Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Na mijn eerste zwangerschap schreef ik het artikel met de leukste kraamcadeaus waarin ik een aantal kraamcadeaus tip voor mensen die écht geen idee hebben wat ze moeten geven. Ik was ooit ook zo iemand, die dan uren in een winkel kon rondstruinen op zoek naar een leuk cadeau, een kleinigheidje of een knaller van een present. Maar moeilijk dat ik het vond! Want tja, je bent geen moeder dus eigenlijk heb je géén idee wat je nou echt nodig hebt. Of wat handig is of wat fijn is om te krijgen. Maar daar kwam ik in de weken na Yuki’s geboorte heel snel achter. Nu krijg ik vaak te horen dat zwangere vriendinnen dit artikel doorsturen naar vriendinnen, opa’s en oma’s en andere familie leden of collega’s waarvan ze denken dat dat nog wel eens helemaal mis kan gaan. Hoe leuk!? Gewoon als extra steuntje in de rug om met écht een leuk of handig cadeau aan te komen. Er zijn verschillende soorten winkels waar je mensen blind naartoe kan sturen waar het simpelweg gewoon niet fout kán gaan wat ze er ook zullen uitzoeken. Denk aan Archive store, Big & Belg, Broer en Zus, Kids to Kids, De Kleine Parade etc. Deze winkels staan trouwens ook in het artikel de leukste kinderwinkels van Amsterdam en als je hier een cadeautje gaat scoren is succes gegarandeerd.
Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Ik ben nu ruim 30 weken zwanger van Yuki’s broertje en vond het misschien toch wel leuk om een mooie buikfoto te laten maken. Niet zo’n statische in een studio, maar gewoon een beetje losjes en spontaan. Het liefst ook met Yuki erbij want ik heb net zoals alle andere moeders drie miljoen foto’s van vader en dochter maar nauwelijks echt leuke foto’s van haar en mij. Op wat een zonnige dag had moeten worden gingen we samen met de oppas naar Zandvoort aan Zee. Lekker spelen in het zand, met onze voetjes in het water en ondertussen zou fotografe Bente Hilkens foto’s maken. Geen idee wat ik kon verwachten, maar dat het zo mooi zou waren had ik nooit gedacht…
Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Voor de eerste keer zwanger?

Ben je voor de eerste keer zwanger en vind je het leuk om een aantal foto’s van jou en je mooie buik te laten maken? Dan ben je bij Bente aan het juiste adres! Zij kan je helpen met al je twijfels en wensen en samen komen jullie dan vast tot de perfecte plek voor een foto. Zoek wat inspiratie beelden op op bijvoorbeeld Pinterest en laat haar die zien, of maak foto’s van je favoriete plekje in de stad of in de natuur. Wedden dat zij direct geweldige ideeën krijgt?
Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Het perfecte babyshower cadeau?

Je kunt dit natuurlijk zelf regelen, maar dames let op, dit is ook een te gek babyshower cadeau als je het mij vraagt. Ik zou dit niet zo snel voor mijzelf regelen maar als je het van al je vriendinnen krijgt tijdens de babyshower dan heb je echt een waanzinnig gezamenlijk cadeau waar je de rest van je leven nog plezier van hebt.
Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Je tweede kindje op komst?
Dan is dit juíst een bijzonder moment voor een shoot

Zoals in mijn geval is het mijn tweede kindje en daarom vond ik het juist leuk om ook iets met Yuki te doen. Haar aanwezigheid maken de foto’s ook eigenlijk nog mooier en specialer. Zij is mijn aller grootste geluk en juist omdat zij ons zoveel liefde en geluk brengt zwemt er nu nog zo’n kleintje in mijn buik. Zij is het belangrijkste in mijn leven en hoort dus gewoon op die foto’s. Juist omdat zij straks haar plekje moet delen is het zo bijzonder om dan nu nog eens extra de tijd te nemen om samen leuke dingen te doen, herinneringen te maken en dit dan vast te leggen. Ik had nog een mooie witte jurk liggen en kocht voor Yuki een schattig wit jurkje en eigenlijk gingen we zonder echt plan gewoon het strand op. We liepen naar zee, langs de branding waar helaas allemaal goor wit schuim aanspoelde, het was heel warm maar compleet bewolkt en mistig (alles behalve waarop we hadden gehoopt) en na nog geen kwartiertje spelen en wandelen stond het er al op. Ik had er eigenlijk niet zoveel verwacht maar toen Bente mij de foto’s stuurde was ik gewoon even stil. Wat een geweldig cadeau, zo dierbaar!
Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Newborn shoot

Een fotoshoot is natuurlijk altijd leuk om te doen. Of dit nu van alleen jou en je buik is, misschien krijg je je lief wel zo ver om ook mee te doen, of ga je met het hele gezin. Maar sinds deze fotosessie met Bente zit ik ook te denken om haar thuis uit te nodigen voor als deze kleine er is. Newborn shoots zijn totaal niet mijn ding, maar deze momenten zijn toch eigenlijk te bijzonder om zomaar aan je voorbij te laten gaan. Van Yuki heb ik best weinig foto’s van de eerste paar dagen. Het is je eerste, je bent niet helemaal jezelf, er is zoveel bezoek, je bent alleen maar met dat hummeltje bezig en denkt nauwelijks aan foto’s maken. Dus ook dan, als het kindje er is, is het misschien toch wel leuk om even een uurtje een fotograaf over de vloer te hebben. Denk je niet?
Het mooiste kraamcadeau; een fotoshoot

Bente Maria Hilkens Fotografie

Ik heb ooit eens een shoot gedaan met Bente en kende haar al via een vriendinnetje en toen ik met dit idee speelde wist ik meteen dat zij de foto’s moest maken. Behalve dat ze gewoon niet normaal mooie foto’s maakt is ze super flexibel en heel leuk om mee te werken. Je voelt je direct op je gemak bij haar, ze is zelf ook moeder dus kan goed met kleintjes omgaan en heeft een engelen geduld. Ze zit vol te gekke ideeën en is enorm enthousiast.

Je stuurt haar wat foto’s van Instagram of Pinterest op (ik typte gewoon pregnant maternity shoot in en zie hier het resultaat)  of wat locaties en plekken die je in gedachten hebt en zij komt meteen met een leuk plan. Uiteraard kan je thuis ook heel veel doen, want Bente ziet overal wel iets moois in. Met schaduwen werken kan ze heel goed en dat is met buikfoto’s natuurlijk altijd heel mooi. Dus eigenlijk hoef je je huis niet eens uit. Een sessie op de bank, of je bed of op de trap kan met Bente net zo mooi worden.

Je kunt bij haar een shoot boeken vanaf 350 euro en dan krijg je na een week of twee een bestand met ruim twintig foto’s. Jullie kunnen op een speciale locatie afspreken of ze komt bij je thuis en een shoot duurt gemiddeld anderhalf à twee uur dus je hoeft niet bang te zijn dat je er een hele dag voor uit hoeft te trekken. Wij waren serieus binnen een halfuur klaar met deze sessie. Dat geloof je toch bijna niet?

Ik was nooit het type voor een shoot met je kleintje en je dikke pens maar na het zien van deze foto’s ben ik daar helemaal op teruggekomen. Wat een prachtig en intens dierbaar cadeau is dit en ik kan niet anders zeggen dat iedereen dit zou moeten doen. En dan zeker bij BMH fotografie. Check haar site voor al haar werk, voor meer info en haar contactgegevens en doe jezelf of je zwangere bff een groot plezier en geef dit cadeau!