De leukste grote cadeaus voor de feestdagen

In schoencadeautjes en kleine cadeaus verzinnen ben ik best goed. Dat duurde ook even (bijna 5 jaar ahum) maar ik heb elke verjaardag van de kids alle artikelen met cadeau tips bijgewerkt op de website dus ik heb dat soort lijstjes snel bij de hand als ik het even niet meer weet. Maar wat als je nou ook een wat groter cadeau of een ‘hoofd cadeau’ wil geven? Dat vind ik toch snel lastig. Want er is zoveel en wat is een normale prijs en waar hebben ze echt wat aan en waar spelen ze veel mee? Ik heb alle cadeau lijsten weer doorgenomen en de leukste voor je op een rij gezet. De leukste grote cadeaus voor de feestdagen voor kids van 0 t/m 6 jaar.

Cadeau inspiratie voor baby’s van 1 jaar
Cadeau inspiratie voor baby’s van 2 jaar
Cadeau inspiratie voor kids van 3 jaar
Cadeau inspiratie voor kids van 4 jaar
Cadeau inspiratie voor kids van 5 jaar

De leukste grote cadeaus voor de feestdagen
De leukste grote cadeaus voor de feestdagen

Ik vind vooral met Sinterklaas het leuk om wat kleinere cadeautjes in te pakken en dan één groot cadeau of ‘hoofd cadeau’ zoals sommige mensen het noemen te geven. Ik weet nog dat ik als kind een keer een Barbie huis kreeg samen met mijn zusje van wel vier verdiepingen en een rooftop pool. We gingen bijna out zo waanzinnig vonden we het! Meestal let ik op dingen als wie waar het liefst mee speelt maar probeer ik ook altijd dingen te kopen waar ze met z’n alle leuk mee kunnen spelen of waar de Ravi en Xan als ze wat groter zijn ook nog plezier van kunnen hebben.

Ik maakte al een lijst van 10 euro cadeautjes, vind ik zelf mega handig voor kleine leuke cadeautjes of als je nog iets zoekt voor een feestje ofzo. Dit is de lijst met de leukste cadeautjes van rond de 10 euro voor kids van 0 tot 6 jaar.

De leukste grote cadeaus voor de feestdagen voor kids van 0 tot 1,5 jaar

Olifant met ballen lanceer en leer baan

Dit is en blijft echt mijn cadeau tip nummer één voor kleintjes van net of bijna 1 jaar. Yuki kreeg deze van mijn zus voor haar eerste verjaardag en er wordt tot op de dag van vandaag nog steeds mee gespeeld. Nu is ‘ie voor Xan echt een grote favoriet maar stiekem spelen grotere kids (zeker tot 4 jaar) er ook nog mee. Deze olifant lanceert 4 lichte plastic balletjes uit zijn slurf en de kleintjes moeten deze vangen of pakken en snel weer terug doen. Dikke pret, goed voor de motoriek en ze leren goed samen werken. Echt een top cadeau! De prijs ligt rond de 25 a 26 euro en je kunt ‘m hier bestellen.

Een loop auto of race beest

Yuki kreeg van mij een muisje op wieltjes waar ze met anderhalf jaar de hele kamer op rond scheurde. We hebben ook een plastic  loop scooter gehad en een houten loop fietsje. Maar voor jongens van 1 a 1,5 jaar zou ik een vette brandweer loopauto kopen zoals deze. Maar een lichtroze Fiat 500 is toch ook te vet! Je hebt tegenwoordig ook hele leuke houten driewieler loopfietsjes zoals deze tijger.

Wobbel Balance Board

Bijna elke moeder is hier helemaal lyrisch over en ik denk dat ik de enige ben met kinderen die hier niet of nauwelijks mee spelen of gespeeld hebben. Ik snap ook echt niet waarom maar ze vinden het gewoon niet zo boeiend. Ze gebruiken ‘m alleen als surfplank om mee van de glijbaan af te sjeezen en daar is ‘ie nou nét niet voor bedoeld. Maar de meeste kids gebruiken ‘m heel veel en spelen er heel leuk mee dus dit is en blijft een tip!

