De leukste wijnhuizen met kids

In principe zijn bijna alle wijnhuizen rondom Kaapstad wel kids proof, maar er zit wel echt mega veel verschil in. Constantia Glen bijvoorbeeld is één van onze favoriete wijnhuizen en is prima voor met kids, maar zeker niet chiller dan een wijnhuis met bijvoorbeeld een mega speeltuin. Er is genoeg ruimte, de kids kunnen er rondrennen en spelen in het gras of op avontuur. Maar er zijn wijnhuizen, die zijn net zo cool als de Efteling bij wijze van spreken. En daar kan je dus gerust echt de hele dag wijn zitten zuipen. Dus hierbij; de leukste wijnhuizen met kids in Zuid Afrika

De leukste wijnhuizen met kids in Zuid Afrika
De leukste wijnhuizen voor met kids

Blaauwklippen
Blaauwklippen is één van de oudste wijnhuizen van Stellenbosch en echt een paradijs. Ook voor kids en hoort dus absoluut in de lijst met de leukste wijnhuizen met kids. Niet normaal wat ze daar allemaal hebben voor die koters en hoe er is gedacht aan de ouders. Overal waar je kunt zitten, eten en wijn drinken is een speeltuin, een grasveld of een fietsparcours. Echt niet normaal. Ze hebben meerdere speeltuinen verdeeld over de hele farm dus het is nooit ergens te druk. De eerste speeltuin is echt fantastisch en heeft naast gijbanen, klimrekken, wippen en schommels ook een fietsparcours. Je kan er loopfietsen, kleine fietsjes of mountainbikes huren (ook helmpjes) en de kinderen kunnen dan rond en door de speeltuin het hele parcours af racen. Daarnaast zit een wat grotere baan met meer heuvels en bochten voor de wat oudere kids. Als je door het restaurant loopt naar de binnentuin kom je uit bij een enorm grasveld met weer een fantastische speeltuin omringd door bomen. Onder de grote boom middenin het grasveld tegenover de speeltuin staan allemaal tafels en daar kan je dus heerlijk zitten. Echt fantastisch. Je kunt hier trouwens ook logeren, lijkt mij echt een uitstekend plan. Voor info en prijzen klik hier.
De leukste wijnhuizen voor met kids

Boschendal
Boschendal wine estate, heeft ook echt ons hart gestolen. Adembenemend mooi. Live muziek, overal gezellige zitjes, een gigantische speeltuin met ook weer een fietsparcours voor kids. En de Boschendal picknicks zijn niet voor niets één van de best bezochte picknicks van de stad. Super leuk om met de kinderen te doen. Je krijgt kleedjes, klapstoeltjes voor in het gras, maar je kan ook aan tafels zitten en overal liggen leuke spelletjes voor kids om te doen. Er is live muziek, heel veel goede wijn en de Farm Shop is echt heaven! Wij gingen hier elke dag helemaal los. Haalden de lekkerste kazen, worst, toetjes en hapjes en gingen dan in ons huisje de hele avond borrelen. Echt wat een vakantie!
Je kunt hier dus ook overnachten, echt een mega aanrader. Wij boekten met 4 volwassenen en 5 kids één van de Cottages en dat was echt fantastisch. Dit zou ik iedereen aanraden en dan minimaal 3 nachten. Dat is echt perfect. Meer info voor prijzen en huisjes klik hier.
De leukste wijnhuizen voor met kids

Spier
Spier in Stellenbosch is ook echt een topplek voor met kids. Ook om te overnachten. Ze doen mega veel leuke activiteiten met ze zoals knutselen, koekjes bakken etc. Ze hebben prachtige grasvelden waar de kids kunnen rondrennen, een goede Farm Shop en een Bike trail. Je kunt er fantastisch picknicken en ze hebben een mooie speeltuin met glijbanen etc. Echt een sprookje ook zo mooi. Heerlijke charcuterie, kaasplateaus echt alles wat je wil. Ook hier kan je dus ook slapen, dus als je van wijnhuis naar wijnhuis trekt zou ik Spier absoluut niet overslaan. Klik hier voor meer info en rates.
De leukste wijnhuizen voor met kids

