De leukste kindvriendelijke hotspots in Kaapstad

Kaapstad staat bekend om de meest fantastische restaurants, gastronomische hoogtepuntjes en waanzinnige views. Niet persé the place to be met kids. Maar niets is onmogelijk. Gelukkig zijn er ook heel veel leuke, lekkere en kindvriendelijke hotspots in Kaapstad te vinden. Om jullie wat mislukte etentjes en lunches te besparen heb ik een lijst gemaakt met de leukste kindvriendelijke hotspots in Kaapstad. Sla deze lijst op en enjoy your holiday!

De leukste kindvriendelijke hotspots in Kaapstad
De leukste kindvriendelijke hotspots in Kaapstad

Clay Cafe
Clay Café is de bekendste in dit rijtje denk ik. Reserveer meteen een middag een tafeltje want wij hebben dit 7dg lang proberen te doen maar telkens was het vol. Ze hebben trouwens een tweede shop in het centrum, maar die moet je dus niet hebben. Alleen de eerste vestiging in Hout Bay is die met die grote tuin en mega speelplek.
Je kan hier dus ontbijten, lunchen en keramieken met de kids. Mocht je je kunstwerk mee naar huis willen nemen dan kan je het beste aan het begin van je trip hierheen, dan kan je ‘m op de terugweg ophalen. Het afbakken etc kost namelijk nogal wat tijd dus hou daar rekening mee.
Clay Cafe, Main Rd, Hout Bay.

Earth Worx (Hout Bay)
Mega mega leuke spot, één van mijn favorieten. Het is een soort van xxl tuincentrum met een café, winkeltje en een niet normaal vette speeltuin. Half overdekt en met een oppas die een oogje in het zeil houdt. Je moet geloof ik 50 rand betalen voor de speeltuin maar dan kunnen ze de hele dag spelen. Er zijn tafeltjes rondom de speeltuin dus met je koffietje of smoothie kan je vanaf de tafel een oogje in het zeil houden. Ze hebben meerdere glijbanen, een kabelbaan, allerlei klim dingen en schommels echt waanzinnig. Mega tip!
Corner of Valley Road & Victoria Road, Hout Bay.

Dunes Beach (Hout Bay)
Op het strand hebben kinderen het natuurlijk altijd naar hun zin, maar Dunes heeft ook nog een leuke speeltuin waar ze kunnen klimmen en glijden. Het menu bestaat uit een mix van friet, sushi en pizza dus ook daarmee zit je helemaal goed.
1 Beach Crescent, Hout Bay
+27 (0)21 790 1876

Café Paradiso (Gardens)
‘Children are not only welcome, they’re invited’. Dat is zeg maar hun slogan. Hier mogen de kids ‘s avonds hun eigen pizza bakken, of ‘s middags cupcakes en dan kan jij dus terwijl zij aan het koken zijn rustig genieten van je wijntje in stilte. Ze hebben een kleine voortuin waar ze kunnen spelen maar er is niet echt een speeltuin. Maar voor even snel een hapje eten ‘s avonds is dit dus echt prima.
110 Kloof Street, Gardens
+27 (0)21 423 8653

Deer Park Café (Vredehoek)
Dit café-restaurant heeft een xxl speeltuin gelegen aan de voet van de Tafelberg met glijbanen, schommels, wippen en nog veel meer. Lekker beschut onder de bomen dus niet vol in de zon en er is een speciaal kindermenu.
2 Deer Park Avenue, Vredehoek
+ 27 (0)21 462 6311

Company’s Garden Café (CBD)
Deze hotspot zit middenin het hart van de stad in de prachtige Company’s Garden. Sowieso chill dus met kinderen want in dit stadspark kunnen ze even lekker uitrazen. Het café is elke dag geopend (in de zomer al vanaf 7.00u) en het heeft een leuke speeltuin en een uitgebreid kindermenu. Bovendien is er een soort van oppas die in de speeltuin een oogje in het zeil houdt net zoals bij Earth Worx. Zit je nog. chiller.
15 Queen Victoria Street
+27 (0)21 423 2919

Wil je de laatste of misschien juist de eerste dagen van de vakantie beginnen in Kaapstad boek dan Boutique hotel La Grenadine. Echt een waanzinnig hotel, middenin hartje centrum, en zo prachtig, knus en gezellig. En ideaal voor met kids.

Check ook even mijn Kaapstad met kids artikel, staat super veel handige info in. En vergeet niet mijn lijstje met de leukste wijnhuizen met kids.