Greens

Het voormalige midgetgolf terrein waar ik in mijn jeugd wel duizend balletjes heb geslagen met vooral mijn vader, maar ook tijdens kinderfeestjes lag er de laatste jaren nogal treurig en verlaten bij. Het Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag en ik heb hier zoveel mooie herinneringen liggen. De speeltuin achter het midgetgolf terrein heeft een onwijze upgrade gekregen en is nog mooier dan ooit, de Waterkant is nog steeds even knus en gezellig en met de bootjes varen blijft leuk. En eindelijk is er ook wat gedaan met het terrein van de midgetgolfbaan. Daar opende onlangs namelijk restaurant en (zorg)moestuin Greens.
Greens

Biologische hotspot en moestuin in één dat is Greens

Greens is een unieke combinatie van een biologisch restaurant en een zorg(moes)tuin. Bij Greens draait het om lekkere koffie, eerlijk en heerlijk eten en drinken. Daarnaast is het door de prachtige ligging ook een goede locatie voor evenementen, feestjes of meetings.

Groenten uit de biodynamische moestuin

Bij Greens koken ze met lokale producten gebruiken ze zoveel mogelijk de groenten uit hun eigen biodynamische moestuin. Hierbij denken ze aan de seizoenen en kopen ze de resterende producten zoveel mogelijk lokaal in. Vrijwel alles wordt zelf gemaakt en op ambachtelijke wijze verwerkt. Op de menukaart staan elk seizoen nieuwe dingen en zoals dat nou eenmaal gaat als je alles zelf maakt en lokaal inkoopt, zijn helaas sommige verse producten gewoon op.
Greens

Lunchen in de tuin aan het water

Zodra je langs Greens rijdt krijg je direct het idee ‘dit is leuk!’ maar wat je vanaf de straatkant niet ziet is dat achter het prachtige restaurant een besloten achterterras ligt met uitzicht over de tuin en het water. Super mooi! Tevens een uitstekende plek voor een borrel of bruiloft en voor kleinere gezelschappen zoals vergaderingen en workshops heeft Greens een ‘kleine kas’ middenin de moestuin voor maximaal 12 personen. Meer weten over Greens of reserveren? Klik hier voor de website.

8 t/m10 juni is Sushi & Asian Streetfood Festival Joy in het Westbroekpark dus dat is de uitgelezen dag om bij Greens even een kijkje te nemen!
Greens

Leuk om te weten over Greens:

Stichting Tuinen van Greens is nauw verbonden met het restaurant en heeft als doel om een plek te creëren waarbij op een menswaardige manier met elkaar wordt omgegaan en waar naar maatschappelijke en duurzame oplossingen worden gezocht. Een mooi, duurzaam en vooruitstrevend idee. Hoe dit wordt vorm gegeven? Door de ontwikkeling en exploitatie van de biodynamische (moes)tuin van Greens die naast dit aspect ook een sociaal maatschappelijke functie heeft. Zij biedt werd aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De stichting is volledig afhankelijk van donaties en sponsors en wordt financieel ondersteunt vanuit het restaurant. Alle hulp en donaties zijn dus welkom. Meer weten of doneren? Klik hier.

Adres: Kapelweg 18 Den Haag vanaf 13.00 uur betaald parkeren voor de deur. Vrij parkeren in de directe omgeving.