Loopwagens

Loopt je kindje nog niet dan is dit hét moment voor een loopwagentje! Je hebt ze in allerlei soorten, vormen en maten. Een loopwagen met nog wat leuke dingen om mee te spelen is denk ik het leukst. Deze houten loopwagen met telraam, blokken en een muziek instrument lijkt mij echt fantastisch. Wij hadden deze loopwagen van Vtech die heeft alle kinderen leren lopen en ook de kids van de buren. Hij was nog helemaal mooi na 5 jaar mee rammen en nu is ‘ie door naar Stichting Babyspullen, waar voor je geld dus! Je hebt eindeloos veel varianten en prijs categoriën maar ik zal een paar leuke voor je op een rijtje zetten. Deze houten van New Classic Toys is echt te gek maar ook deze loopwagen met blokken is heel leuk.

Activiteiten Kubus

Een activiteiten kubus vind ik best een kostbaar ding maar is tegelijkertijd ook echt een must voor kleintjes. Vooral als ze niet zo dol zijn op op hun buik liggen (zoals Yuki). Wij hadden deze van Vtech en die heeft echt alles overleefd. We hebben ‘m nu gedoneerd aan een goed doel maar ik denk dat er wel 300 babies mee hebben gespeeld en op hebben geramd. 100% hufterproof en leuk voor de aller kleinsten maar ook als ze al kunnen zitten en kruipen. Als je liever een houten activiteiten kubus hebt dan is deze van Jouéco echt top. Sowieso is Jouéco echt een heel leuk en goed merk! Deze kubus is ook van hout en net een stukje goedkoper. Little Dutch een heel leuk Nederlands merk heeft ook een houten kubus en die is ook een stukje goedkoper.

Stapelblokken

Klinkt misschien niet meteen mega boeiend maar hier wordt nog zoveel mee gespeeld. We kregen voor Yuki’s 1ste verjaardag een set stapelblokken en die gebruiken we nog steeds. Er wordt mee gebouwd, gestapeld, ze leren de dieren en cijfers erop herkennen echt een mega leuk cadeau! Dit zijn leuke pastel kleurige blokken van 19 euro maar deze stapelblokken met bosdiertjes is ook super leuk en voor jongens of meisjes die dol zijn op coole auto’s zijn deze snelle auto stapelblokken echt te gek!

De leukste grote cadeaus voor de feestdagen voor kids van 2 jaar

Een step

Je hebt stepjes in allerlei prijs categorieën maar dat een step je leven makkelijker maakt is één ding wat zeker is. Zodra ze het een beetje kunnen ben je overal sneller, makkelijker en hoef je minder te sjouwen. Je hebt stepjes in alle kleuren van de regenboog en meestal beginnen ze vanaf 30 euro zoals deze blauwe step en tegenwoordig hebben veel stepjes ook lichtgevende wielen. Voor Yuki had ik dat niet gedaan want vond het een beetje kermis maar Ravi heeft wel een step met lichtgevende wielen en dat is vooral in de winter mega handig. Wij lopen altijd door het park naar de crèche en door die wielen zijn ze in het donker veel beter zichtbaar. Tipje dus! Wat ook handig is, is een step met een zitje en handvat. Als ze dan nog een beetje te klein zijn kan je ze dus duwen en dat scheelt weer zeulen met een kinderwagen. Deze Scoot and Ride is echt top en in allerlei verschillende kleuren en uitvoeringen.

