Meat Je Vrienden Live: verborgen parel in het Rotterdamse centrum

De Oude Haven: een prachtig, pittoresk stukje Rotterdam. Toeristen en dagjesmensen vinden het er hartstikke leuk, maar de échte Rotterdammer: die komt er weinig. En dat is onterecht, met name met lekker weer. Je zit er heerlijk aan het water, je hebt mooi uitzicht en zoals ik nu heb ontdekt, ook goede horeca. Een unieke samenwerking is ontstaan tussen drie horecazaken op dit mooie stukje: Meat Rotterdam, Oesteria en De Vrienden Live. Deze combinatie zorgt voor een enorm, zonovergoten terras. Wij mochten het meemaken!

Op een dinsdagavond rond half 7 worden we ontvangen op het nog zonnige terras van Meat Rotterdam. Snakkend naar een wijntje krijgen we een heerlijk plekje op de relaxte loungebanken aan het water: perfect! Eigenaar Marcel Nijenhuis heet ons welkom en komt er gezellig bijzitten. Hij vraagt ons wat we willen drinken en makkelijk als we zijn, laten we ons wat aanraden. Zo verschijnt er een paar minuten later een kan witte sangria op tafel. Dat gaat er wel in!

Foto credits @MIESMEDIA

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen deze drie zaken is deze zomer ontstaan. Alle drie een geheel eigen propositie, weten ze gebruik te maken van elkaars sterke punten. Oesteria is de jongste van deze drie zaken en is sinds deze zomer hot en happening. Elk weekend staat het terras vol rond de borrel met mensen die gezellig oesters bestellen en er bijpassende bubbels of witte wijn bij drinken. De Vrienden Live is een bruisende bar en restaurant waar je kunt genieten van live muziek en veel gezelligheid, met name wat later op de avond. Bij Meat Rotterdam kom je (niet geheel verrassend) voor het goede vlees en andere lekkere gerechten.

Koop een koe

Hoewel ik nog steeds een vleesliefhebber ben, eet ik het thuis nog maar weinig en koop ik het amper meer in de supermarkt. Wanneer ik het eet, wil ik graag goed én eerlijk vlees. Meat Rotterdam gaat hier volledig in mee. Het vlees wat hier wordt geserveerd, is afkomstig van de Lindenhoff in Baambrugge. Zij hebben een eigen boerderij met verschillende rassen en een heuse koeientuin. Meat koopt hier regelmatig een hele koe, die in ongeveer 10 weken wordt geserveerd in het restaurant. Bijna alles van de koe wordt gebruikt, wat creativiteit en passie vraagt van de keuken. Die passie zie je ook terug bij eigenaar Marcel. Vol enthousiasme neemt hij ons mee in de geschiedenis van Meat en de keuzes die hij heeft gemaakt.

Heerlijke wijn, goed vlees en mooi uitzicht

Met het risico om als alcoholist bestempeld te worden, weten de meeste mensen die mij kennen wel dat wijn één van de belangrijkste dingen in mijn leven is. Ik stond dan ook te popelen toen ik hoorde dat Marcel momenteel een opleiding tot Vinoloog volgt. Dat betekent sowieso goede wijn! Zo drinken we deze avond een mooie Viognier uit de Languedoc in Frankrijk en een Amerikaanse Zinfandel, die heerlijk fruitig is en 8 maanden vatrijping heeft gehad, zonder dat dat de wijn domineert.

Vooraf hebben we genoten van een plankje om te delen met steak tartaar, carpaccio, vitello tonato en spinata romana. Hier proef je meteen dat het gaat om goed vlees, dat weinig extra’s nodig heeft om heerlijk te smaken. Het hoofdgerecht is wederom een plank om te delen. Drie stukken vlees naast elkaar: Bavette, Picanha en een Tournedos Rossini. Dat is 200 gram ossenhaas van Nederlands Dubbeldoel koe met eendenlever en truffeljus. Ook al betekent het dat we naar huis moeten rollen, sluiten we toch af met iets zoets: de Lemon Curd cheesecake met een bodem van bastogne. Om het een beetje te laten zakken (goed excuus) dronken we ook nog een glaasje Limoncello: perfecte afsluiter van een heerlijke avond!

Foto credits @MIESMEDIA

Brunch festival

Een middag vol food, cocktails en live muziek: klinkt best goed toch? Sluit daarom de zomer af bij het Brunch Festival van Meat Je Vrienden Live! Op zondag 27 september kun je hier twaalf food spots vinden waar je een heerlijke brunch kunt samenstellen. Bij Meat kun je onder andere starten bij de heuse egg bar of meteen voor de sizzling bbq gaan, bij Oesteria slurp je oesters en andere verse vis naar binnen en bij De Vrienden Live staat een ware candybar voor een overheerlijk dessert terwijl je geniet van de livemuziek. Meer info of tickets kopen? Check deze link!

Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website. Voor meer toffe terrassen in Rotterdam klik hier.