Wijnbar Walsjerôt: wijnparadijs in Rotterdam

70 open wijnen om uit te kiezen: dat klinkt als de hemel op aarde. Daarom niet voor niets deze kop. Wijnbar Walsjerôt: wijnparadijs in Rotterdam. Op het Bentinckplein in de wijk Blijdorp is sinds september een nieuwe hotspot geopend. Deze wijnbar werkt volgens een uniek concept waar je je eigen wijn kunt tappen.

Walsjerôt bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit een enorme wijntapwand. Daarin staan ongeveer 70 open wijnen waar je een slokje, half glas of een heel glas van kunt proberen.

Avontuur

Wijn ontdekken is een avontuur. Over wijn wordt vaak ingewikkeld en moeilijk gedaan, terwijl dat echt niet nodig is. In een goed restaurant ga je toch wat minder snel proeven en vergelijken, helemaal als je nog weinig van wijn weet. Mensen zorgeloos wijn laten ontdekken, dat is wat eigenaar Jelle Stelpstra wilt voor zijn gasten. Tijdens een vakantie in Letland zag hij dit wijntapsysteem voor het eerst. Jelle, toen nog eigenaar van een bedrijf in belastingadvies, was meteen enthousiast en een droom was geboren.

Wine flies when you’re having fun

Bij binnenkomst ontplof ik al bijna van enthousiasme. Wanneer je de zaak alleen al ziet, weet je dat je het hier naar je zin gaat hebben. Het is niet groot, maar wel enorm stijlvol en gezellig ingericht. Veel donkere tinten, blauw fluweel en goud. Stiekem doe ik zelfs een beetje inspiratie op voor mijn interieur thuis haha. Je ontvangt een pasje waar je gedurende je “verblijf” alle wijnen mee kunt proberen. Je geeft aan het personeel door hoeveel tegoed je op het pasje wenst te zetten.

Dan kan het avontuur beginnen. Voor de mensen met keuzestress kan het best wel eventjes duren voordat je wat hebt uitgekozen. Uiteraard staan de sommeliers voor je klaar, maar er worden je ook genoeg tools geboden om zelf te kiezen wat je wilt. Elke wijn heeft zijn eigen “proefnotitie” boven de fles klaar staan, met meer info over de geur, smaak en achtergrond van de wijn. Daarnaast staan de wijnen ook gegroepeerd op soort. Van licht en fris, naar donker en vol. Achteraan staat een kast met exclusieve wijnen: hier kun je (dure) pareltjes vinden die je anders nooit per glas zou kunnen drinken.

Omdat ik het liefst van alles wat wilde proberen, heb ik aan het einde van de avond van ongeveer 20 wijnen een slokje genomen. Ja, 20 wijnen. Don’t judge me haha. Heerlijk om zo alles naast elkaar te kunnen proeven en te vergelijken.

Wijn & kaas: ultimate duo

Van wijn krijg je ook trek. En wat past er bij wijn? Juist… kaas! Op de kaart kun je allerlei heerlijke kaasjes vinden, die uiteraard te pairen zijn met een bepaalde wijn. Daarnaast serveren ze bij Walsjerôt o.a. charcuterie, oesters en verschillende soorten flammkuchen.

Kortom: Walsjerôt is dé ultieme plek om te borrelen. Of je nou een ervaren wijnproever bent of juist meer wilt leren over deze godendrank: je bent hier op je plek. Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina op de website.