Baqqala Scicli

Scicli is een van de prachtigste en leukste stadjes van Sicilie. Het ‘probleem’ bij de meeste dorpjes is dat ze allemaal heel mooi zijn, maar klein en best saai. Ook is het heel laastig om echt goede en mooie restaurants te vinden. In Scicli is dat probleem ook minder. We hebben een aantal terrassen en tentjes geprobeerd en eigenlijk was het overal goed en gezellig. Maar het leukste restaurantje vonden wij toch wel Baqqala Scicli. Waarom? Dat lees je hier.
Baqqala Scicli

Baqqala Scicli bleek het populairste visrestaurant te zijn van Scicli. Ze staan nummer 1 op Tripadvisor en dan word ik altijd direct achterdochtig en wil ik er eigenlijk niet heen, maar we liepen hier toevallig tegenaan en het zag er zo knus uit dat we voor één keer een uitzondering maakten. En met succes!
Baqqala Scicli
Baqqala Scicli is een leuk restaurantje met een gezellig terras en een klein pleintje waar je de kids lekker kunt laten spelen. Ze hebben mooie wijnen, allerlei verschillende kleine gerechtjes en een goddelijke tonijn burger. De borden zien er telkens prachtig uit en alles is goed op smaak. Voor Siciliaanse begrippen is het hier zeker niet goedkoop maar je zit hier heerlijk. De kaart is anders dan anders en ze combineren traditionele Italiaanse gerechten met een nieuwerwetse twist. Mijn favo zomerdrankje is hier trouwens ook overal te krijgen. De fruitdranken van Sanpellegrino worden namelijk in Sicilië geproduceerd. Lucky me!
Baqqala Scicli

De bediening is over het algemeen vriendelijk al heb ik veel betere en gezelligere gehad in Sicilië. Wellicht stijgt het succes hun een beetje naar de bol. Maar dit mocht de pret niet drukken want we hebben hier heerlijk geluncht. Scicli was echt de ontdekking van de vakantie en ben je in het zuiden van dit eiland dan is het echt een aanrader dit dorpje te bezoeken. Voor alle tips en meer info over Scicli klik hier.
Scicli Sicily

Benieuwd naar de rest van mijn Sicilië tips? Check ze hier!