Happy Happy Joy Joy Downtown

Happy Happy Joy Joy heeft iets nieuws, iets unieks en mega leuks; de snelle snack variant! Naar eigen zeggen zijn ze het eigenwijze zusje van HHJJ en daar is niets aan gelogen bleek na de opening. Op 30 oktober openden zij hun nieuwste restaurant onder de bekende Supperclub (vroeger de Odeon) aan de Singel geheel in crazy Aziatische stijl. Het heette even (voor de oplettende lezer) Hurry Hurry Go Go maar al snel doopten ze dit zusje toch om naar Bij Happy Happy Joy Joy downtown.

Bij Happy Happy Joy Joy downtown kan je tot diep in de nacht snacken      Happy Happy Joy Joy Downtown

Patatje rendang, peking boa of pad thai, ze hebben het er allemaal..
Happy Happy Joy Joy Downtown heeft simpele een kaart met allemaal Asian snacks. Een fijne bijkomstigheid is dat alle gerechtjes minder dan 10 euro kosten. Wij gingen voor je proeven en dat was een feestje! Onder het genot van een Tiger Lilly biertje proefden we de chicken saté, het patatje rendang en de peking boa. Alle drie een schot in de roos. De saté was mals en er zat een goeie hoeveelheid romige saté-saus bij. De peking boa precies zoals we van HHJJ gewend zijn, mega smaakvol en de boa precies goed gestoomd. Het patatje rendang was op zichzelf al een reden om hier nog eens te gaan eten. In ronde twee bestelden we de pad thai met shrimp (heel lekker, smaakvol en een ruime portie) en de fresh summer roll. De fresh summer roll was mijn persoonlijke favoriet, met hele frisse smaken. Je moet wel van koriander houden, dat hadden ze er royaal aan toegevoegd. En mocht je je afvragen hoe groot de hapjes ongeveer zijn, vijf hapjes vonden wij met zijn tweeën precies genoeg.

‘S nachts snacken en cocktails drinken
Happy Happy Joy Joy Downtown

Met Happy Happy Joy Joy Downtown wordt de Aziatische eetcultuur aan het nachtleven van Amsterdam gekoppeld, want deze zaak is geopend tot 02.00u (zo/ma/wo) en zelfs tot 03.00 (do/vr/za) ’s nachts. Je rolt dus zo door van een dansje in de Supper naar een goede asian snack bij HHJJ Downton. Hoe lekker even tussen de drankjes door dim summen? Happy Happy staat namelijk op de lijst met hotspots waar ze de beste dim sum van Amsterdam serveren.

‘S nachts uitgebreid tafelen of snel wat uit de muur trekken
Happy Happy Joy Joy Downtown

Happy Happy Joy Joy Downtown lijkt een verborgen parel want je zou er zo langs kunnen lopen. Wanneer je door de glazen deuren naar binnen gaat, kom je eerst een snack-muur tegen. Vervolgens loop je de zaak in en kom je bij de bar van het restaurant. Hier kun je drankjes en eten bestellen. Ook kun je plaatsnemen aan een van de hoge tafels in het restaurant.

Hysterisch en heel gezellig
Happy Happy Joy Joy Downtown

Als je doorloopt is de sfeer knus, hysterisch en sfeervol, precies zoals we van HHJJ gewend zijn. Neon letters, hoge tafels om aan te zitten, een overload aan kleuren en rode parasolletjes aan het plafond. Al met al, een absolute aanwinst voor de stad met geweldige Asian hapjes voor een snelle snack, uitgebreider tafelen en alles daar tussenin. Ze schenken overigens ook gewoon fancy cocktails en pils dus heb je tussen het uitgaan door gewoon even zin in een klein hapje dan kan dat natuurlijk ook. Hoe lekker zo’n Peking duck bao tussen de biertjes door. Love it!
Meer weten over Happy Happy Joy Joy Downtown? Of alvast een tafeltje reserveren voor vrijdag avond 02:30? Klik hier.”