Mississippi

Gloednieuw op het Beukenplein in jawel, Amsterdam Oost is Mississippi. Voorheen zat hier Bar Mowgli en waarom het daar nou niet wilde lukken was een raadsel. Het eten was immers goed en ik blijf treuren om de sushi bowl en de zwarte mayo maar you can’t have it all… Maar deze nieuwe hotspot zal een hoop goed gaan maken, dat weet ik zeker. Ze zijn vast stilletjes open gegaan maar ik kreeg natuurlijk al een rondleiding én heb er zaterdag voor het eerst gegeten en ik kan jullie vertellen, dit was helemaal the bom!
Mississippi

Not another burger joint maar Mississippi foodporn

De menukaart is heel bijzonder en de combinatie aan gerechten is geïnspireerd op de steden langs de rivier, jawel, de Mississippi. Ik zal jullie geheugen even opfrissen; De Mississippi is de twee na langste rivier (3766 kilometer lang) van Noord-Amerika. De naam stamt af van het Ojibweg-woord Messipi, wat groot water betekent. De rivier stroomt door en langs de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana en komt uit in de Golf van Mexico. Wat dat betekent voor de menukaart? Heel veel gevarieerde gerechten en smaken. Leuk!
Mississippi

Crocodile burgers & Sticky Cola ribs eet je bij Mississippi

Je leest het goed. Er staat een Crocodile burger op het menu en dat klinkt natuurlijk heel cool, maar smaakt dat ook een beetje? Daar kan ik volmondig JA op antwoorden. De krokodil zelf komt trouwens niet uit de Mississippi maar uit Zimbabwe. Daar ze worden gefokt voor het leer. In plaats van met het vlees niets meer te doen worden er tegenwoordig burgers van gemaakt. En die kan je nu dus hier proeven. En dat moet je vooral doen. De burger is behalve super origineel ook heel smakelijk. Het groene broodje, de fried onion rings, de kaas, de mango chutney en augurk zorgen voor een smaak explosie in je mond, niet te geloven. Ik vond het idee van een broodje krokodil een beetje vreemd maar na de eerste hap was ik meteen verkocht. Hangt wel een prijskaartje aan, want de burger kost ruim 19 euro maar dit is ‘ie zeker waard.  Van de naam Sticky Cola bbq pork ribs liep het water mij direct in de mond en ook dat was geheel terecht. Goed van smaak, sappig en lekker mals. Wat krijg je als de chef kok mede eigenaar is van de zaak? Perfect eten en bijna alles zelfgemaakt. Net als de eigengemaakte cajun en twisted fries. Daar heb ik schaamteloos gewoon twee porties van besteld. Ik denk dat het met Mississippi wel goed gaat komen.
Mississippi

Jambalaya, shrimps, tex-mex en meer

De kaart is dus heel uitgebreid en volgt de gehele Mississippi rivier. Op het menu prijken bijvoorbeeld ook drie sliders (mini burgers), welke goddelijk schijnen te zijn en ik vind dit soort dingen altijd heel erg leuk omdat je dan niet maar één maar meerdere smaken proeft. Vega’s en vegans niet direct getreurd er staan ook heel wat veggie gerechten op het menu. Een Mushroom burger, een sweet potato quesadilla en uiteraard wat salades en soepen. Dan moeten we het ook nog even over de toetjes hebben want ook die worden huisgemaakt en zijn 100% American. Denk aan Mississippi mud cake, Chocolate bourbon pecan pie, fluffy pancakes en Sundaes.
Mississippi

Oh en het interieur? De foto’s spreken voor zich neem ik aan!
Voor nu zijn ze geopend vanaf 16:00 uur dus voor borrel en diner maar hopelijk wordt dit ook snel een lunch hotspot.
Oh, hier nog een fotootje van de crocodile burger. Hij is gigantisch!!
misissippi

Klik hier voor de leukste hotspots van Amsterdam Oost.