Beste dim sum van Amsterdam

Dim summen is iets wat wij graag en dan ook vaak doen. Het liefst op een brakke zaterdag, Yuki een prakje mee (maar die lust ook al aardig wat dumplings) en wij de tafel vol laten zetten met allerlei verschillende soorten dim sum. Maar waar eet je de beste dim sum van Amsterdam? Daar zijn de meningen over verdeeld. Logisch ook, er zijn onwijs veel zaken die dim sum op de kaart hebben en de ene is nog lekkerder dan de ander. Of je nu super authentiek (dus ongezellig) wil dim summen of er ook nog een beetje hip bij wil zitten, ik heb een lijst met 8 toppers van dim sum restaurants dus eat your heart out.

8 x de beste dim sum van Amsterdam

Oriental City
Dit is waarschijnlijk een van de bekendste, beste en meest authentieke en dus minst hippe zaak van de lijst. Ze hebben een dim sum menu waar geen eind aan lijkt te komen en authentieker Chinees dan hier ga je het niet snel vinden denk ik. Oriental City bestaat al ruim 30 jaar en is berucht en beroemd en heeft misschien wel de beste dim sum van Amsterdam.

Sea Palace
Ja dat drijvende restaurant vlakbij het Centraal Station is denk ik de meest bijzondere van het stel. Een ware eye catcher en al meer dan 33 jaar wordt hier door jong en oud heerlijk gegeten. Met maar liefst drie verdiepingen en meer dan zeshonderd zitplaatsen is hier altijd wel een plekje vrij. Ook hier is het dim sum menu oneindig lang en hebben ze tal van verschillende gestoomde en gefrituurde dim sums. En dineren op een drijvend restaurant, dat is sowieso iets wat je ooit gedaan moet hebben toch?
De beste dim sum van Amsterdam

Hoi Tin
Valt ook onder de categorie ‘echte Chinezen’ en is dus niet heel stijlvol en servicegericht maar wel heel lekker. Hun dim sum menu is iets minder uitgebreid maar zeker net zo goed als hierboven.

Ron Gastrobar oriental
Vind je goede dim sum net zo belangrijk als goede service? Reserveer dan bij Ron Gastrobar oriental. Mooi, strak en super hip design, een kleine dim sum kaart maar allemaal even lekker en uitstekende service. Oh en als je daar toch bent, sla de buns met pekingeend en het surprise ei als dessert niet over.

Dragon I
Dragon I in Zuid is qua prijs, kwaliteit en uitstraling misschien wel een van de beste in het rijtje. Redelijk hip, goede service, goddelijke sui mai en nog veel meer andere lekkere hapjes en sushi.

Cha House
Een nieuwe Aziatische parel in Amsterdam Oost waar ze alle dim sums en vullingen zelf maken. De Sui mai is hier heerlijk, maar ze hebben nog meer lekkers op het menu. Ramen, uramaki sushi, crispy garnalen, veggie gyoza’s en alles wordt ‘from scratch’ gemaakt er worden dus geen smaakversterkers zoals MSG gebruikt.
De beste dim sum van Amsterdam

HappyHappyJoyJoy
Een van mijn grootste favorieten van deze lijst. HappyHappyJoyJoy serveert goddelijke dim sums en de bao bun met eend is wereld beroemd. Daarnaast zit je uber hip en kan je naast Chinees ook Thaise, Indische en andere Aziatische hapjes bestellen.

Geisha
Restaurant Geisha is denk ik wel mijn favoriet. Ondanks dat ze maar een paar dim sums op het menu hebben staan en de keuze dus een stuk geringer is dan bij de rest. De dim sum die ze hebben, die zijn zo goddelijk, dat heb je zelden geproefd. De gyoza is de lekkerste ever, maar de steamed Iberico pork dumplings zijn niet-normaal-zo-lekker. Niet altijd op de kaart, maar soms hebben ze ook gefrituurde wagyu hapjes en mocht je geluk hebben en ze hebben deze buiten de kaart om moet je ze zeker bestellen!

Shanghai Bistro
Last but zeker not least is Shanghai Bistro. Misschien is dit wel de meest authentieke, zelf gemaakte en bijzondere van de lijst. Letterlijk, niet figuurlijk. Chef Francis Tavares heeft ruim vijf jaar bij Bord’Eau (tweesterren) in de keuken gestaan en weet dus heel goed hoe het moet. Ook bij Bord’Eau komt er niets uit een pakje of zakje, dus Francis maakt ook hier alles zelf. De dumplingvellen, de buns, zelfs de chilisaus wordt hier zelf gemaakt. Welke ‘Chinees’ heeft er nou een sterrenkok achter de wok? Deze!
De beste dim sum van Amsterdam

Benieuwd waar je de beste sushi van Amsterdam eet?
Wat is volgens ons de beste Thai van Amsterdam?
Kijk hier voor de lijst met Indisch eten in Amsterdam.

Zin in bao buns? Dit zijn de beste bao buns van Amsterdam.