VINNIES Scheldestraat breidt uit met oh la la lekker diner

Of we langs wilden komen om te proefeten bij VINNIES Amsterdam? Als je deze charmante ontbijt- en lunchspot kent, dan heb je aan een splitsecond genoeg. ‘Natuurlijk willen we het diner proeven!’, was het antwoord over de digitale heg. Een knusse zaak waarvan niet alleen de naam lekker bekt, maar het er ook nog eens naar meer smaakt. Op het menu (h)eerlijk eten in een relaxte ambiance. Goed vertoeven dus!

VINNIES gaat voor goud

Even een korte trip down memory lane: in 2012 openden de sympathieke, jonge ondernemers Jules Ex (37) en Vincent de Cloet (36) hun allereerste VINNIES, Haarlemmerstraat 46 om precies te zijn. Opgezet vanuit een gedeelde passie voor goed eten en de visie om een gezellig, ongedwongen thuisgevoel te creëren. Nadat ze jaren kookuren in diverse Amsterdamse cuisines hadden gemaakt, was het tijd om de grote stap te maken. Om hun kookgrage vleugels uit te slaan. En zo was daar VINNIES. In de Amsterdamse contreien bekend om haar verrukkelijke koffie (to go’s), knusse setting, en natuurlijk niet te vergeten de ontzettend lekkere wakey-breakies, lunches en snacks waar je graag voor omfietst.

VINNIES Dinner keuken

Hoe gaaf de mannen het ook de afgelopen jaren vonden om hun eigen twee toko’s te runnen, toch ging het bloed kruipen waar het niet gaan kon. Waar ze veel achter de schermen bezig waren, begon het te kriebelen om na tij-den weer eens zelf achter de kookpitten te shinen. Een behoefte werd werkelijkheid, en zo was het concept VINNIES Dinner aan de Amsterdamse Scheldestraat een feit. Hallo hallo lekkerding, want dat is het. Alsof het diner altijd al onderdeel heeft uitgemaakt van het concept. Het klopt gewoon als een bus. Aangezien het – zeker in tumultueuze tijden als deze – even trial and error wordt, wordt VINNIES diner de komende tijd sowieso op donderdagen en vrijdagen uitgeserveerd. Smaakt het de ondernemende heren en gasten naar meer? Dan zit het er dik in dat ze verder gaan uitbreiden naar 3, 4 of wie weet zelfs straks wel 7 dagen per week ontbijt, lunch én diner aan de Scheldestraat.

Wat VINNIES’ (h)eerlijke pot schaft

Tijdens VINNIES Dinner kan je kiezen uit 3, 4- of 5-gangen the Burgundian way. Heb je dieetwensen? No worries, wordt geregeld. Mocht je een vorkje prikken buiten de deur associëren met ‘niet aan je dagelijkse dosis vitamines komen’, think twice! VINNIES Dinner bewijst dat het weldegelijk kan. En nee, dan hoef je niet per definitie voor het vegetarische menu te gaan. De kleurrijke foto’s zeggen genoeg!

VINNIES Dinner starter

Verwacht een vast menu met de mooiste seizoensproducten van lokale boeren. Eten wat de pot schaft, en geen ‘wat zal ik kiezen, die of die?’-gehannes. Hè lekker zeg! Nog even over die locals gesproken, denk bijvoorbeeld aan seizoensgroente uit de tuin en kas van maatschap Wim Bijma, mooie stukken vlees van het fameuze Lindenhoff, biologisch zuurdesembrood van de broodbakkerij van Jules z’n zus (Broodbakkerij Ex), en biologische en biodynamische wijnen van Pieksman.

Ondanks dat het menu wekelijks wisselt, probeert het culinaire team alles tot in de finesses te perfectioneren. Nou, die 9+ hebben ze in the pocket hoor. Een welverdiende ‘zeer goed’ die ze te danken hebben aan: (1) de blend van supergoed anders-dan-anders eten. (2) Professionele staff die zeker voor wat chitchatterij is te porren. En (3), een relaxte setting.

VINNIES Dinner makreel

En nog één ding. Waar je normaal gesproken bij een 3-, 4- of zeker bij een avondvullend 5-gangenmenu tonnetje rond naar huis rolt, houden ze daar bij VINNIES niet zo van. Per slot van rekening moet het wel lekker blijven. Niets geen mega foodbaby of nog ruimte voor snaaipraktijken onderuitgezakt vanaf de bank thuis. Neen, gewoon een perfect gevuld gevoel. Eigenlijk zoals het altijd wel zou mogen zijn, vind je niet?

VINNIES Dinner Dessert

Probeer na dit lekkermakende verhaal maar eens deze ‘reserveer hier’ niet aan te klikken. Eet smakelijk!

VINNIES
Scheldestraat 45, Amsterdam
3-gangenmenu: €36,50 p.p.
4-gangenmenu: €42,50 p.p.
5-gangenmenu: €48,50 p.p.

Photo credit: Jasper Faber