Brouwerij ‘t IJ neemt Blauwe Theehuis in Vondelpark over

Brouwerij ‘t IJ neemt Blauwe Theehuis in Vondelpark over? Ja je leest het goed. Brouwerij ‘t IJ van die aller over heerlijkste Ijwitjes heeft het Blauwe Theehuis overgenomen en opent dus een tweede proeflokaal midden in één van de mooiste parken van Amsterdam, jawel het Vondelpark.
Brouwerij 't IJ neemt Blauwe Theehuis in Vondelpark over

Brouwerij ‘t IJ neemt Blauwe Theehuis in Vondelpark over

Stiekem is het Blauwe Theehuis vanaf maandag al van Brouwerij ‘t IJ maar voorlopig zal er nog niet veel veranderen. Al het personeel is overgenomen en de heren achter ‘t IJ gaan eerst eens rustig kijken hoe het hier nou precies werkt en wat er beter kan.

Nog even genieten van het Blauwe Theehuis zoals het is

Wellicht dat ze straks toch nog flink gaan verbouwen of de boel om gaan gooien dat kan natuurlijk allemaal. Maar voor nu blijft het Blauwe Theehuis gewoon bestaan zoals wij ‘m allemaal kennen. In het proeflokaal in Oost schenken ze natuurlijk alleen maar pils, maar hier in het Vondelpark gaan ze het toch een beetje anders doen. Aangezien hier ook veel ouderen komen en moeders met kids blijven de chocomelletjes en koffie en thee ook gewoon op het menu staan.
Brouwerij 't IJ neemt Blauwe Theehuis in Vondelpark over

Een lik verf, een kleine opfris beurt, meer bier en ruimere openingstijden

Geen paniek, het blijft zoals het is, iedereen zal ook weer hier zijn eigen plekje kunnen vinden alleen worden er heerlijke Brouwerij ‘t IJ biertjes geschonken en zullen de openingstijden wat ruimer worden. Ook dat is alleen maar een positieve toevoeging want vooral de dagen dat het mooi weer is, is het heerlijk om hier op het terras te blijven hangen.

Komende winter gaan de boys flink aan de slag want een soort van kleine opfrisbeurt was wel nodig, laten we eerlijk zijn. Het oude theehuis had zeker zijn charme maar een flinke lik verf en hier en daar wat nieuwere spullen kunnen zeker geen kwaad. Maar het oude gevoel en de stijl zullen in tact blijven het krijgt alleen een iets meer ‘t IJ sausje en dat is alleen maar goed.

Nu al zin in de zomer van 2019

Al met al klinkt deze overname als één groot feest. Ruimere openingstijden, een opfris beurt, meer bier op de kaart, goede borrelhappen én we kunnen hier volgend jaar ook een hapje eten. Ik zeg laat maar komen die zomer van 2019!

Op de hoogte blijven? Check hier de Facebookpagina van het Blauwe Theehuis.