Scicli

Vorig jaar maakten we een roadtrip van Noto helemaal naar Taormina. Langs allerlei ouderwetse, piepkleine en prachtige Italiaanse dorpjes. We bezochten naast Noto, Modica, Siracuse, Brucoli en Taormina. Dit jaar wilde we wat nieuws en reden we naar Scicli.
Scicli

Scicli is een van de prachtigste en leukste stadjes van Sicilie. Het ‘probleem’ bij de meeste dorpjes is dat ze allemaal heel mooi zijn, maar klein en best saai. Er valt weinig te doen of te zien en meestal is het oude centrum maar 1 of 2 straten. Scicli is echter een dorpje waar je prima een dag of 2 kunt verblijven.

Waar je ook loopt of kijkt Scicli is een plaatje. Overal gezellige straten met restaurantjes en café’s. Mooie grote pleinen, enorm veel ijssalons en pizzaria’s en prachtige kerken.
Scicli

Uiteten in Scicli

Eten kan je goed in Scicli. Wij hebben gegeten bij Baqqala een oud vis restaurant wat toevallig ook nummer 1 stond op Tripadvisor. Hierdoor werden we iets minder vriendelijk geholpen dan bij de andere restaurants die week maar het eten was goed. Ze hebben een gezellig terras en je zit aan een knus pleintje waar je de kids kunt laten spelen.

El Grotto is ook een mooi en bijzonder restaurant wat ongeveer 10 minuutjes lopen van Baqqala zit. Dit restaurant zit in een grot en dat zorgt ervoor dat je lekker koel zit en het is natuurlijk een heel bijzondere ruimte. Ook zij hebben een mooi groot terras en is dus ook ideaal voor met kids.

Scicli gaat voor zo’n oud dorpje wel erg met z’n tijd mee. We vinden een restaurant waar ze vegan burgers (met vegan kaas en mayo) serveren en allerlei quinoa salades.
Scicli

Leuk voor met kids

Naast El Grotto zit een kleine opening in de grot waar een paar oude Italiaanse mannetjes voor zitten. Ze wenken ‘el bambino’ en we gaan naar binnen. Wat we daar zien hadden we nooit verwacht. In de grot staan allerlei bijbelse taferelen opgesteld. Tientallen poppetjes, dieren, boten en nog veel meer. Leuk om met de kleintjes even een kijkje te gaan nemen.
Scicli

Meer Sicilië tips? Klik hier.
Van plan om ook naar Noto te gaan? Ristorante Manna Noto is onze favoriet!