Het Ijsboefje

image

Het Ijsboefje
Het Beukenplein in Amsterdam Oost is tegenwoordig zo hot dat we toe zijn aan wat verkoeling. En dan het liefst in de vorm van heerlijk romig Italiaans ijs…

image

De prachtige Dj Sheila Hill opent hier “Het Ijsboefje” met een geweldig terras vol in de zon is dit wederom een schot in de roos. Tussen Bar Bukowski en Bar Brouw in staat deze dame haar mannetje en vult ze de buurt goed aan.

Het interieur is hip en trendy maar het doet ook huiselijk aan. Het heeft een gezellige knusse uitstraling en het ijs is heerlijk…
Op het terras staan speciale tonnen waar de kids lekker aan kunnen zitten en dit geeft het plein meteen een extra dimensie.

image

Monte Pelmo is van oorsprong een ambachtelijke Italiaans ijsfabriek midden in de Jordaan waar Sheila als jonge meid al veel werkte. De fabriek is nog steeds in handen van haar familie en die serveert hier dus ook het ijs. In de winter tovert ze de winkel om in een zaak waar je allerlei lekkere gezonde maaltijden, soepen en salades kunt halen. Ik zeg: ideale combinatie.

image

Dus hup, voor je het park in gaat een ijsje halen bij Het Ijsboefje. En als je hebt gegeten op Het Beukenplein bij Bidou of bijvoorbeeld Bar Brouw skip je het toetje want van de laatste stralen avondzon genieten op het terras bij Het Ijsboefje is de perfecte afsluiter!

image