10x take-away bij vegetarische restaurants voor een dot vitamines

Stond je ook zo te popelen om achter 2020 een dubbeldikke punt te zetten? Om met een schone lei te beginnen? Vanaf nu is the only way up, kan niet anders. En zeg je nieuw jaar, dan gaat tout Nederland na de (vr)eetgrage feestdagen knetterhard aan de goede voornemens. Gezond(er) eten blijft steevast in de top 3 staan. Maar houd het wel leuk voor jezelf, je kiddo(s) en partner hè. Of je inspiratie voor een veggie hap nu op is of je het ‘gemak dient de mens’-motto in 2021 hoog wil houden, bij deze vegetarische restaurants staat green happiness op het (take-away) menu.

Groenlicht voor deze vegetarische restaurants 

Mocht je in mineurstemming zijn, dan fleuren de vega(n) maaltijden van deze vegetarische restaurants je op. En naast dat je stemming en de kas van de lokale toko een oppepper krijgen, ben je geen tijd in de keuken kwijt bent en geef je je immuunsysteem ook een flinke vitamineboost. Iets met alleen maar win-wins.

 • SLA
  Salades saai, konijnenvoer en voor heilige boontjes? Biologische saladebar SLA kan er wat van. SLA showt je hoe goed gezond en lekker hand in hand kunnen gaan. Ja, zelfs team ‘mij niet bellen voor salades’ prikt graag een vorkje in deze groene groentebommen. Mocht je toch niet veel voor een salade in de winter voelen, dan hebben ze ook soepen en warme bowls. Aanrader: de Afrikaanse veggie stew. Je vindt SLA in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem.
 • Mr & Mrs Watson
  Dit is toch wel een hele fijne aanwinst voor A’dam (Oost). Nondeju wat kan je hier lekker vegan eten bestellen. Comfort food the green way. Vitamines die verstopt zitten in pasta’s, burgers en ander smulbaars. Kaasfan? Dit zijn de beste vegan kaasmakers in town. En dan hebben ze ook nog een alles behalve cheesy kaasfondue dat je voor thuis kan bestellen.
vegetarische restaurants take-away 2021
Photo credit: Bar MITTS
 • Bar MITTS
  Zij. Zijn. Leuk! Gesetteld in hartje Indische Buurt (A’dam) krijg je hier een stukje Tel Aviv op je bord. En laat dat nu net een keuken vol groentes, kleur en rijke smaken zijn. Bof jij even!
 • Meatless District
  Kijk, dit lijstje zou bomvol vegetarische restaurants staan. Maar juist die vega’s hebben vaak veel vegans. Dus ja, ook in deze toplijst plantaardige parels die je bord opvrolijken. Smaakmakers, dat zijn ze bij Meatless District. ‘Cheese’ burger, ‘chicken’ sandwich, vleesch dat bijna niet van echt is te onderscheiden. Mochten ze nu niet bij je thuisbezorgen, hups dan zelf op de fiets (goede voornemens, weet je nog) naar A’dam West.
 • Oliver Green 
  ‘Green’ zijn ze zeker bij deze Amsterdamse spot. Noem het een waar walhalla voor iedereen die lekker gezond wil eten. Van 100% plantaardige wraps tot vega(n) (breakfast) bowls, en van eiwitshakes tot ‘snacks zonder schuldgevoel.’ Hier kom je zeker aan je 300 gram groentetax per dag.
 • Deer Mama
  Zeker in deze tijd moet je zelf de slingers ophangen. En ja, die confetti kan je denkbeeldig vinden in snacks. Wel, bij Deer Mama snappen ze hoe je snoept, snaait en snackt. Met vegan taarten, koekjes, burgers, mylkshakes (geen typefout, knipoog naar plantaardige melk, snap je).
 • Vegan Junkfood Bar
  Vrijdag frietdag? Zin in een vette vegan hap? Dit is / wordt je lievelingsplek in A’dam en R’dam. Een award-winning concept dat op het menu veel snackbar material in een vegan jasje heeft gestopt. Neem een knappe kapsalon, zoete aardappelfriet en BIG burgers. Snacken vanuit je eigen habitat!
 • Vegabond
  Mocht je deze deli nog niet kennen, deze green girl is on. Sapjes, maaltijden, snacks. Het meeste wordt huisgemaakt, dus (h)eerlijk geen chemische bullsh*t die je naar binnen werkt.
 • Jacobsz
  Oké, in de basis niet het meest heilige groene boontje in dit lijstje vegetarische restaurants. Bourgondiërs zijn het. Maar wel culinaire genieters die eens per week met hun weekmenu een uitstapje naar de plantaardige cuisine maken. Houd het menu vol daghappen in de gaten. Tip: de vega rendang. Duimen dat ‘ie binnenkort weer op het menu staat.
 • De Kas
  ‘In de ochtend geoogst, ‘s middags / ‘s avonds op het bord.’ Verser ga je het niet krijgen. Nu is het niet zo dat je hier simpele doordeweekse dagelijkse kost kan bestellen. Bij De Kas houden ze van uitpakken. Wat ze namelijk hebben is een 4-gangenmenu dat je zowel met als zonder vlees / vis kan bestellen. Ha, heb je mooi een avondvullend programma voor het weekend. Alstu!