Benji’s opent tweede toko in West

Ja, je leest het goed; Benji’s opent tweede toko in West
Mijn favoriete hotspot aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost krijgt binnenkort een broertje in West. Op een te gekke locatie, aan het water en met een terras vol in de zon. Waar precies verklappen we nog niet, maar dat het cool wordt kan ik je verzekeren. Benji’s opende ruim twee jaar geleden hun concrete urban jungle aan de Wibautstraat en in datzelfde jaar transformeerde de Wibaut zich tot een straat met onwijs veel leuke horeca. Maar Benji’s is en blijft de leukste!
Benji's opent tweede toko in West

Allday Every day & night

Benji’s Oost is van ‘s ochtends vroeg tot het einde van de middag geopend voor drankjes, de beste cocos latte’s, smoothiebowls, broodjes rendang en heerlijke taarten en cake. Maar ook aan vegans en mensen die glutenvrij eten wordt gedacht bij Benji’s en in West doen ze er een schepje bovenop. Ze openen iets later maar gaan door tot na de borrel en het diner. Yes, in West kunnen we straks dus ook afspreken voor dinner en drinks.
Benji's opent tweede toko in West

Benji’s West serveert Asian style tapas

Benji’s is een hotspot met een beetje een Indo Bali vibe. Er staan klassiekers op het menu zoals broodjes rendang en de eigenaar, zijn zoon en de kokkin zijn allemaal Indisch. In west kan je dus lunchen, borrelen en een hapje eten straks. Het menu zal bestaan uit kleine Aziatische gerechten en  hapjes dus je kunt lekker met elkaar delen. Een soort Asian streetfood tapas. Denk aan springrolls, pangsit, dumplings, saté van de grill, kleine Aziatische salades en Indische specialiteiten. De hele Aziatische keuken komt langs maar de focus ligt toch wel op Indische tapas. Per persoon bestel je twee a drie happen en dan wordt alles op tafel gezet zodat iedereen kan proeven. Ze schenken biertjes, wijn en cocktails dus als je hier straks in de zon op het terras zit waan je je gewoon in Canggu.
Benji's opent tweede toko in West

Altijd vrolijk

Het zal je vast opgevallen zijn, maar bij Benji’s word je altijd snell, vriendelijk en goed geholpen. Het personeel is altijd vrolijk en niets lijkt teveel gevraagd. Best bijzonder voor Amsterdamse begrippen waar je soms wel twintig minuten kunt zitten wachten tot je überhaupt wordt opgemerkt. Zou het komen doordat ze bij Benji’s enorm goed zorgen voor hun personeel? Eigenaar David (afgestudeerd psycholoog) introduceerde onlangs aan het team het idee om te starten met een nieuw soort bedrijfsvoering, geïnspireerd op de ideologie van Ricardo Semler. Om de werknemers te stimuleren, te belonen en verspilling tegen te gaan, delen ze mee in de winst. Hoe beter het gaat, hoe meer ze verdienen. Daarnaast krijgen ze uiteraard een  goed salaris, vakantiegeld en hun wekelijkse fooi. De cijfers en balansen zijn voor iedereen inzichtelijk en heb je een goed idee dan wordt het in de groep gegooid en als de meerderheid enthousiast is dan wordt dit direct doorgevoerd. David vind het belangrijk dat binnen zijn zaak geen top down structuur heerst zoals het bij veel traditionele zaken gaat met één baas die wel of niet op de vloer te vinden is. Hij vindt dat sommige operationele beslissingen ook samen genomen kunnen worden. Uiteraard zullen strategische beslissingen zoals de koers van het bedrijf gewoon bij de ondernemers blijven maar op deze manier wordt er meer verantwoordelijkheid en vertrouwen gelegd bij de medewerkers en zij worden veel meer betrokken bij de bedrijfsvoering. Geen ouderwetse pyramide, maar een vrije en platte organisatiestructuur waar al het talent wordt benut. Mocht jij je aangesproken voelen en een baan zoeken? Laat het mij weten onderaan dit artikel en ik stuur je door!
Benji's opent tweede toko in West

Benji’s West

Stiekem wordt er al heel wat weken geklust dus Benji’s West zal voor het echt zomer wordt zijn terrasdeuren openen, maar wanneer precies dat blijft nog een beetje een geheim. Qua look & feel zal Benji’s West niet veel veranderen van Oost maar het is en blijft natuurlijk wel een ander pand met een ander gevoel. Maar de urban jungle Bali vibe zal zeker blijven!
Benji's opent tweede toko in West