Amsterdam Wine Festival

Nog even en we kunnen weer naar het Amsterdam Wine Festival op het Westergasfabriekterrein. Op 27, 28 en 29 september kunnen we hier weer genieten van bijzondere wijnen in combinatie met culinaire hoogstandjes, leuke workshops, lekkere happen en gezellige muziek.
Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival 2019

Mede-organisator Ivar Beukeboom laat ons weten dat ze het dit jaar helemaal anders gaan doen. Om te beginnen wordt er een volledig andere opzet in de Gashouder gecreëerd, waarbij de wijncultuur van de landen Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Verenigde Staten, maar ook wijnlanden uit Oost Europa en het midden Oosten op unieke wijze gepresenteerd wordt. Ook is er flink geïnvesteerd op het gebied van wijneducatie met vooral aandacht voor duurzaamheid. Naast workshops kun je ook je kennis verbreden in de “Room of Senses”. Dit is een futuristische plek waar je zintuigen door de combinatie van ruiken, proeven, voelen, zien en horen flink worden geprikkeld.
Amsterdam Wine Festival

American grill & oesters met kaviaar

Speciaal voor het Amsterdam Wine Festival vliegen de grote internationale wijnmakers over naar Amsterdam. Maar naast mooie wijnen draait het hier zeker ook om gastronomie. Er staan verschillende streetchefs uit binnen- en buitenland op het Klönneplein. Zo grillt Jort Althuizen de sterren van de hemel in zijn eigen BBQ-sectie maar je kan ook helemaal op chique heerlijke oesters en kaviaar bij de Bollinger Champagne stand proeven.
Amsterdam Wine Festival

Workshops, druivenstampen en dansen

Overdag zijn er vele wijn quizzen en kun je druivenstampen op het hoofdpodium maar ‘s avonds gaan de voetjes van de vloer. Dj’s, bands, optredens er is van alles georganiseerd. Plastic was al een taboe en dit jaar wordt het bekende wijnpaspoort vervangen door een digitale versie, waardoor papieren drukwerk overbodig wordt. Meer weten? Check hier de site. Photocredits: Jesje Veling.

Toch nog trek? Ga een hapje eten bij Benji’s Toko in West!