De mooiste latte art van Amsterdam

Dat we in Amsterdam van latte art nog niet veel kaas hebben gegeten dat blijkt wel. Waar je in New York, Londen, Bali en Antwerpen bij elk zaakje de gaafste koffietjes geserveerd krijgt, blijkt de zoektocht naar de mooiste latte art van Amsterdam zoeken naar een speld in een hooiberg. Zoveel koffiezaakjes en zó weinig koffie kunstenaars? Jajaja, het gaat allemaal om de juiste boon en de smaak maar het oog wil soms ook wel eens wat. En waar je dan moet zijn?
De mooiste latte art van Amsterdam

Trakteren Koffie
Eigenlijk is dit de enige zaak in Amsterdam die echt snapt wat we bedoelen met latte art. Het ene na het andere beestje, figuurtje of poppetje toveren ze tevoorschijn. Het lijkt bijna moeiteloos te gaan en je kunt je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Edward Beumer is de enige echte latte art king van Amsterdam. Maar je moet zeker niet alleen voor een koala of olifant in je koffie naar Trakteren Koffie, nee, want zij nemen hun koffie uiterst serieus. Geen laffe of straffe bakjes. Pure perfectie in een kopje.
De mooiste latte art van Amsterdam

The Lobby
Op nummer twee komt The Lobby. Één van mijn favo ontbijt plekken want ze hebben er goede koffie, en de lekkerste wentelteefjes van Amsterdam én het interieur is zo gaaf dat je er spontaan zou willen blijven wonen. Qua latte art zijn ze de énige naast Trakteren Koffie die een beertje tevoorschijn toverden dus een welverdiende tweede plaats.
De mooiste latte art van Amsterdam

Toki
Toki, zeker bekend bij menig koffie liefhebben komt op de derde plek. Geen beestjes maar een echt kunstwerkje in je koffie. Toki is een eenvoudige hangout waar het alleen maar draait om goede koffie. Vlak achter de altijd gezellige Haarlemmerdijk en met dus rete goede koffie.
De mooiste latte art van Amsterdam

LotSixtyOne
Niet de meest spectaculaire latte art maar wel een super toffe zaak. Big Benny dé latte art eindbaas van LotSixtyOne is helaas weer vertrokken dus ze moeten hard op zoek naar een nieuwe. De zwaantjes en andere mooie figuurtjes worden gemist!
De mooiste latte art van Amsterdam

De Espressofabriek
Bij de Espressofabriek schijnt één van Nederlands beste barista’s te werken, maar wellicht is hij meer een master in smaak dan in performance want eerlijk is eerlijk, wij hadden na deze verhalen wel iets meer verwacht. Wie weet hadden we gewoon pech en worden we volgende keer blij verrast!
De mooiste latte art van Amsterdam
Hebben we een échte latte art hotspot gemist? Laat het ons weten onderaan dit bericht!
Zin om te brunchen dit weekend? Dit zijn de leukste en beste brunch hotspots van Amsterdam.