Een loopfiets met 2 wielen

Zodra ze 2,5 jaar zijn kunnen ze aan de loopfiets met 2 wielen. Als ze dat kunnen heb je überhaupt geen zijwieltjes nodig op de eerste fiets, dan fietsen ze zo weg. Ik zou voor een beetje een lichte loopfiets gaan want als ze dan halverwege iet meer willen til jij je geen hernia en het is makkelijker manouvreren voor ze. Deze Kruzzel loopfiets is heel licht en kost maar 26 euro. Is toch een top cadeau!? Deze baby blauwe loopfiets vind ik ook te schattig en is ook lekker licht. Little Dutch heeft ook hele leuke en super knappe loopfietsen, deze zijn wel een stuk duurder. Ook Veloretti heeft loopfietsjes die zijn natuurlijk super knap en mega hip maar 100 euro voor een loopfiets vind ik eigenlijk mega overdreven. Helemaal als je ziet dat je voor nog geen 30 euro een prima loopfiets hebt. Wij kochten voor Yuki via Marktplaats een Puky loopfiets. Op dat fietsje hadden 3 kids leren fietsen en nu die van ons!

Een keuken of timmerman werkplaats

Je hebt natuurlijk de beroemde Ikea kinderkeuken maar die is zo lelijk… Wij hebben ‘m ook want ik was te gierig voor een dure knappe maar nu heb ik stiekem wel spijt haha. Little Dutch heeft een hele gave in verschillende kleuren van 80 euro. Deze van Kid Craft vind ik ook mega cool en als je veel kleine kids hebt en de ruimte dan zou ik deze zeker nemen. Staat toch te cool!? Deze Smoby Food Corner bestaat uit 2 delen en kost maar 50 euro ook een top deal.

Een poppenwagen

Voor Yuki kochten we met Sinterklaas een poppenwagentje en daar heeft ze haar poppen en haar beide broertjes eindeloos in rondgereden. Ik vind die rieten poppenwagentjes zo schattig maar dat gaat zo snel kapot of wordt lelijk dus gingen wij voor een houten, degelijke Playwood poppenwagen van 65 euro. Niet goedkoop maar gaat wel echt 100 jaar mee. Hij wordt dagelijks gebruikt en kids van 6 jaar worden er nog in rondgereden dus dit ding is echt oersterk. Je kunt er ook stickers bij bestellen dan kan je de naam van het kindje erop plakken! Deze poppenwagen in de vorm van een gans vind ik ook niet normaal schattig

Een glijbaan voor in huis

De witte houten binnenglijbaan van MamaBrun is 99 euro en echt een top cadeau voor kids vanaf anderhalf. Ze kunnen er eindeloos mee spelen, op glijden, hutten onder bouwen, auto’s vanaf laten racen en poppen eraf laten glijden. Echt een top cadeau! Je hebt ze vanaf ongeveer 100 euro maar je kunt het zo gek maken als je wilt natuurlijk! Ga je voor een plastic uitvoering kan ‘ie ook naar buiten. Deze Little Tikes glijbaan is perfect voor binnen maar kan ook buiten en kost maar 40 euro. Je hebt zelfs leuke kleine glijbaantjes vanaf 25 euro zoals deze.

Een elektrische scooter of auto

Een electrische Vespa heb je in verschillende kleuren en al vanaf 90 euro. Echt een top cadeau wat hebben onze kids hier veel plezier van gehad! Voor 150 euro heb je al een echte electrische Mercedes incl afstandsbediening dus als je ermee naar buiten wil kan je ‘m zelf ook besturen. Wil je echt helemaal los dan heb je voor 350 euro een elektrische Lambourghini Veneno 4×4 voor 2 personen.

Ijskraam

Xan speelt hier de hele dag door mee, dus eigenlijk is deze voor 1,5 jaar al leuk de Vtech Ijskraam. Dit ding kost 51 euro en is één van de beste cadeaus ooit. Bijna alle kids kunnen heel snel IJS zeggen en vaak kennen ze het concept ‘ijs eten’ al vanaf 1 jaar dus hier wordt het meest mee gespeeld door iedereen. Je kunt ‘m hier bestellen.

