De leukste kerstmarkten van Amsterdam

Ik ben fan van Duitse kerstmarkten. Daar weten ze gewoon écht hoe het moet. Helemaal over de top en niets dat eraan ontbreekt. De mooiste stallen met de lekkerste happen, glühwein, schaatsbanen, overal lampjes en lichtjes en gezellige muziek. Benieuwd naar de leukste Kerstmarkten in Duitsland? Of wil je liever wat dichterbij huis blijven? Dat kan prima! Want wij Amsterdammers mogen tegenwoordig ook echt niet klagen. Met de prachtige ijsbaan op het Museumplein bijvoorbeeld en de (mijn favoriet) Sissy Boy Kerstmarkt. Maar er is meer. Wist je dat we in Amsterdam wel meer dan 10 Kerstmarkten hebben? Om het een beetje overzichtelijker te maken zijn dit de 8 aller leukste. Let’s go ho ho ho!

Dit zijn de leukste Kerstmarkten van Amsterdam
Dit zijn de leukste Kerstmarkten van Amsterdam

Sissy Boy Kerstmarkt – zaterdag 9 december

Mijn grote favoriet. De Sissy Boy Kerstmarkt op het Amstelveld. Altijd één hippe, gezellige bende. Het Amstelveld is sowieso de perfecte locatie voor toffe events maar Sissy Boy maakt er net als in de zomer in het Vondelpark altijd echt iets speciaals van.

Museumplein Ice Amsterdam Kerstmarkt – woensdag 20 december

De schaatsbaan is al een week geopend en vanaf 20 december opent de Ice Village a.k.a. de Kerstmarkt haar deuren. Begin de middag met wat rondjes op de schaatsbaan, doe je van tegoed aan de Kerstmarkt en verplaats je rond borreltijd naar het haardvuur en bestel een dampende pan truffelkaasfondue.
Dit zijn de leukste Kerstmarkten van Amsterdam

Funky Xmas Market – zondag 10 december

Toen ik nog op steenworp afstand woonde van het Westergasterrein was ik hier elke zondag ongeveer. The Sunday Market stond immers garant voor veel gezelligheid, lekker eten en een klein shopje hier en daar ! Maar in de winter is het ook heel leuk want dan kan je schaatsen op de schaatsbaan naast Pacific Parc en wordt de Sunday Market omgedoopt tot de Sunday Funky Xmas Market.

Lil’ Amsterdam Past Present Parade – zaterdag 16 december

Lil’ Amsterdam is een vernieuwend en toegankelijk platform waar kunstenaars, modeontwerpers en jonge ondernemers hun talenten en producten presenteren. Kunst en cultuur komen samen met een Kerstig tintje in hartje Amsterdam: station Amsterdam Centraal. Dit is de eerste keer dat deze Kerstmarkt wordt gehouden dus ik heb werkelijk waar geen idee wat je kunt verwachten maar mocht je er toevallig in de buurt zijn of je trein heeft vertraging (FYL) dan is dit de leukste plek om je tijd te verdoen! Gedurende de Past Present Parade is er van alles te ontdekken: crazy carols, koek en cocktails, dansen bij de beats van getalenteerde dj’s en het geluid van denderende treinen. Laat een tattoo zetten, je toekomst voorspellen of je haren föhnen. Het aanbod van cadeaus is uniek: van Jasper Krabbé’s kunstwerken, kleding en exclusieve kerstbomen van Bas Kosters, tot zeldzame wodka’s van Grand Central Spirits. Meer dan 30 hot spots presenteren hun verhalen en producten onder het genot van livemuziek, heerlijke happen, koek en zopie. Klinkt veelbelovend! Zet dus in je agenda: zaterdag 16 december: 11.00 – 23.00 uur.
Dit zijn de leukste Kerstmarkten van Amsterdam

Rooftop Xmas Market – 16 en 17 december

Floor 17 organiseert elk jaar een leuk Kerstmarkt weekend. Lekker lunchen, brunchen of borrelen en hier en daar wat cadeautjes scoren. Ze hebben meer dan dertig stalletjes en een fabuleus uitzicht over de stad.

Ruige Kerstmarkt op Ruigoord – zaterdag 16 december

De Kerstmarkt op Ruigoord schijnt er eentje te zijn die je meegemaakt moet hebben. Ik ben er zelf nooit geweest maar ik kan mij er wel een voorstelling van maken. Een tikkeltje ruig, arty farty, veel alcohol, muziek, dans en handcrafted goodies. Ik zeg, let’s go!
Dit zijn de leukste Kerstmarkten van Amsterdam

Amsterdamsche Kerstmarkt – 22 en 23 december

Een beetje uit de richting want de Kromhouthal zit natuurlijk in Noord maar toch weer weten vele mensen deze markt te vinden. Groots opgezet, veel eten en drinken en uiteraard ook veel leuks te koop.

De Amsterdamse Winterparade – 21 december t/m 1 januari

De Amsterdamse Winterparade in de RAI. Een beetje massaal maar wel heel leuk om te doen, vooral met kids op een regenachtige dag.
De leukste strandtenten die het hele jaar open zijn
Geen zin in een Kerstmarkt maar wel in een strandwandeling met als afsluiter warme choco bij de haard? Dit zijn de leukste strandenten die het hele jaar open zijn. Blijf je liever in Amsterdam? Dit zijn de aller fijnste hotspots met een openhaard.