Tokara
Tokara Wine Estate is echt huge, en zit tegenover Delaire Graff ook een pareltje. Het restaurant is echt mega fancy (reserveer flink van te voren!) maar ze hebben ook een Farm Shop en een grachtige tuin met xxl speeltuin waar je heerlijk zit met kids. Ze hebben in de speeltuin 4 Treehouses met ladders, gijbanen, schommels echt niet normaal. Next level. Bij de delicatessen (family friendly bistro bar) kan je lekker zitten en heb je uitzicht over de speeltuin (zie foto’s hier).
De leukste wijnhuizen voor met kids

Joostenberg
Joostenberg is ook een heerlijke plek voor lunch en wijn met kids. Ze hebben een prachtig grasveld met mooie bomen waaronder je kunt picknicken, een grote speeltuin en je kan in de deli als je geen zin hebt in een xxl picknick (of als deze vol zit) gewoon zelf wat lekkere dingen kopen en een plekje zoeken in de tuin.
De leukste wijnhuizen voor met kids

Bloemendal wine estate
Deze wine estate heeft een Rosé Garden ik bedoel, what’s not to like. Ze hebben meerdere restaurants, waarvan eentje super chique en een paar perfect met kids. Zoals de Bon Amis. Sushi, pizza, burgers, de lekkerste ontbijtjes, goede salades. Qua eten zit je hier helemaal top. Ook qua speeltuinen want die is ook weer xxl. Ook hier zit een stoere bike trail en mocht je een fervent hardloper zijn ze houden hier 5km wine runs, dat is weer wat anders dan een rondje Vondelpark. Bij Bloemendal Wine Estate kan je ook overnachten in verschillende accomodaties. Je kunt er ook paardrijden door de prachtige bergen en langs de wijnvelden en uiteraard een tasting doen. Meer weten over de accomodatie en de prijzen klik hier.
De leukste wijnhuizen met kids

Altydgedacht
Altydgedacht heeft op de proeflocatie een eenvoudige speeltuin maar er is wel weer veel te doen hier. Je kunt er ziplinen bij de Zipzoom-zipline-hindernisbaan in het eikenbos bij de ingang van Altydgedacht. Ze hebben een minicursus voor kinderen van vier tot zeven jaar, en een maxicursus voor oudere kinderen. Ook hier hebben ze weer mountainbiks te huur en verschillende routes om te racen. En ben je dol op paardrijden dan kan je bij de Oak Tree Stables in Altydgedacht een speciale rit door de wijngaarden  boeken. Super leuk en daarna aan de wijn.
De leukste wijnhuizen voor met kids

Spice Route
Met een net nieuw geopende xxl play garden voor de kinderen hoort deze zeker in het lijstje! Ze hebben meerdere restaurants, ook een hippe pizzaria (altijd chill met kids) en een fantastische deli. In de Italiaanse Bistro doen ze trouwens ook aan Gin tonics, mocht je even toe zijn aan iets anders. Ook hebben ze hier een mega mountainbike trail, hebben ze naast wijn ook chocolade tastings en dus een hele vette speeltuin. Meer info: check hier de website.

De leukste wijnhuizen met kids in Zuid Afrika

Mocht je niet zoveel tijd hebben en maar 2 of misschien 3 wijnhuizen kunnen bezoeken, dan denk ik dat ik voor Boschendal, Spier en Blauwklippen zou gaan. Ik zou direct ook bij alle drie blijven logeren want dat maakt alles toch een stuk relaxter, ook met drinken en rijden en het reizen.

Benieuwd naar de rest van onze vakantie? Safari met kids en de leukste activiteiten in en rondom Kaapstad? klik hier.
Check vooral even het artikel met Best breakfast in Kaapstad.

Klik hier voor meer Kaapstad met kids.