De leukste grote cadeaus voor de feestdagen voor kids van 3 jaar

Auto stad

Ravi kreeg deze van zijn opa voor Sinterklaas en dit was direct een hit bij iedereen. Xan speelt er echt eindeloos mee, Ravi is er al heel goed in en Yuki vindt het heel leuk en kan het ook super snel omdat ze precies uit haar hoofd weet welk knopje wat doet en waarvoor je het nodig hebt. Echt een top cadeau, ik heb hier de link toegevoegd.

Vtech Brandweerauto of Lichtgevende Glamper

De Vtech vriendjes Brandweerauto is echt een cool hoofdcadeau waar je mega de blits mee maakt. Het zit in een gigantische doos dus je kleintje zal al mega onder de indruk zijn. Maar hiermee spelen geeft eindeloos veel plezier. Het geeft licht, maakt geluid, er zitten poppetjes bij en ze kunnen er ook op zitten en mee rijden. Yuki kreeg de Magische Glamper 2 jaar geleden en die is helemaal vet want er zit een soort van licht projector in waardoor je op het hele plafond en je hele muur allerlei mooie gekleurde bloemetjes ziet. Echt te vet! Je hebt ze in allerlei kleuren en varianten. Deze is ook van Berg en iets goedkoper maar

Skelter

Toen Ravi 3 jaar werd kreeg hij van ons een groene leger Jeep skelter en die is zo vet! Een echt vette skelter heb je al vanaf 50 a 60 euro zoals deze coole race skelter. Maar je hebt ook hele gave graafmachines waar je op kunt zitten voor 50 euro zoals deze. Echt te gek ook.

Magformers

Magformers is net als Lego, Duplo en Kapla echt mega leuk maar duur speelgoed. Wel gaat het 100 jaar mee dus je kleinkinderen zullen hier straks ook nog mee spelen maar het is dus best een duur geintje. Je hebt verschillende dozen Magformers dus elk jaar krijgt er iemand wel een uitbreidingssetje.

Duplo

Duplo is natuurlijk een beetje een open deur maar in Legoland mochten alle kids iets uitzoeken en Xan zocht zo’n vette set uit met een te coole Duplo T-Rex. Deze Duplo set kost nu maar 22 euro en is echt een heel tof cadeau voor Dino lovers! Wat ook heel vet is is een zelf rijdende Duplo stoomtrein incl. een set rails zoals deze van 54 euro. Of de Duplo zelf rijdende goederentrein incl. rails van 80 euro. Allemaal net wat duurder maar hier hebben ze echt jarenlang plezier van en ik denk altijd maar zo, mijn kleinkinderen zullen hier ook nog mee spelen. Want deze oma in spé gaat al dit coole speelgoed 100% netjes bewaren!

Poppenhuis of Brandweerkazerne

Een houten brandwerkazerne en politie bureau in één is toch de droom van elk 3 jarig joch? Voor iets meer dan 100 euro heb je deze houten set waar ze nog heel lang mee zullen spelen en waar je later ook nog andere kids blij mee kunt maken. Poppenhuizen of Barbiehuizen heb je in allerlei soorten en maten. Ik merk dat die kleinere en goedkopere toch minder lekker spelen soms dus als je de ruimte hebt zou ik gewoon lekker uitpakken met een poppenhuis zoals deze. Heb je iets minder ruimte en wil je rond de 50 a 60 euro blijven dan is dit Little Dutch houten poppenhuis een goede optie.

Dino Truck

Ravi is echt fan van dino’s en auto’s dus kocht ik een soort van truck met allemaal dino’s erin. Die van ons is uitverkocht overal maar ik zag deze op Bol.com en had eigenlijk spijt want deze is veel cooler! Deze Dino lanceerauto is ook top kost 17 euro en echt een hit voor jochies van 3.

De leukste grote cadeaus voor de feestdagen voor kids van 4 jaar

Kapla

Yuki’s grootste wens is een eigen Kapla doos voor op haar kamer. Nu vind ik die hele grote van 200 euro een beetje overdreven en ik denk dat ze met deze doos van 200 plankjes van 46 euro echt meer dan genoeg heeft toch? Wil je een maatje groter dan heb je een doos met 280 plankjes voor 80 euro of de xxl doos van 1000 plankjes voor 202 euro.

