Ron Gastrobar Oriental

Dimsummen is één van mijn lievelings hobby’s. Helaas eindig je dan meestal in een ongezellige Chinese kantine aan de Zeedijk. Op zich niets mis mee, maar als je eens gezellig en leuk wilt dimsummen dan kan je bijna nergens heen. Maar daar heeft Ron wat op gevonden. Hij opende in de oude Lola’s RON Gastrobar Oriental.

Bij binnenkomst liggen kaartjes met kreten als WOKKING LEKKER | DIMME SUM en DUCK YEAH en ik heb er meteen al zin in. Een mooie geisha op de muur, overal houten accenten in de mix met stijlvol goud, hier en daar een glimmertje en bamboe op de wanden. I like it!
IMG_0127
De sfeer is relaxed, cool en toch een tikkeltje chique. Ik bedoel je zit wel bij RON…
Maar de oriental versie is toch een stukje relaxter. De menukaart is hip geprint op een soort van krant en de bediening is goed maar toch informeel en gezellig.

Vanavond ben ik op stap met 3 fellow foodies en we vormen met elkaar het kwartet #FoodiesOnFire, dat belooft wat!
We starten met wat mandjes dimsum en iedereen is laaiend enthousiast. Ik ben het meeste fan van de Kai Kauw Choi Kau en de Kai Sieuw Mai maar het meest onder de indruk ben ik van de nr. 5 Ngau Mee Bao met fois gras.
IMG_0129 IMG_0138 IMG_0137
Daarna nemen we een mix van gerechten, kiezen is moeilijk, helemaal met 4 foodies maar uiteindelijk lukt het toch. De wontonsalade met knapperige varkensoren (OMG!! Ik heb knapperige varkensoren gegeten) was lekker en als je niet weet dat het varkensoren zijn, zijn het net de knapperige stukjes van een speklapje. Yummie.
IMG_0139 IMG_0141
De gewokte citroenkip is de absolute favoriet (Ling Mung Kai) maar de spareribs daar kan bijna niemand tegenop. Heerlijk sappig, mals en met een pittig Aziatisch tintje. Deze ga ik zeker toevoegen aan mijn beste spareribs van Amsterdam lijst.

Alsof we nog niet genoeg hadden namen we ook nog de Peking Duck. Want tja, die mag je gewoon niet overslaan. Hoe die was? Heerlijk! In plaats van pannenkoekjes krijg je ze hier met super zachte Aziatische buns geserveerd en een speciaal sausje. Net even anders en net zo lekker.
IMG_0145
En dan het toetje…
Bij de eerste hap dacht ik dat ik gek werd. Wat een smaaksensatie! Het is redelijk heftig; zoet en zuur, zout en chocolade, caramel en fruit en een soort cruesli die zo goddelijk is dat je mij hier dus écht voor wakker kunt maken. Fellow Foodie BuurtKookt had het chocolade ei binnen een paar minuten op dus helaas heb ik die niet kunnen proeven maar des te meer een rede om terug te komen. En snel.
IMG_0153

Kortom: Ron Gastrobar Oriental is geslaagd. Het ziet er cool en hip uit, het eten is goed, verrassend en super smakelijk. De rekening was niet om van te schrikken maar het is zeker niet goedkoop. Maar daar is de kwaliteit ook gewoon naar.
IMG_0123 IMG_0125

Adres: Kerkstraat 23 Amsterdam.
Check out our cool VLOG #FoodiesOnFire:

With a special thanks to Cato Cheft ‘t!