9 x Mommy Musthaves

Als kersverse moeder kon ik een aantal weken na de geboorte van Yuki zeggen dat dit écht 9 Mommy Musthaves zijn die je in huis moet halen voor je gaat bevallen. Of op je verlanglijst moest zetten voor als de baby er is. Zoveel dingen die stonden op “de lijst der lijsten” die ik nooit heb gebruikt, niet handig vond, lelijk vond of whatever. En nu bij baby nummer twee sta ik eigenlijk nog steeds achter mijn 9 x mommy musthaves maar er zijn er in de loop der tijd wel een aantal bijgekomen. Welke dat zijn? Dat lees je hier!

9 x Mommy Musthaves

Vanaf het moment dat je verlof aanbreekt komt er zoveel op je af… Niet alleen alle goede adviezen, tips, tricks en musthaves waar iedereen je maar mee overdondert. Maar ook alle merken, hulp attributen, handige weetjes en dingen die je volgens vriendin A en tante B echt moét hebben. Pffff ik werd er soms gek van. Nu na een aantal weken kan ik het een en ander een beetje relativeren en heb ik een lijst gemaakt van tips, producten en dingen die voor mij echt essentieel waren.
Beck bewerkt colorista lpq bente

Bijvoorbeeld: niet alles wat op die verschrikkelijke lijsten staat heb je nodig en niet alles wil je nodig hebben. Soms zijn de kleinste oplossingen of handige tips van vriendinnen all you need. Zo kwam ik dus op een aantal producten waarvan ik kan zeggen, dit had ik eerder moeten weten of dit vond ik echt mega handig. Dus voor alle meiden die net zwanger zijn of zich al een tijdje begeven in de wereld van nieuwe merken, baby gadgets, tips, musthaves en weet ik veel wat nog meer… Deze 9 Mommy Musthaves kan ik je van harte aanbevelen:

Leuke en handige boeken

9 x Mommy Musthaves

Buskruit met Muisjes

Dit boek kreeg ik van een vriendin tijdens mijn zwangerschap en ik heb het eigenlijk in één ruk uitgelezen. Informatief, grappig, veel goede tips en leuke stukjes voor the boyfriend. Eigenlijk moet je dit boek direct aanschaffen bij 15 weken zodat je je rustig kunt inlezen en voorbereiden en je niet allemaal onnodige onzin dingen in huis of in je hoofd haalt. Ze hebben trouwens ook Buskruit met EHBO, ook een hele handige voor in de toekomst.

Nog een leuke lees tip: “Franse kinderen gooien niet met eten“. Dit boek kreeg ik van mijn moeder en nam ik mee naar Kaapstad. Op het strand heb ik dit boek verslonden en soms gierend van de pret hele passages voorgelezen aan Bo. Zoveel typische situaties, voorvallen en overdreven moeders passeren de revue. Maar naast dat het boek gewoon heel leuk wegleest staan er ook tal van goede en door medici ondersteunde opvoed lessen en tips in die mij onmisbaar lijken. Zo wil ik het dus ook gaan doen! Het boek kopen of cadeau doen? Bestel ‘m hier.
9 x mommy musthaves

De kinderwagen

Pffff de kinderwagen. Dit is bijna net zo’n lastige bevalling als die van je baby zelf want er zijn zóveel merken, zoveel verschillende soorten, kleuren, stoffen, features en prijzen. Ik heb twee zomerkindjes dus ik heb vooral gekeken naar wagens die naast mooi en cool en goed zijn ook naar alle extra’s voor als het heel erg warm is. Ik wil absoluut geen doek gebruiken om het babytje af te schermen van de zon want de temperatuur in zo’n bak kan al snel oplopen tot 40 graden en ik heb zoveel horror verhalen gehoord en gelezen over deze manier van afdekken of afschermen. Dus na wat onderzoek kwam ik al snel uit bij de Joolz Day #3. Deze wagen was qua look en feel exact mijn smaak, maar het aller belangrijkst vind ik alle fantastische features die deze wagen heeft en alle extraatjes die je erbij kunt nemen zodat je je kindje zo lekker en veilig mogelijk kunt vervoeren.
9 x mommy musthaves