Rijdende dino of paard

Wil je echt iets geks? Dan kan je nu naast zelf rijdende paardjes waar de kids op kunnen rijden nu ook een rijdende Dino kopen. Kids kruipen op de rug van de dino en als ze hun beentjes strekken gaat ‘ie langzaam rijden. Dit is nou echt een cadeau voor die ene gekke suikeroom of tante. Het mechanisch rijdende paard kende ik al (ongeveer 150 euro en echt een cool cadeau) maar deze T-Rex is wel echt next level!

LOL Surprise

Een mega hype zijn de LOL Surprise poppen bij meiden vanaf 4 jaar. Je hebt ze in allerlei kleuren en uitvoeringen en hele vette pakketten met een rugzak en allemaal gadgets erbij. Deze is heel vet de Fashion Girl Sunshine en kost 45 euro maar er is ook een echte LOL Glamper, mega vet met alles erop en eraan. Die kan je met wat kleinere LOL ballen a 13 euro vullen en ze hebben ze een hele set. Je hebt ook LOL mini dolls en die ballen kosten nog geen tientje en zijn dus ook ideaal als schoencadeau.

NANANA

Is je dochter helemaal gek van de NANANA poppen? Dan is een pop en bijvoorbeeld deze roze NANANA cabrio natuurlijk het aller coolste ‘hoofd cadeau’. De roze cabrio kost 25 euro en een NANANA pop gemiddeld rond de 20 a 25 euro en er zijn er zoveel dat ze ze vást niet allemaal al hebben! Er zijn trouwens ook stoere jongens NANANA poppen te koop wist je dat? Je hebt trouwens ook hele leuke NANANA speelsets. Dan krijg je een pop met een koffer waar een bed in zit, kleertjes en frummeltjes om mee te spelen. Deze pop vind ik echt fantastisch!

Playmobil Kasteel

Speelt je kindje veel met Playmobil en is ‘ie dol op ridders en kastelen? Dan is deze xxl ridderset met kasteel van 67 euro echt een top ‘hoofd cadeau. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil er zijn ook kastelen en pakketten van 150 euro. Maar dit Playmobil Novelmore kasteel kost net geen 100 euro en is ook echt heel gaaf. Er zitten dan ook ridders en paarden bij enzo dus ze kunnen direct spelen! Je hebt naast Prinsessen Droomkastelen en Ridder Kastelen ook een heel gaaf Playmobil strand hotel bijvoorbeeld. Of het Playmobil dierenpark, ook heel leuk!

De leukste grote cadeaus voor de feestdagen voor kids van 5 jaar

Stuntstep

Een beetje coole, stoere en kwalitatief goede stuntstep kost tussen de 60 en 70 euro. Deze Black Dragon stuntstep zwart met gouden is echt mega gaaf en kost 67 euro. Je hebt ook een iets goedkopere variant zoals deze Black Dragon in het blauw en die kost 60 euro. De goedkoopste stunt steppen zijn ongeveer 40 a 43 euro en dat is ook een goeie om te kijken of ze het überhaupt echt leuk vinden. Deze Amigo stuntsteppen zijn een goede optie als je niet meer dan 50 euro wil uitgeven.

Rolschaatsen of Skates

Rolschaatsen heb je in alle maten en kleuren en Yuki wil héél graag skates voor Sinterklaas maar ze heeft hele kleine voetjes (net maat 26) en ze wil ABSOLUUT geen roze dus blauwe skates in haar maat vinden in een beetje een schappelijke prijs lijkt onmogelijk. Een beetje prima rolschaatsen (roze) vanaf maat 31 kosten ongeveer 34 euro. Deze Street Rider rolschaatsen zijn echt prima om mee te beginnen. Ze zijn er ook in het blauw vanaf maat 31. Ik zou wel meteen kniebeschermers en een helpmpje erbij scoren als ik jou was. Better save than sorry. Deze set zwarte rolschaats beschermers voor kids kost 17 euro.

