LouLou Pizzabar opent een tweede zaak in Rivierenbuurt

Mijn ideale pizza heeft een super dunne bodem, de randen zijn knapperig en vol met van die grote luchtbellen (die uit elkaar spatten als je je vork erin zet), of juist zacht maar absoluut niet dik. Er zit natuurlijk verse buffelmozzarella op, cherry tomaatjes, parmaham of bresaola, truffel mascarpone, champignons en rucola. Of een pizza met tonijn en uit of gewoon Italiaanse salami. Hmmm watertanden. Waar je voorheen altijd naar de Amstel moest fietsen heb je nu geluk want LouLou Pizzabar opent een tweede zaak in Rivierenbuurt! Op het mooie hoekje van de Maasstraat nummer 18. En waarom dit zulk goed nieuws is, is omdat LouLou in de top 3 van de beste pizza van Amsterdam lijst staat, dus juich maar!

LouLou Pizzabar is de pizza specialist van Nederland
LouLou Pizzabar opent een tweede zaak in Rivierenbuurt

Wat ik niet wist voordat LouLou hun zaak opende (eerst onder de naam La Lotta) was dat team LouLou echte pizza specialisten zijn. Ze hebben zelfs een LouLou Academy gevestigd aan de Weesperzijde. Hier geven ze pizza opleidingen voor professionals, maar ook amateurs kunnen hier terecht voor een leuke workshop. Bij Pizzabar LouLou serveren ze zogenaamde “oerpizza’s”. Eeuwen geleden beschouwden ze de pizza in Italië als een gezonde maaltijd, dat kunnen wij ons nu nauwelijks meer voorstellen maar dat was wel terecht. De pizzabodem werd gemaakt van de hele graankorrel, rijk aan gezonde voedingsstoffen en de pizza werd goed maar niet overmatig belegd. Heel anders dan wat wij nu gewend zijn dus. En dus een stuk minder ongezond.

Gezondere pizza
LouLou Pizzabar opent een tweede zaak in Rivierenbuurt

LouLou wil de oerpizza weer in ere herstellen en bereidt dus lekkere én gezonde pizza’s. Ze combineren hoogwaardige meelsoorten volgens traditioneel Napolitaans én Romaans recept en beleggen de pizza’s met verse, mooie producten.
Leuk om te weten, je kunt bij LouLou kiezen tussen verschillende soorten bodems; Volkoren oerdeeg, traditioneel of glutenvrij. Deze bodems worden ontwikkeld in het Pizzalab van LouLou in Italië. De glutenvrije bodems zijn zo ontwikkels dat mensen met een gluten allergie 100% de garantie hebben dat er géén besmetting in de keuken kan voorkomen. De Glutenvrije pizza’s bestaan uit alleen plantaardige producten. Zo wordt er een mix gebruikt van mais meel, rijst meel en aardappelmeel. Er is een speciale ruimte in het Pizzalab waar de glutenvrije pizza’s worden gemaakt en deze worden dan ook in een aparte oven afgebakken.

Brak lunchen met pizza aan de Amstel
LouLou Pizzabar opent een tweede zaak in Rivierenbuurt

Ik was zo blij dat LouLou elke dag opende om 12uur want vaak gingen we dan heel brak lekker op het terras in de zon aan de Amstel zitten en pizza’s klappen. Of we namen de pizza’s mee en gingen in het gras liggen. Zo gezellig. Maar naast pizza serveren ze bij LouLou ook Italiaanse antipasti, lekkere desserts en hebben ze voor kids speciale kinderpizza’s. Nu dus straks ook allemaal in de Maasstraat! Ze zijn nog druk aan het verbouwen maar zodra we meer weten over LouLou in de Rivierenbuurt zijn jullie de eerste die het horen.

Meer pizza hotspots uitchecken? Klik hier.