Aangezien Yuki en haar broertje beide dus echte zomerkindjes zijn en het in hun kraamweek en de weken erna wel 25 tot 30 graden was is goede ventilatie van de bak waar het kindje in ligt extreem belangrijk. De Joolz Day #3 heeft maar liefst twee delen aan de achterkant van de wagen die je los kunt halen zodat er een soort van rooster tevoorschijn komt dat frisse lucht doorlaat en vieze beesten buiten houdt. De onderkant zit gelijk aan het matrasje dus je kunt makkelijk naar binnen kijken of je kindje het naar zijn zin heeft, goed ligt of slaapt. Ook het bovenste deel kan je loshalen voor extra ventilatie en frisse lucht als het echt bloedheet is. Daarnaast hebben ze een geweldig zonnescherm, de Joolz Comort Cover, wat je er los bij kunt kopen dus geen gedoe met parapluutjes of doeken (please gebruik geen doeken!!) en genoeg frisse lucht en ventilatie voor je kleintje. In deze cover zit trouwens ook een UPF 50 dus nog extra bescherming tegen straling ook. En je kunt bij deze wagen ook een muskietennet bestellen en dat vond ik vooral op vakantie en in het park echt heel handig. Zo’n klein hummeltje insmeren met anti muggen spul voelt toch niet helemaal goed en al die vieze beesten die de wagen in kunnen vliegen vind ik ook niks en met zo’n muskietennet zijn ze 100% beschermd en krijgen ze genoeg frisse lucht om rustig te kunnen slapen of spelen. Wat ik ook nog handig vond aan Joolz is dat ze allerlei lakentjes hebben die perfect in de wagen passen. Ik heb zo zitten stuntelen bij Yuki met te grote lakens die je dan weer op moest vouwen of rollen. Tot ik erachter kwam dat ze bij Joolz gewoon lakentjes in de perfecte maat hebben voor in de wagen… Oh en de kers op de taart is natuurlijk dat je voor maar veertig euro een gepersonaliseerde veiligheidsbeugel hebt. Te bestellen in allerlei kleuren en met allerlei teksten erop. Hoe leuk. Dat is trouwens ook een waanzinnig kraamcadeau. Meer weten over de wagens en gadgets van Joolz? Klik dan hier.

Handige musthaves en coole musthave producten

Sleepyhead

Niets is gezelliger dan met je kleine babytje in bed kruipen, samen knuffelen, wegdoezelen en in slaap vallen. Maar stiekem blijft er toch altijd die angst… Dat hoeft nu dus niet meer, want je legt je kleintje gewoon in de Sleepyhead tussen jullie in. Zo ligt ze dichtbij en in hetzelfde bed, maar zonder alle gevaren van dien. De randen gebruiken wij vaak als kussen en zo is uitslapen en blijven liggen in bed super knus en veilig.
sleepyhead nederland my travel boektje

9x mommy musthaves

Lodger Swaddlers

Ok. Er zijn 10000 soorten hydrofiele doeken, maar de aller aller mooiste, fijnste en chillste zijn echt die van Lodger. Ze zijn niet goedkoop, maar elke euro meer dan waard. Wij pakken Yuki vanaf de geboorte in deze doeken in en ze vindt het heerlijk. De doeken zijn heel groot, lekker zacht, stretchy en hebben leuke prints. Je kunt ze trouwens overal voor gebruiken. Als dekentje, als inbakerdoek, om op te liggen in het park, tegen de zon of wat dan ook. Ik begon met één doek, maar zit op dit moment al op vijf. Ik blijf ze maar kopen, want naast heel handig zijn ze ook super leuk! Lodger heeft trouwens heel veel goeie producten maar mijn laatste ontdekking wil ik jullie ook niet onthouden. Gedurende de zomermaanden is het elke avond weer de vraag ‘wat zullen we ze aan doen?’ Alleen een romper? Of een romper zonder mouwen en dan in een dunne slaapzak (met of zonder mouwen) ‘denk je niet dat het ‘s nachts afkoelt?’ Nooit had ik echt een gerust gevoel over het slaaptenue tot ik de hydrofiele slaapzakken van Lodger ontdekte. Wat een uitvinding! Deze slaapzakken zijn van super super dunne zachte en ademende hydrofiele stof gemaakt en dus ideaal met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Ze zijn gebreid van 100% katoen en daarom ultiem zacht, luchtig en ademend. En met een 0,5 TOG heeft je kindje het nooit te warm. Sinds wij deze slaapzak hebben ga ik elke avond met een gerust hart slapen.
9x mommy musthaves

