Ijsmanschap

Ik ben dol op ijsjes en nu heb ik het voorrecht dat ik om de hoek woon bij een van de beste en gezelligste ijssalons van Amsterdam, Het Ijsboefje. Maar ik ontdekte vorig weekend een ijssalon waar ik graag een blokje voor om fiets.
Ijsmanschap is nieuw, vernieuwend en heel erg lekker!
Ijsmanschap ijsjes in West

Martijn gooide begin 2016 het roer helemaal om en begon na een opleiding aan de beroemdste Gelato University van Italië zijn eigen popsicle shop in Amsterdam West.

Hier bereiden ze popsicles met speciale ijsmachines, waardoor de ijsmix in minder dan 20 minuten bevroren wordt tot ijs. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten gelato en sorbetto popsicles. Gelato popsicles zijn bereid met zuivel en zijn daardoor zacht en romig en de sorbetto popsicles zijn gemaakt op basis van water zonder zuivel en zijn dus lekker verfrissend.
Hippe ijsjes Amsterdam West Ijsmanschap popsicles

Wat Ijsmanschap zo bijzonder maakt is dat ze de meest geweldige smaakcombinaties maken. Denk aan champagne / framboos, banaan / melkchocolade en Vietnamese Iced Coffee.

Echter, de meeste popsicles in de vitrine zijn “naked” zodat je ze zelf kunt ‘aankleden’ met een dikke laag chocolade en/of een praline van verschillende noten. OMG hoe awesome klinkt dat!
Ijsmanschap ijs amsterdam gelato sorbetto

Qua caloriën vind ik het ook allemaal nog wel meevallen, waar ik normaal een witte Magnum neem, zijn de popsicles hier tussen de 130 en 180 kcal. Dus dan mag ik er van deze dus twee…!!

Meer hotspots in Amsterdam West checken? Klik hier.

Fotocredits: Ijsmanschap website.