de gefrituurde vistaco’s met jackfruit slaw (nog zo’n favo!) en broccoli met chili.

Restaurant Celia Amsterdam

Ronde #1 afgesloten? Denk dan aan – we noemen – een zeebaars a la plancha to share, geroosterd boerderijkippetje, corvina crudo met jalapeño of spelt tuffoli. En 1 tip, ga losser dan los op de dessert. Zó lekker! Gerechten zonder veel franje, met dagverse (liefst lokale) ingrediënten. Afijn, om trek van te krijgen.

Restaurant Celia Amsterdam

Naast dat er een heerlijke Californische zeebries door de keuken waait, geldt dat ook voor het interieur. Californië is zon, zee, strand. Nou een zonnestraaltje van een ambiance met een helder kleurenpallet (inclusief veel geel in the lead) is het geworden. Mooi. En origineel!

Overnachting Kimpton De Witt Amsterdam

Eat, sleep and repeat

De c-crisis is helaas nog in full swing. Zo zit de horeca nog steeds op slot en is het meer dan ooit veel tijd binnenshuis doorbrengen. Maar restaurant Celia liet het er mooi niet bij zitten. Ondanks dat ze liever niet de titel ‘hotelrestaurant’ willen dragen – ze zijn zo veel meer dan dat – hebben ze mooi even van de gelegenheid gebruikgemaakt: uit eten en daarna hups door naar de Deluxe hotelkamer. Ideaal! Een tóp wat-zijn-we-uit staycation à €149,- dat elke woensdag – zaterdag t/m 31 december 2020 geldig is. Daarvoor krijg je:

  • een overnachting
  • €50,- dat je in restaurant Celia mag besteden
  • gratis parkeergelegenheid
  • free WiFi
  • tweetal fietsen
  • gratis ‘morning tea station’
  • en als je wil kan je ontbijt bijboeken (ook roomservice)

Boeken maar!

Restaurant Celia Amsterdam

Nieuwendijk 60
1012 MB Amsterdam

Website | InstagramFacebook