Auto racebaan

Hot Wheels is heel populair onder de raceauto’s en deze Hot Wheels Shark Showdown is een hele coole aanvulling als je al een racebaan hebt. Hier worden ook 18 (!!) autootjes bij geleverd dus dan zijn ze wel even zoet. Kosten; 40 euro. Deze Hot Wheels Racebaanset lijkt mij heel vet en wil ik voor Ravi kopen. Hier kunnen ze tegelijk starten en een wedstrijdje doen. Kost 26 euro en is dus best een schappelijke prijs. Wil je een ‘My first Hot Wheels racebaan opbouw set‘ dan is dit een goede optie. Zit in een grote doos en kunnen ze dus zelf in elkaar zetten. Wat ik heb gehoord van de ‘echte kenners’ is dat racebanen met een lanceer ding (waar je op moet slaan) de leukste zijn. Dan zit je voor 33 euro goed met deze Hot Wheels Looping challenge of de grotere versie die is iets duurder 53 euro de Hot Wheels Track Builder snelle start box maar die is wel echt gigantisch en super cool.

Bouwhoek blokken

Jindl heeft de állerleukste blanke blokkensets die er zijn. Yuki heeft de xxl versie maar je kunt deze sets al vanaf 35 euro bestellen. Ze spelen en bouwen er eindeloos mee. Torens, garages, dierentuinen, dino’s echt alles kan je ermee. Het zijn blokken, houten plankjes en kleine houten stokjes dus ze kunnen alle kanten op. Naast bouwblokken hebben ze ook hele vette Abel Block sets. Dit zijn allemaal houten halve maantjes waar de zintuigen en fantasie van kinderen op een andere manier mee geprikkeld wordt en dus een hele leuke aanvulling op het bouw assortiment. Ze hebben nu ook een nieuwe set de Smart Lines blokken. Hier zitten kleine gleufjes in de blokken zodat je de plankjes erin kunt steken. Super handig! Alle blokken van Jindl zijn van FSC gecertificeerd beukenhout en het merk Jindl is opgezet door twee jonge Nederlandse vaders dus ook super leuk om hun te supporten toch?

Klimrek voor binnen

De jongens van Jindl hebben ook hele leuke klimrekken, met uitbreidingssets en in allerlei kleuren en opties. Een standaard Jindl Pikler klimrek is 219 euro en daar kunnen kids al eindeloos mee spelen, op klimmen en hutten mee bouwen. En voor iets meer dan 300 euro heb je een klimrek met een klimplank en glijbaan in één echt heel gaaf! Ze verkopen trouwens ook balanceer / evenwichtsbalken, echt te geinig. Deze evenwachtsbalken kosten 109 euro en kan je hier op de website van Jindl bestellen.

Afstand bestuurbare auto

Je hebt enorm veel afstand bestuurbare auto’s. Met licht, geluid, weet ik het allemaal. Ravi heeft een hele vette (en simpel te besturen) Monster Wheels en die gaan van rond de 27 euro. Er zijn tegenwoordig ook op afstand bestuurbare Super Mario Quads die kosten 50 euro. Voor meisjes heb je Princess Peach die kost 38 euro. Maar voor 20 euro heb je een prima auto zoals deze stoere stunt auto met xxl wielen.

Skateboard

Als je voor het eerste skateboard gaat zou ik niet meteen de aller duurste nemen. Misschien zijn ze er na één keer flink vallen klaar mee. Dit is een cool skateboard met led wielen en kost 28 euro. Dit stoere rode skateboard kost 23 euro en heb je een meisje wat dol is op roze dan is dit toch een te coole met allerlei verschillende kleuren roze op het board en lichtgevende led wielen voor maar 31 euro.

Mocht je nog wat missen op deze lijst of een gruwelijk coole tip hebben, let me know!