Even over TOG. Dat was mij ook helemaal nieuw; om het veilig slapen van je kindje te bevorderen, wordt er tegenwoordig met TOG waardes gewerkt. Deze TOG waardes geven jou als ouder een richtlijn van wat een goede temperatuur is en wat niet. Deze zogenaamde TOG waarde is een aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel. Dus hoe hoger de TOG waarde, des te hoger de warmte- en isolatiewaarde van het materiaal. Je ziet nu ook steeds vaker deze waardes vermeld op producten zodat je exact weet wat je koopt. Al blijft het voor mij nog steeds een beetje lastig inschatten en doe ik eigenlijk alles op gevoel. Maar wil je het echt zeker weten? Meet dan de temperatuur van het kamertje en stel de bij behorende TOG vast. Tel de TOG waardes van het bedtextiel en de kleding van je kindje op en kijk of dit in lijn ligt met het TOG advies dat bij de temperatuur van het kamertje past. Wanneer dit dus afwijkt kan je dus een extra laagje kleding aandoen of juist kiezen voor een dunner of dikker slaapzakje, een extra lakentje of dekentje, een dikkere pyjama of bijvoorbeeld een hydrofiele slaapzak. Bij een kamertemperatuur van 24 graden geldt 0,5 TOG, bij een kamertemperatuur van 21 graden geldt een 1,0 TOG, bij een kamertemperatuur van 18 graden 2,0 TOG etc.

Mommy Musthaves Lodger Swaddler

Zwangerschaps kleding en newborn pakjes

Buiten het feit dat ik het enorm lastig vond om leuke en handige babykleding in maat 50 te scoren kan je op de website van Noppies genoeg leuke newborn en prematuur kleding vinden voor je kleintje. Maar ook ik shopte hier regelmatig. De jurken, sportleggings, tankini’s en spijkerbroeken hebben mij nog redelijk modieus door mijn zwangerschap heen gesleept. Waar ik ook helemaal fan van was zijn de mooie, lekker zittende, voedings bh’s. Van heel goede kwaliteit, zacht, mooi van vorm en uiteraard erg gebruiksvriendelijk. Ook hebben ze hele handig en lekker zittende topjes met voedings functie. Dit ontdekte ik veel te laat waardoor ik de eerste week altijd zo aan het stuntelen was met aan en uitkleden. Een heel gedoe en dus helemaal niet nodig. Op ASOS heb ik trouwens ook onwijs veel hippe maternity kleding gescoord. Ze hebben een heel uitgebreide selectie en onwijs veel soorten broeken, rokken, shirts en ondergoed.
Noppies Rebecca Boektje Zomerjurk MyTravelBoektje
De zoektocht naar het perfecte pakje voor mee naar het ziekenhuis was ook bij baby twee weer een hele speurtocht. Wellicht zijn de hormonen, maar niets leek goed genoeg. Of het was niet zacht genoeg, of te saai, dan weer te hipster en dan was het weer niet in maat 50 te krijgen. Uiteindelijk heb ik de leukste kraamweek pakjes gescoord bij Prenatal (van die mooie effen pakjes gemaakt van mooie en zachte stoffen) en Petit Bateau en voor rompertjes gebruik ik altijd de omslagrompers van de HEMA. Deze zijn super zacht en goed betaalbaar en gewoon online te bestellen in alle kleuren van de regenboog. Ik heb trouwens een paar hele handige en leuke artikelen als het gaat om shoppen voor je kleintje dus klik vooral hier als je zin hebt in meer shop tips voor je baby!
9x mommy musthaves
Mijn favoriete kinderwinkels en merken? Dat zijn Little Indians, Kids to Kids, Maed for Mini, Tumble ‘n Dry, Gray Label, CarlijnQ, Kidchella the Label en natuurlijk scoor je altijd mooie dingen bij ZARA, HEMA, H&M etc. Handig trouwens, hier vind je de leukste kinderwinkels van Amsterdam.

