Lillydoo

Tijdens mijn eerste zwangerschap maakte ik al snel kennis met goedbedoelde, soms ietwat opdringerige, vervelende, irritante en soms ook geweldige adviezen. Welke doeken zijn het best, welke shampoo je voor je kindje moest gebruiken en hoe vaak, welke spenen het beste zijn, de merk fles, koemelk of geitenmelk en natuurlijk welk soort luiers. Ik heb de meeste adviezen aangehoord en dan lachte ik op mijn aller vriendelijkst mijn “dat bepaal ik zelf wel” glimlach en dan maakte ik dat ik weg kwam. Nu ik zwanger ben van de tweede heb ik hier gelukkig heel veel minder last van, maar ik vind het toch leuk om mij steeds in nieuwe producten, merken en dingen te verdiepen. Zo kwam ik via via bij de luiers van LILLYDOO. Ik was altijd tevreden met ‘mijn merk’ luiers en nog nooit heeft enige reclame of verkooptruc mij doen laten overstappen, maar toen ik de filosofie achter LILLYDOO las was ik eigenlijk wel nieuwsgierig.
Lillydoo

Luiers van LILLYDOO

Vroeger werden alle babytjes elke dag van top tot teen ingesmeerd met Zwitsal of andere heerlijk geurende middeltjes maar de laatste jaren is het motto steeds meer “minder is meer”. Steeds meer ouders kiezen voor juist ongeparfumeerde of zelfs compleet plantaardige producten om de gevoelige babyhuid te verzorgen en ook in luierland is de keuze steeds groter aan het worden. LILLYDOO ontwikkelt hun producten in samenwerking met vroedvrouwen en zorgt ervoor dat deze allemaal vrij zijn van schadelijke ingrediënten. Dit houdt in dat in alle LILLYDOO producten geen parfum, parabenen en PEG-emulgatoren zitten.

De geboorte van LILLYDOO

Beide oprichters van LILLYDOO, Sven Bauer en Gerald Kullack, hebben zich voorgenomen om de markt voor babyproducten volledig op z’n kop te zetten. Samen met vroedvrouw en expert in babyverzorging Sissi Rasche, ontwikkelen ze verzorgingsproducten die voldoen aan de eisen van moderne ouders. En dat zijn luiers met een ideale pasvorm en een uitstekend absorptievermogen en daarnaast moeten deze extra zachte en huidvriendelijke luiers vrij zijn van alles waar billetjes niet van houden – parfums, lotions en onnodige chemicaliën. Klikt best logisch, toch?

Lief voor de huid

LILLYDOO vindt het vooral belangrijk dat de producten de gevoelige babyhuid niet schaden. Daarom maken ze bewust geen gebruik van de volgende ingrediënten: parfums, parabenen en PEG-emulgatoren. Minder is vaak meer en dat wordt ook bevestigd door verschillende onafhankelijke testinstituten: LILLYDOO luiers zijn OEKO-TEX® STANDAARD 100 gecertificeerd, dragen het “Cruelty free and vegan” logo van PETA, zijn dermatologische getest door Original Dermatest en hebben volgens Allergy Certified een minimaal risico om huidallergieën te veroorzaken. Nou toen ik dat last wist ik eigenlijk geen rede te bedenken om niet over te stappen of op z’n minst deze luiers te proberen. Ik bedoel je wil toch altijd het aller beste voor je kind. Daarnaast zijn de luiers dermatologische getest door Original Dermatest en hebben volgens Allergy Certified een minimaal risico om huidallergieën te veroorzaken. Nu ben ik van huis uit helaas nog al een allergisch typetje dus ook dit klonk mij als muziek in de oren.

LILLYDOO in een notendop

Alle LILLYDOO producten zijn vrij van parfums, hormoonactieve stoffen, PEG-emulgatoren en parabenen. Daarnaast dragen LILLYDOO producten de PETA- certificering waardoor ze als ‘vegan & cruelty free’ beschouwd worden. LILLYDOO gebruikt geen dierlijke producten en test niet op dieren. Ook aan dat laatste hecht ik steeds meer waarde want hoe meer je hierover hoort, ziet en dus weet hoe gruwelijker ik het vind.
Lillydoo

Luier abonnement

Na weken van Etos naar Kruidvat naar Albert Heijn te zijn gelopen voor pakken met luiers (want in de aanbieding) was ik helemaal klaar met dat gesleur en gehamster. Ik wilde luiers thuis laten bezorgen maar niet meer betalen dan nodig was. Ik ontdekte dat Wehkamp hele goede maandbox deals heeft dus vanaf dat moment heb ik nooit meer een pak luiers los gekocht. LILLYDOO doet daar een schepje bovenop want die hebben een eigen online service. Je kunt dus vanaf de bank je luiers en luierdoekjes bestellen en je krijgt bij het afsluiten van een luierabonnement altijd 25% korting op alle producten in het abonnement. Ook betaal je geen verzendkosten dus dit vond ik helemaal handig. Oh en wat ik stiekem ook wel leuk vind is dat je zelf het design van de luier kunt kiezen. Handig ook bij een tweede want dan weet je altijd welke luier voor wie is. Handig toch!? Benieuwd naar hoe dit werkt? Klik hier om een luier abonnement aan te schaffen.
Lillydoo

LILLYDOO luiers, doekjes en verschoonmatjes

LILLYDOO verkoopt niet alleen luiers maar dus ook biologisch afbreekbare babydoekjes voor de gevoelige huid en extra zachte luiermatjes. Alle LILLYDOO producten worden in Europa geproduceerd, dus het credo ‘support your locals’ geldt hier ook. Ook al deze producten dragen het “Cruelty free and vegan” logo van PETA, zijn dermatologische getest door Original Dermatest en hebben volgens Allergy Certified een minimaal risico om huidallergieën te veroorzaken.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over deze luiers? Klik dan hier voor de website.

Ben je bang dat je allemaal dingen krijgt in je kraamperiode waar je niets aan hebt? Of wil je je (schoon) ouders, vrienden en familie gewoon inspireren, stuur ze dan vooral dit artikel met de leukste kraamcadeaus door. Dan weet je zeker dat ze met iets leuks aankomen!
LILLYDOO

Twijfel je of je jezelf en je dikke buik wil vereeuwigen door een fotoshoot te doen? Lees dan vooral dit artikel over het mooiste kraamcadeau wat ik kreeg (een fotoshoot) en dan weet ik zeker dat je geen spijt krijgt!

Benieuwd naar wat mijn 9 mommy musthaves waren? Of wil je jezelf behoeden voor afschuwelijke kraamcadeaus? Lees dan het artikel met de leukste kraamcadeaus en stuur deze door naar familie, vrienden, collega’s en dan komt het vast allemaal goed.