De beste wentelteefjes van Amsterdam

Brunchen en wentelteefjes zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het liefst in combinatie met knetter goede koffie, getoast zuurdesembrood met mashed avo en roerei, een liter verse sap en misschien nog een stack of American pancakes on the side.  Lekker alles delen, overal van eten en rollend weer naar huis.
Waar we de beste panckakes van Amsterdam eten weten we al maar what about those turning bitches? Waar eet je de beste wentelteefjes van Amsterdam? Dit zijn mijn 6 favorieten.
Mis je een zaak die er wat jou betreft écht op hoort? Laat een comment achter en ik ga ze direct testen!
de beste wentelteefjes van amsterdam

De beste wentelteefjes van Amsterdam

Hotel V – The Lobby

Hotel V heeft denk ik de aller lekkerste wentelteefjes van de stad. Aller eerst omdat ze de wentelteefjes maken van Fries suikerbrood. En dat is, luister goed, the key. Geen wentelteefje kan concurreren met diegene die zijn gemaakt van suikerbrood. Bij Hotel V worden ze geserveerd met een klodder crème fraîche en wat suiker en kaneel en meer heb je niet nodig. Hmmmmm.
e beste wentelteefjes van Amsterdam

Le Pain Quotidien

Ook LPQ heeft net als The Lobby meerdere vestigingen in de stad en dus altijd wel eentje bij je in de buurt. Van Oost tot Zuid en in het Centrum zitten er ook een paar dus altijd plek voor wentelteefjes. Hier zijn ze krokant en zacht tegelijk, heerlijk zoet en met lekker veel kaneel en ze worden geserveerd met rood fruit. Simpel, maar heel erg lekker.
de beste wentelteefjes van amsterdam

Bar Moustache

Deze hotspots in de Utrechtsestraat maakte mij in één klap weer verslaafd aan wentelteefjes. Ook hier gebruiken ze Fries suikerbrood, crème fraîche, vers fruit en poedersuiker. Niet normaal zo lekker. Krokant gebakken, nog zacht van binnen en lekker zoet. Love it.

De beste wentelteefjes van Amsterdam

Bar Bukowski

Bar Bukowski is één van mijn favo borrelplekken maar ook voor de brunch zit je hier meer dan goed. Lekkere broodjes, goede koffie, American pancakes en heerlijke wentelteefjes sieren het menu.
de beste wentelteefjes van amsterdam

Metropolitain

Als ik in het centrum moet lunchen dan ga ik 100% naar Metropolitain. Waarom? Nou eigenlijk omdat dat de enige echt leuke lunchtent is in het centrum, of in ieder geval in de buurt van de Dam en het Rokin. Metropolitain is geen ‘wijven tent’ dus je kan hier prima ook met een groepje gasten afspreken. En naast smoothiebowls en crêpes hebben ze ook dikke sandwiches en flinke burgers. Maar ze hebben ook hele lekkere wentelteefjes. En knap dat ze zijn, dus hoppa ook meteen een Instragrammetje maken daar.

Corner Bakery

De kleinste wentelteefjes van de lijst maar zeker ook heel lekker! Geserveerd met een groot bord vers fruit, kaneel, poedersuiker en een bakje extra stroop. Ga maar los!
De beste wentelteefjes van Amsterdam