Avocado Bar – The Avocado Show

Dat avocado hip is, dat kan je niet ontgaan zijn. Naast dat ik het liedje van ‘peel the avocado, peel peel the avocado en dan het hilarische dansje met guacemole’ nauwelijks uit mijn hoofd krijg is avocado tegenwoordig niet weg te denken uit mijn dagelijkse menu. Vroeger gebruikte ik avocado’s alleen voor bij de chips maar nu gaat het overal op. Op mijn broodje kaas, bij mijn eitje ‘s ochtends en door mijn smoothies. Hoogste tijd dus voor een Avocado Bar. En dat vond super chef Jamie van Heije (alsof hij nog niet genoeg te doen heeft in het nieuwe en coole restaurant Moon in de ADAM toren) ook.
Avocado Bar

The Avocado Show is de eerste avocado bar van Europa

The Avocado Show wordt de eerste spectaculaire avocado bar van Amsterdam (en Europa!) met ontbijt, brunch, lunch en diner. Maar je kunt hier ook afhalen, je bestelling laten bezorgen en on top of it all ze gaan ook doen aan late night dining. Sounds pretty good. Want met avocado’s kan je veel meer dan alleen een dipje maken. Collette Dike van Fooddeco a.k.a. Mrs. Avocado weet daar alles van. Volg haar op Instagram en je valt van de ene verbazing in de andere. Avocado’s zijn helemaal hot en zij maakt hier de aller mooiste creaties ever mee!
Avocado Bar

Let The avocado Show begin…

The Avocado Show is deze week open gegaan en heel Amsterdam staat op z’n kop. Het kleine zaakje aan de Daniel Stalpertstraat 61 in de Pijp zit elke dag goed vol. Veel toeristen, hipsters en foodbloggers. Je weet hoe dat gaat… Voorlopig draaien ze alleen het lunch menu, dus dat is voor sommige iets teveel van het goede om ‘s ochtends mee te beginnen. Maar er staan allerlei lekkere taartjes op de kaart dus thee met een avocado taartje is ook een prima ontbijt.

Het menu van The Avocado Show.

Op het menu staan allerlei ‘Fancy Schmansy’ gerechten zoals de avocado roos, de bun burger, een avocado zalm poke bowl, een burrata quinoaavocado salade en een chicken truffle & avo sandwich. Die laatste? That’s my favorite. Oh en de avocado date cake die is zo awesome die mag je echt niet overslaan.

Fotocredits & most of the foodcredits: Fooddeco.