De beste bao buns van Amsterdam

Bao buns, je kunt mij er serieus voor wakker maken ‘s nachts. Waar dat vroeger louter en alleen voor de Big Mac was, is dat nu dus ook voor deze heerlijke Aziatische broodjes. Het liefst gevuld met crunchy chicken of Peking eend. Helaas heb ik vaak genoeg pech gehad met deze buns. Het lijkt zo simpel, want die van de supermarkt zijn om 04:00 ‘s nachts met een sloot chili saus ook nog prima te beuken, maar dat is het dus niet. Om nooit meer een smerige bao bun te hoeven eten maakte ik voor jullie de lijst met de beste bao buns van Amsterdam. Komt ‘ie;
de beste bao buns van amsterdam

Waar eet je de beste bao buns van Amsterdam? Hier;

Happy Happy Joy Joy

Dit blijft op de één of andere manier toch mijn favoriet. De mix van pulled Peking eend en wasabi mayo, knapperige komkommer, lente ui en gebakken uitjes is gewoon niet normaal zo lekker. Maar ze hebben ook een zwarte bun met crispy chicken en die mag er ook wezen. Daarnaast heeft hun tweede zaak in Oost een gigantische, niet normaal chille tuin (ideaal voor met kids) en maar liefst twee verdiepingen zodat je hier ook perfect met grote groepen kunt eten. Oh, en ben je hier toch… Neem dan ook nummer 10, 11, 13, 17 en 62. Naast de bao buns natuurlijk!
De lekkerste bao buns van Amsterdam

Nieuw op het menu bij HappyHappyJoyJoy: Rainbaos

Bij HappyHappyJoyJoy kan je tegenwoordig bao buns in alle kleuren van de regenboog bestellen, hoe cool is dat!? HappyHappyJoyJoy is het eerste restaurant ter wereld dat deze te coole rainbaos op het menu heeft staan. Bestel dus nu een regenboog aan bao’s in de kleuren roze, geel, groen, oranje, zwart, wit en rood en de tafel is direct een feestje!

Shanghai Bistro

Shanghai Bistro is de nieuwste in dit rijtje, maar zeker niet de minste. Alles, maar dan ook alles wordt hier zelf gemaakt. Van de bao buns tot aan de chili saus. Daarnaast staan er sterrenchefs die voorheen kookten bij Bord’Eau in de keuken en welke ‘Chinees’ kan dat zeggen? Nog een rede om hier te gaan eten is de binnentuin en natuurlijk de dim sum en de bao buns. Er staan er hier maar liefst drie op het menu. De buns worden geserveerd met crispy chicken, crispy gamba en uiteraard crispy pork belly. Alle drie nemen dus!

Ron Gastrobar Oriental

Oké hier wordt de Peking eend geserveerd met buns in plaats van pannenkoekjes en dat is sowieso al een pluspunt. Maar er is meer. Ze hebben namelijk ook gestoomde broodjes met 10-spices rundvlees en foie gras en buns met krab. Yum!

de beste bao buns van amsterdam

Tales & Spirits

Tales & Spirits staat bekend om haar cocktails en fancy bites. Maar ze hebben ook een knetter lekkere bao bun op het menu staan. De Crispy pork belly met komkommer, lente ui, Hoi-sin én chili sauce is geïnspireerd op de Momokuku buns van de beroemde chef David Chang. Hoe ze smaken? Dat moet je zelf gaan testen.

VijfNulVijf

Deze Aziatische sushi en streetfood hotspot in Oost heeft een enorm menu aan verschillende hapjes en verschillende soorten sushi. Hier krijg je voor negen euro maar liefst twee buns met crunchy chicken en dat is dus goed voor je portemonnee.
De beste bao buns van Amsterdam

Bao Buns Amsterdam

Op het Bao Bun Amsterdam menu staan onder andere een fish bao (met gefrituurde filet, tartar saus en limoen salade), een bao met gebakken tempeh en crushed peanuts (oehh lijkt mij lekker) en uiteraard een bao met Peking eend. De bao’s kosten allemaal vier euro dus ook aan het einde van de maand kan je hier nog prima een hapje gaan eten.