Amsterdam Central Doctor & Pharmacy

Deze maand opende Amsterdam Central Doctor & Pharmacy haar gloednieuwe deuren aan de noordwestzijde van de IJ-hal op Amsterdam Centraal Station. In het buitenland zijn dit soort zaken doodnormaal, terwijl hier in Nederland alle apotheken het hele weekend gewoon dicht zijn. Onhandig!
Amsterdam Central Doctor & Pharmacy

Maar Amsterdam Central Doctor & Pharmacy is veel meer dan een apotheek. Het is namelijk een apotheek, concept en beautystore in één en als klap op de vuurpijl hebben ze ook een inpandige dokter. Daarnaast krijg je instore advies van een professionele, medische staf en je kan hier zelfs terecht voor een zorgvuldige huidanalyse aan de beautybar met daarop aansluitend advies. Sounds great.

De initatiefnemers zijn twee apothekers (Omid Mehrani & Swie Yin Oei-Roukens) en zij zagen met dit idee een gat in de markt. Naast het feit dat een apotheek op het CS heel handig is vind je hier dus ook de laatste trends op health, beauty & care gebied. De inrichting is minimalistisch, stijlvol en met oog voor detail. Like!
Amsterdam Central Doctor & Pharmacy

De apotheek biedt een uitgebreide selectie van gerenommeerde merken als Avène, Vichy, het Franse Roger & Gallet, John MastersOrganics en het Amsterdamse merk Marie Stella Maris. Daarnaast zijn er mooie health producten te koop variërend van biologische detox thee tot een chocolademerk met bewezen gezondheidsvoordelen, IQchocolate Superfood. Geen idee dat dat bestond maar goed, elk excuus om meer chocolade te eten is er eentje, niet?
Amsterdam Central Doctor & Pharmacy

Wat Amsterdam Central Doctor & Pharmacy helemaal uniek maakt is dat je direct een bezoek kan brengen aan de huisarts in de naastgelegen dokterspraktijk. Deze praktijk wordt geleid door Dokter Eric Cambridge.

Helemaal cool, via Dr. Robot (een 24uurs loket aan de buitenzijde) kun je op ieder moment van de dag recepten ophalen zonder wachttijden. Dit zal gaan om  basisbenodigdheden als pijnmedicatie, de morning-afterpil (studenten opgelet!!) en bijvoorbeeld babyvoeding. Daarnaast is Amsterdam Central Doctor & Pharmacy op werkdagen open van 7:30 tot 21:00 uur (op koopavond tot 22:00 uur) en in het weekend van 10:00 tot 20:00 uur.

Meer weten? Klik hier.
Na het bezoek aan de apotheek gezellig lunchen in het centrum? Check hier mijn favo hotspots in de buurt!
Of neem het pontje naar Noord, ook daar barst het van de leuke zaken tegenwoordig.