Kerstmarkten in Duitsland

Hoor je ze al klinken? De Kerstbellen? Ok, het is misschien nog een béétje vroeg, maar mocht je dit jaar een tripje willen boeken naar een van de Kerstmarkten in Duitsland dan kan je best alvast beginnen met oriënteren. De dichtstbijzijnde en meest populaire Kerstmarkten in Duitsland zijn denk ik de markt in Dusseldorf en Keulen maar er zijn nog veel meer Kerstmarkten.

Dusseldorf was de eerste Kerstmarkt waar ik ooit geweest ben. Maar liefst zes pleinen vormen het decor van deze markt en elk plein heeft een eigen karakter. De ene markt is super kitsch en ouderwets, de andere markt stiekem best een beetje hip. De Markt Platz is toch wel de meest indrukwekkende van allemaal maar de Gustaf Grundgens Platz mag je echt niet overslaan want hier eet je de aller lekkerste raclette en ze hebben hier een schaatsbaan van maar liefst 450m2 gecreëerd!
Kerstmarkten in Duitsland

Keulen
De Kerstmarkt in Keulen is net als in de film… Zo gaaf. Op zich verschilt deze markt niet zoveel van alle andere markten maar de DOM die omringd wordt met Kerstkraampjes, lampjes, engeltjes en lichtjes is zo’n waanzinnig gezicht!

Daarnaast kan je deze markt ook bezoeken als je alleen een dagje weg wilt. In iets meer dan twee uur ben je vanuit Utrecht in Keulen dus dat is een leuk dagtripje. De kerstmarkt van Keulen wordt elk jaar op de pleinen rondom het Dom plein gehouden dus de route spreekt voor zich. Ook parkeren kan je hier overal gemakkelijk in de parkeergarages rondom de pleinen. Trouwens, je kunt hier ook gigantisch goed shoppen! Meer info vind je hier.

Naast Keulen en Dusseldorf zijn de markten in Aken en Oberhausen (ook lekker dichtbij) heel populair. Maar wist je dat je in Hamburg en Berlijn ook geweldig gave Kerstmarkten hebt? De markt in Berlijn heeft op meerdere locaties verschillende soorten markten en de ene is super traditioneel en de ander meer Berlin underground hipster achtig. Ook is er een kermis op de Alexander Platz en dat is best leuk om een keertje mee te maken.
Kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkt in Hamburg
Ook in Hamburg hebben ze een Kerstmarkt en wat deze zo bijzonder maakt is dat deze onder andere wordt gehouden aan het water en rondom de havens van Hamburg. Alle lichtjes die weerkaatsen in het water, je kunt je vast voorstellen dat dat een prachtig gezicht is!

Maar niet alleen in deze grote bekende steden, maar in bijna elke Duitse stad is er wel een Kerstmarkt. Wil je een keer wat anders? Breng dan eens een bezoek aan het kerstbos in de stad Goslar. Meer dan 40 dennenbomen met tienduizend brandende lichtjes geven de kerstmarkt op het historische marktplein een feestelijke uitstraling. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan de voormalige ertsmijn Rammelsberg, die samen met de binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De oude mijnen vormen in de kerstperiode het decor voor een bijzondere ondergrondse kerstmarkt. Hoe gaaf klinkt dat!?
Kerstmarkten in Duitsland

Alle info over Kerstmarkten in Duitsland vind je hier.

Overzicht data Kerstmarkten:
Dusseldorf Kerstmarkt: 17-11 t/m 23/12
Keulen Kerstmarkt: 21-11 t/m 23/12
Braunschweig 23-11 t/m 29-12
Celle 24-11 t/m 27-12
Göttingen 23-11 t/m 28-12
Goslar 23-11 t/m 30-12
Hamelen 23-11 t/m 23-12
Hannover 22-11 t/m 22-12
Hildesheim 24-11 t/m 26-12
Lüneburg 23-11 t/m 23-12
Wolfenbüttel 22-11 t/m 23-12

Alle hippe hotspots in bovenstaande steden vind je hier.