Pizzabar La Lotta

Toen werd aangekondigd dat een van mijn favoriete plekjes, namelijk restaurant Aan de Amstel zou gaan sluiten was ik diep bedroefd. Menig zomeravond hebben we hier heerlijk zitten dineren en bleven we fles na fles hangen tot we met de fiets aan de hand lallend naar huis liepen.

Maar een aantal weken geleden zag ik dat Aan de Amstel plaats had gemaakt voor Pizzabar La Lotta. En deze pizzabar zag er ook nog eens heel aantrekkelijk uit. Dit kon heel goed nieuws zijn! Vorige week vrijdag namen we de proef op de som (kansloos natuurlijk) en fietsten we rond 20:00 uur naar de Amstel. Uiteraard zaten alle terrassen propvol, maar net toen wij aan kwamen lopen kwam er een tafeltje vrij op het gezellige terras van Pizzabar La Lotta. Lucky us!
Pizzabar La Lotta
La Lotta zat vol met jongeren, mensen uit de buurt en een handjevol toeristen die tijdens een zonnige wandeling langs de Amstel hier waren neergestreken voor een koud Italiaans pilsje.

Wat ik niet wist, was dat team La Lotta echte pizza specialisten zijn. Ze hebben zelfs een LaLotta Academy gevestigd aan de Weesperzijde. Hier geven ze pizza opleidingen voor professionals, maar ook amateurs kunnen hier terecht voor een leuke workshop.
Nu was ik echt benieuwd naar de pizza’s. De pizza’s die ik voorbij zag komen hadden allemaal een hele grote dikke korst. Normaal is dat helemaal niet mijn ding, ik hou het meest van pizza’s met super dunne, knapperige korst, maar wie weet…

Bij Pizzabar La Lotta serveren ze zogenaamde “oerpizza’s”. Eeuwen geleden beschouwden ze de pizza in Italië als een gezonde maaltijd, dat kunnen wij ons nu nauwelijks meer voorstellen maar dat was wel terecht. De pizzabodem werd gemaakt van de hele graankorrel, rijk aan gezonde voedingsstoffen en de pizza werd goed maar niet overmatig belegd. Heel anders dan wat wij nu gewend zijn dus.
Pizza aan de Amstel Pizzabar La Lotta

LaLotta wil de oerpizza weer in ere herstellen en bereidt dus lekkere én gezonde pizza’s. Ze combineren hoogwaardige meelsoorten volgens traditioneel Napolitaans én Romaans recept en beleggen de pizza’s met verse, mooie producten.
Leuk om te weten, je kunt bij Pizzabar La Lotta kiezen tussen verschillende soorten bodems; oeroud gemengd meel, traditioneel, powerfood of glutenvrij.

Deze bodems worden ontwikkeld in het Pizzalab van La Lotta in Utrecht. De powerfood pizzabodem bijvoorbeeld bestaat uit een mix van kurkuma en hennep, maar ze hebben zelfs zwarte pizza’s met houtskool. Er is een speciale ruimte in het Pizzalab waar glutenvrije pizza’s worden gemaakt en deze worden dan ook in een aparte oven afgebakken.

En alsof dat nog niet genoeg was zijn ze ook winnaar van de lekkerste pizza van NL 2016 (Horecava) en kwamen ze tijdens het NL Open pizzabakken 2016 als winnaar uit de oven!
Pizzabar La Lotta Amsterdam Amstel

Na al deze informatie was ik natuurlijk nog benieuwder naar de pizza’s en ondanks de extreme drukte en het nog niet goed ingewerkte personeel was de pizza echt heel erg lekker. Vooral de korst viel bij mij in de smaak. Deze is luchtig, heeft een goede bite en je zit niet propvol na het compleet leeg eten van je bord. Chill, want dan is er nog ruimte voor een toetje!
Menu pizzabar La Lotta Amsterdam

Naast pizza’s serveren ze bij Pizzabar La Lotta ook lunch en speciale kinderpizza’s dus je kunt hier de hele dag terecht voor heerlijke pizza’s, salades en broodjes. Zo kan je kiezen uit broodjes met Parmaham, truffelsaus en mozzarella, vitello tonato en een aantal heerlijke Italiaanse salades.

Adres: Weesperzijde 42 a.
Open: elke dag vanaf 12:00 uur.

Zitten alle restaurantjes bij dit gedeelte vol? Loop dan door naar Girassol, daar zit en eet je ook heerlijk!
Meer pizza hotspots uitchecken? Klik hier.