Wubbanub

Ik had al een stuk of 4 hippe coole speentjes gekocht voor Yuki, waaronder uiteraard een met tijgerprint en een roze met flamingo’s, terwijl ik eigenlijk van plan was om haar überhaupt geen speen te geven. Maar toen een vriendinnetje mij vertelde dat ik écht een Wubbanub moest kopen werd ik toch wel nieuwsgierig. Wubba watte? Een Wubbanub. Een Wubbanub is een speen met een pluche knuffeltje wat voorkomt dat het continue uit het mondje van je baby valt. Daarnaast stimuleert het de motorische ontwikkeling, bevordert het de zuigreflex en de speen is van hoogwaardige kwaliteit en medisch ontwikkeld door Soothie (dat is dé speen van Philips). Klinkt allemaal heel goed en verantwoord en na 500 x een huilende baby en een uitgevallen speen ben je blij dat je je Wubbanub kunt pakken. Redelijk onmisbaar en een super leuk kraam cadeau voor je zwangere vriendin!
9x mommy musthaves

Draagzak

De ene moeder kan niet zonder, de ander gebruikt ‘m nooit of nauwelijks. Ik hoor in dit geval bij de laatste categorie. Met Yuki hebben we de draagzak echt nauwelijks tot bijna nooit gebruikt. Ik nam overal de kinderwagen mee naartoe want dat vond ik veel handiger. Daar kon ze lekker in slapen, in spelen en als ik onderweg boodschappen of iets wilde doen kon ik alles onderin de wagen kwijt. Ik had beide handen vrij en kon gaan en staan waar ik wilde. Elke vakantie namen we de draagzak weer mee en eigenlijk werd ‘ie nooit gebruikt. En dat terwijl vriendinnen de hele dag met dat ding rondliepen! Maar ik kan mij zo voorstellen dat met een tweede een zak best handig kan zijn. Want twee handen vrij hebben voor de oudste is wel zo handig en wie zegt dat hij of zij altijd op het stepje mee wil achter de wagen? Yuki wil vaak ook graag haar step of fiets mee naar het park en onderweg is het toch wel handig om een beetje flexibel te zijn denk ik. We gaan het dus gewoon nog een keer proberen. Ik heb een mooie, luchtdoorlatende mesh draagzak van BabyBjörn aangeschaft en een niet normaal coole draagdoek met luipaard print van Kleine Keutel dus ik ben benieuwd!

Stokke Tripp Trapp

Een Tripp Trapp is in ieder huis waar kids wonen terug te vinden. In sommige huizen staan ze in rijen opgesteld, want ze kunnen hier jaren in of op blijven zitten. Maar Stokke heeft sinds kort wat nieuws, en dat is een newborn zitje wat je klikt op de stoel. Zo kan je kleintje dus gezellig bij je ‘aan tafel’ zitten als jij even een broodje eet. Ik geef Yuki hier ook heel vaak de fles in, of als ik aan het werk ben dan zet ik haar naast mijn bureau en kijkt ze gezellig mee. Heel handig en gezellig.
9x mommy musthaves

Puckababy

De Puckababy kreeg ik van een van mijn bff’s en ik heb dus het geluk gehad het nooit zonder te hoeven doen en dus altijd redelijk rustige nachten gehad. Vriendinnen die de Puckababy pas na maanden terror ontdekten noemen het een geschenk uit de hemel…

In het kort; de Puckababy is een inbakerslaapzakje voor newborn baby’s die vaak vanaf 4/5 weken wat meer slaap ‘probleempjes’ kunnen krijgen. Zelfs artsen die het strakke inbakeren afraden, bevelen het inbakerslaapzakje van Puckababy wel aan. Het slaapzakje zit als een lief, zacht coconnetje om de baby heen en biedt de geborgenheid die de baby nodig heeft om goed te kunnen slapen. Het zit niet strak en is ook nog eens warmte regulerend. Daarnaast vond ik het ook nog een veiliger idee dan zelf zitten knutselen met doeken, want tja, je weet nooit of het echt helemaal veilig is en of je het echt goed doet. En die stress en zenuwen is voor geen enkele (uitgeputte) moeder goed. Binnenin  zit een buikband die de baby veilig op zijn of haar plaats houdt en zorgt ervoor dat ze niet naar beneden kan schieten. Ook schijnt de lichte druk van de buikband extra verlichting bij darmkrampjes te bieden. De armpjes liggen losjes over de buikband, maar blijven binnenin het zakje zodat je kindje zich niet wakker kan slaan in zijn of haar slaap. Ik kreeg meteen een heel veilig gevoel toen ik haar voor het eerst hierin stopte en het ziet er ook wel grappig uit, alleen dat lieve kleine kopje wat eruit steekt. Het schijnt dat de Puckababy het kindje het gevoel geeft wat ze ook in je buik had. Warm, vertrouwd, geborgen en tevreden en dit zorgt voor een betere, diepere en veel rustigere slaap.

