Shanghai Bistro

Op 30 augustus opent een nieuwe Chinese spot in de Amsterdamse Pijp haar deuren. Dat klinkt sowieso als muziek in de oren, maar het wordt nog beter. Ze hebben namelijk een binnentuin én elke dag, vers gemaakte dumplings en buns. OMG. Je hoort het goed. Van de vulling tot de saus alles wordt dagelijks vers gemaakt. Dit kan wel eens een zaakje worden voor op de lijst met de beste dim sum van Amsterdam
Shanghai Bistro

Dumplings en bao buns bij Shanghai Bistro

Bij Shanghai Bistro wordt werkelijk alles dagelijks vers gemaakt. Dat zou elk restaurant eigenlijk moeten doen, maar vooral bij dumplings is dat heel, ik herhaal, heel belangrijk. Naast dumplings staan er op het menu andere goddelijke gerechten zoals Crazy Good Spicy Black Bean Mussels, Hot & Sour Soup en Steamed Bun with Crispy Pork Belly & Hoisin Saus. Watertanden.
Shanghai Bistro

Shanghai Bistro brengt een stukje Chinatown naar de van Woustraat

Het industriële interieur van Shanghai Bistro krijgt een extraatje door de Chinese clichés zoals de Kung Fu Panda, bonte posters en streetart. Het heeft wat weg van HappyHappyJoyJoy maar dan stukken stoerder en minder hysterisch. Ik kan hier denk ik elke dag wel eten. Dumplings gaan mij immers nooit vervelen.
Shanghai Bistro

In de keuken van Shanghai Bistro staat een sterrenteam

Letterlijk, niet figuurlijk. Chef Francis Tavares heeft ruim vijf jaar bij Bord’Eau (tweesterren) in de keuken gestaan en weet dus heel goed hoe het moet. Ook bij Bord’Eau komt er niets uit een pakje of zakje, dus Francis maakt ook hier alles zelf. De dumplingvellen, de buns, zelfs de chilisaus wordt hier zelf gemaakt. Als dat niet lekker is…

Chinese hotspot in De Pijp met tuin

De heerlijke binnentuin is ideaal voor een hapje en een drankje en (ook fijn) de keuken is open ’till late’. Je kunt dus rustig ’s avonds laat nog binnenstappen voor een dumplinkje en een drankje. Like.

Shanghai Bistro

Shanghai Bistro is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 16:00 uur. Handig om te weten: je kunt reserveren tot 19:00 uur, daarna is het walk in only. Ik ga hier volgende week de kaart eens testen en kijken of ze een plekje verdienen in de lijst met de beste dim sum van Amsterdam.

Meer zin in sushi? Hier eet je de beste sushi van Amsterdam.