WAKU WAKU Utrecht voor je portie fabulous vegan junkfood

Het o zo knusse Utrecht is booming! De ene na de andere hotspot opent haar deuren. Zo ook WAKU WAKU. Of, nou ja. Ze zijn al een paar maanden geopend, maar het label ‘newbie’ verdienen ze wat ons betreft nog zeker. Een nieuwe vegan aanwinst voor 030 om trots op te zijn.

WAKU WAKU Utrecht

WAKU WAKU brings back memories

Je kent het vegan concept ‘SNCKBR’ dat door het land verspreid zat vast nog. Al is het alleen al door de catchy naam die je spontaan hongerig maakt. De drijvende krachten achter deze toko hebben het Utrechtse WAKU WAKU geopend. Nieuw concept, nog steeds dezelfde voorliefde voor vegan junkfood. Belooft veel goeds.

En de naam ‘WAKU WAKU’ die komt je bekend voor, niet? Jeugdsentiment. Het is namelijk van het gelijknamige tv-programma over natuurschoon en het dierenrijk dat in de jaren ’90 op de buis was. Zit een leuke anekdote achter. De eigenaren kwamen namelijk regelmatig bij een tankstation in Utrechtse contreien, en telkens zei de dame bij het afrekenen ‘tot de volgende ‘WAKU WAKU.’ Dat moést ‘m worden.

Volop vegan knapperds

Of je nu diehard plantaardig eet of zo af en toe een uitstapje naar de vegan cuisine maakt, weet dat je het sowieso naar je zin gaat krijgen. Het is een plek waar je je (werk)dag in stijl kan beginnen of breken, waar je alleen even voor een kaffeeklatsch kan komen buurten, of waar je ‘s avonds lekker kan uitpakken met veggies in al haar vormen.

WAKU WAKU Utrecht

Bij WAKU WAKU kan je vegan food verwachten. Bijzonder vegan junkfood wel te verstaan. Anders dan anders. Next-level. Puur en ambachtelijk. Met ruim 10.000 eetbare planten wereldwijd vallen er oneindig veel vegan (junk)food creaties te bedenken. De groene hotspot probeert je met haar originele gerechten te inspireren om de manier waarop je naar voedsel kijkt te herdefiniëren. Volgens hen – en vele anderen – ligt ons bord namelijk in de toekomst vol gezond, plantaardig lekkers. Niets geen belerend gehannes. Bij deze toko word je op een natuurlijke manier in de wondere wereld van de plantaardige keuken gedompeld. En let maar op, lekker dat je het gaat vinden!

Genoeg lekkermakend gechitchat, wat staat er eigenlijk op het menu? Vegan junkfood in al haar vormen. Van ‘kroketten’ tot kaasfondue, een Dutch Weed burger, lasagna, salades en natuurlijk…de bombastische kapsalon die we nog van SNCKBR kennen. En ga je all the way, dan kan een dessert na je lunch of diner niet uitblijven. Zoek niet verder, de The Snicker Dome is hemels. Alhoewel de apple crumble pie, walnut brownie en de choco coconut fudge ons ook zaten aan te gapen. Reden te meer om terug te gaan.

Groen van binnen en van buiten

Nu je weet wat je qua vegan lekkers kan verwachten, is het tijd voor het interieur. De ambiance. Nou, die is on point. Een stijlvolle, ruime plek met toffe grijze en goudgele betonlook muren, donkergroene velvet stoelen en banken, industriële verlichting. Enfin, je snapt dat je het hier niet alleen qua eten, maar ook qua setting treft. En het personeel? Het zijn stuk voor stuk supervriendelijke, gastvrije WAKU WAKU’ers die je met een GROTE glimlach helpen. Dan verdien je als spot sowieso bonuspunten.

Kortom, deze newbie is echt een culinaire escapade voor de vegans én niet-vegans. Voor die laatsten gaat er een wereld open. Ontdek vleesloze traktaties en geheel nieuwe smaakvariaties die al je ochtend- en lunch hunkeren verzadigen. Absoluut de moeite van het proberen waard zowel voor de lichtgroene als voor de meer donkergroene vegan eters!

Voor meer Utrecht tips, klik hier. Wist je trouwens dat je met kids onwijs veel leuke dingen in en rondom Utrecht kan doen? Wij gingen vlak voordat ik ging bevallen van Xan een weekend naar Utrecht met de kids en dat was een groot succes!

WAKU WAKU
Vredenburg 28, Utrecht

Website | Instagram | Facebook