Vermeer

Zin in een avondje op chique?
10 juni opende na een grondige en enorm geslaagde verbouwing restaurant Vermeer opnieuw haar deuren. Dit 1* Michelinrestaurant van Chris Naylor is alleen nog maar te herkennen aan de kwaliteit van het eten, nothing more. De uitstraling is modern, natuurlijk, een tikkeltje klassiek maar toch ook veel meer casual.
Vermeer 1* Michelin restaurant Amsterdam

Roomservice at Olof’s
Het tijdelijke pop-uprestaurant Roomservice at Olof’s heeft Chris geïnspireerd om Vermeer opnieuw uit te vinden. Nederland is klaar voor meer groente en minder vlees of vis en dat brengt een hele nieuwe menukaart en andere prijslijst met zich mee.

Koken op hoog niveau wordt vaak als stijf ervaren en met de vernieuwde Vermeer is dat dus verleden tijd. Geen uitgebreide kaart maar een vast menu waar je zelf alleen de gangen hoeft aan te geven.
De gerechten kunnen elke dag verschillen want hier wordt gekookt met wat voor producten op dat moment voorradig zijn.
Restaurant Vermeer
Ingrediënten worden zo lokaal mogelijk ingekocht en sommige groenten en kruiden (leuk!) komen uit de daktuin van het bijbehorende NH Collection hotel.
De wijnkaart is ‘beperkt’ tot 40 topwijnen, maar niet getreurd voor de echte conaisseur is er een uitgebreidere selectie beschikbaar.

De prijzen vallen inderdaad mee, een viergangenmenu is al te bestellen voor 70 euro.
Restaurant Vermeer is onderdeel van het NH Collection Barbizon Palace hotel.
Adres: Prins Hendrikkade 59-72 Amsterdam.
Klik hier om de website van Vermeer te bekijken.

Voor meer diner inspiratie in Amsterdam klik hier.