Kimpton De Witt

Voor een nachtje weg hoef je niet per se uren te reizen. Datzelfde ‘er-lekker-even-tussenuit-gevoel kan je ook gewoon om de hoek ervaren. Staycationen in eigen stad. En zo geschiedde. Met de SUITSUIT op het bagagerek gingen we richting hartje-hartje Amsterdam. Naar hotel Kimpton De Witt om precies te zijn. Bonne nuit!

Kimpton De Witt, pure schoonheid
Kimpton de Witt 

Ook al staat er ruim zeven jaar ‘Amsterdammer’ in m’n paspoort, deze charmante stad verveelt nooit. Wekelijks leer je wel weer wat nieuws kennen. Van restaurant tot conceptstore of…hotel. Laatst was dat het geval bij hotel Kimpton De Witt. Regelmatig ben ik hier op de opoefiets – met net wat te veel haast – voorbij gecrosst. Hier blijkt gewoon al jaren een beauty van een hotel gesetteld te zijn. Gevestigd in twee originele Renaussance-gebouwen. Iets met knap, knapper, knapst. En als je een voet binnen zet? Ook binnen ziet het er op en top gelikt uit. Op nog geen vijf minuten loopafstand van Amsterdam CS vind je deze charmeur. Yes, hartje toeristisch Amsterdam. En het mooie is, van al die bombarie merk je bij binnenkomst 3x niks van. Geen hustle and bustle, maar een oase van klasse, rust en gastvrijheid.

The story behind…Kimpton De Witt
Kimpton de Witt

Kort wat achtergrondinformatie over het boutiquemerk Kimpton Hotels & Restaurants dat haar roots in San Fancisco heeft liggen. Kimpton De Witt is hun eerste Europese lifestyle hotel. De look & feel is geïnspireerd op typisch Nederlands design met een moderne kijk op luxe logeren.

Binnen is het een aardige kruip door sluip door aan kamers – wat wil je ook met zo’n eeuwenoud pand -, maar één van de hotello’s wijst je graag de weg. En dan is daar le moment suprême. Lucky basterds dat we waren, hadden we een upgrade van de speciale Stay Human kamer naar een heuse suite. Wat betreft de kamers hoef je hier geen kleine, muffige hokkies te verwachten. Alles behalve. De suite was ruim opgezet, gigaknus en van alle gemakken voorzien. Doordat het een monumentaal pand is, kan je er vanuit gaan dat geen enkele kamer gecopypaste is. De kamer heeft een luxueuze, rustgevende uitstraling waar je spontaan zen van wordt. En ik kan je vertellen dat het een relaxte wakey-wakey was in een wolk van witte lakens. Wat een bed was dit zeg. Om nog maar niet over de regendouche en het bad met oh la la lekkere Marie-Stella-Maris producten te spreken. Je zou zo om de badkamer een strik willen doen, ‘m inpakken en meenemen voor thuis.

Over die badkamer gesproken. Waar de hotellerie niet de meest groene branche is, proberen ze daar bij Kimpton De Witt toch zeker hun duurzame steentje bij te dragen. Hier niet standaard schoonmaakwatjes, een naaikitje of mini-douchecrème bij de wastafel. Van die hebbedingetjes die bij velen van ons in de logeertas belanden. Ben je je tandenborstel, föhn of deodorant vergeten? Bel de receptie en het wordt opgelost. Zo kan het ook!

Chin chin erop los bij Super Lyan

Kimpton de Witt

Cocktails, altijd een goed idee. En al helemaal als je dat met gezellig gezelschap in een sfeervolle setting mag doen. Bij Super Lyan – de cocktailbar die in hotel Kimpton De Witt zit – zit je goed. Het is de eerste internationale vestiging van de award-winning Ryan Chetiyawardana a.k.a. Mr Lyan uit Londen. Sowieso dat je het hier niet bij één drankje kan houden. No worries, de volgende ochtend staat er een overheerlijk ontbijtbuffet in Wyers Bar & Restaurant klaar om die kater wat te verzachten. Van pancakes met een bups Maple syrup, een ‘normaal’ bammetje met zoet of hartig lekkers tot sunny side up eggs, zo wil je wakker worden. In het weekend is het hier rond 10:00 uur aardig spitsuur, dus mocht je zonder al te veel prikkels je dag willen starten, dan kan je beter lekker vroeg aanschuiven.

Kimpton De Witt, een hotel om door een ringetje te halen. Sweet dreams!

Kimpton De Witt
Nieuwezijds Voorburgwal 5, Amsterdam (Centrum)

WebsiteFacebook