Wij hebben in ieder geval nooit problemen gehad met onze Yuki met slapen. Of dit nou komt omdat we haar altijd inbakerden met een Lodger Swaddler of in de Puckababy deden, geen idee. Misschien is het gewoon een chill kind, maar het is altijd het proberen waard en heel veel moeders zweren hierbij!

Wipstoeltje

Een wipstoeltje is écht onwijs handig om te hebben en is dan ook vaak iets wat op de verlanglijst van een moeder staat. Ik heb voor ik een wipper kocht goed rondgevraagd en rondgekeken naar alle verschillende soorten en merken en de wipstoeltjes van BabyBjörn kwamen met stip op één. Ik heb gekozen voor het nieuwste model gemaakt van mesh want aangezien het zo mega warm is leek mij dit het lekkerste voor Yuki’s kleine broertje. De stof is luchtdoorlatend en zacht en totaal niet broeierig warm. De wipstoeltjes van BabyBjörn zijn ergonomische stoeltjes en geven goede ondersteuning voor nek en rug. Doordat de stoffen zitting zich vormt naar het lichaam van het kleintje wordt het gewicht gelijkmatig verdeelt. Door de bewegingen die je baby maakt komt het wipstoeltje in beweging en zo kan je kindje heerlijk schommelen terwijl de motoriek en de balans op een natuurlijke manier worden getraind. Je kunt het stoeltje in hoogtes verstellen en hij is heel makkelijk inklapbaar en dus ideaal om mee te nemen. Handig als je op bezoek gaat bij opa of oma of een weekendje weggaat en een veilige plek voor je newborn wil hebben. Sommige gebruiken de wipper zelfs al kinderstoel! BabyBjörn heeft trouwens ook fantastische draagzakken voor alle leeftijden en in alle soorten maten en kleuren.
9x mommy musthaves

Aerosleep matrasje

Ravi bleek al snel een echte buikslaper te zijn, eigenlijk wilde hij niets liever dan op zijn buikje liggen. Maar elke moeder kan beamen dat je daar zelf nou niet bepaald lekkerder van gaat slapen… Hij kon soms de gekste geluidjes maken als hij met zijn kopje van de ene naar de andere kant draaide en daarom heb ik al heel snel een aerosleep matrastopper gekocht voor zijn ledikantje en voor het bandje waarin hij beneden sliep. Dit kan je voor elk kind gebruiken, ook al is het geen buikslaper want het kan je net dat iets meer gerustgestelde gevoel geven. Want door deze topper kan je als het ware door het matras heen ademen. Dus al ligt je kindje met zijn gezicht plat op het matras dan nog kan ‘ie vrij ademen. En jij met een gerust hart slapen. Ik zeg win win.

Na al deze handige tips zin gekregen om nog een korte (of lange en verre) babymoon te regelen? Check hier mijn artikel met beste babymoon bestemmingen.
Beste Babymoon Bestemmingen Haagse Strandhuisjes Kijkduin weekend aan zee nederland

Trouwens, tijdens mijn kraamperiode heb ik een aantal verschrikkelijke cadeaus gehad, maar ook een aantal waarvan ik heel blij werd of die heel handig bleken. Eentje daarvan is het boek ‘Oei, ik groei!’. Mocht je iets willen hebben wat het meest lijkt op een gebruiksaanwijzing, bestel dan dit boek. Ik heb me er niet teveel door laten beïnvloeden, maar ik had nog nooit van ‘sprongetjes’ gehoord en dat was wel even lekker om van de voren te weten…

9 x Mommy Musthaves

Meer tips voor leuke dingen met kids? Klik hier.