Renato’s

image

Vorig jaar heb ik voor het eerst Renato’s getest. Via via hoorde de eigenaar van mijn pizza test en hij claimde dat die van hun het beste was. Waar had ik dat eerder gehoord? Maar goed, pizza eet ik het liefst elke dag dus uiteraard ging ik ‘m even testen.

Samen mijn mijn partner in crime op vrijdagavond het weekend vieren. Het begon eigenlijk meteen goed. Ik ben dol op bubbels dus we bestelden een fles prosecco. Deze vond ik niet duur en eigenlijk verwachtte ik er daardoor niet zoveel van… Maar hij was heel lekker! Flesje was al snel half leeg want ja, stiekem ben ik best een drankorgel en gelukkig kwam daar het voorgerecht.
image_1
Antipasti. Een grote houten plank met allerlei soorten worst, kaas, bruchetta en zelfgemaakt brood erbij. Hier maakte ik kennis met de zelfgemaakte ‘Piccante’ olijfolie van Rentato’s. Piccante was ie zeker. Maar echt heel lekker.
image_2

image_3
Bij Renato’s is alles huisgemaakt. Niks komt uit een pakje en alles importeren ze uit Italië. De bollen deeg voor de pizza maken ze een dag van te voren zodat ze pizza licht en luchtig blijft en niet zo zwaar op je maag valt.
image_5
Ze hebben een enorme keuze aan pizza’s en hoewel ze allemaal echt traditioneel Italiaans zijn zitten er hele leuke combinaties tussen. Ze hebben zoveel lekkere pizza’s dat ik gewoon niet kon kiezen. Uiteindelijk kozen we voor de  Cicciolina (pancetta spek met verse pepers, gegrilde paprika en salami piccante) en de Pizza della casa: Parmaham, rucola, parmezaan en truffelolie. Beide waanzinnig lekker.

De bodem is heel apart. De korst is luchtig en heeft een lekkere bite en de bodem is super dun en knapperig. Echt perfect! Alle pizza’s hier serveren ze met verse buffelmozarella dus pizza zoals ze ‘m in Italië eten.
image_9
Ik zag de lekkerste tiramisu voorbij komen maar na de scroppino kon ik deze echt niet meer kwijt en besloot ik om de week erop gewoon terug te komen voor het toetje. Nu bleef het bij een limoncello en nog wat koffie. Die trouwens heel lekker was. Sterk maar lekker en zacht van smaak. Niet zo’n straffe bak met hele koffie korrels er nog in.
image_8
Na een maand lang pizza testen komt de pizza nog steeds niet mijn neus uit. Ik heb een hele lijst gemaakt met de beste pizza tentjes in Amsterdam. Elke zaak heeft zo zijn plus en/of min punten maar als je echt voor de beste Italiaanse pizza wil gaan moet je toch écht naar Renato’s.

7 dagen per week open vanaf 18:00 en je kunt ook afhalen. Renato’s Pizzeria Karel du Jardinstraat 32 1072 SK Amsterdam.

Wil je de hele pizzalijst bekijken? Klik dan hier.

Hier vast mijn pizza shortlist:
De lekkerste pizza’s: Renato’s.
De gaafste zaak: Marathonweg.
De leukste menukaart: Michel In.
Het beste pizza menu: Bidou.
De grootste keuze: Renato’s.
De meest bijzondere pizza’s: Pink Flamingo.
Pizza’s met volkoren bodem: Odessa & Marathonweg.