Van Wonderen Stroopwafels

In Amsterdam struikel je (vooral in het centrum) over de stroopwafel / donut / cupcake en andere zoete troep kraampjes of winkels. Op de Cuyp hebben we natuurlijk de beroemde stroopwafel kraam maar wat we nu hebben is toch wel heel bijzonder. Van Wonderen Stroopwafels is namelijk not your average stroopwafelwinkel.
Van Wonderen Stroopwafels

Goddelijke wafels bij Van Wonderen Stroopwafels

Van Wonderen Stroopwafels maakt niet alleen hele lekkere maar ook heel bijzondere stroopwafels. In alle soorten en kleuren zijn ze hier terug te vinden.

De ene helft dopen ze in chocolade en die wordt dan versierd met allerlei verschillende soorten toppings. Oreo, marshmallows, M&M’s, caramel, nootjes, hartjes, noem maar op.
Van Wonderen Stroopwafels

Wafels happen in de Kalverstraat

De Kalverstraat is de drukste straat van Amsterdam en ik snap dat je daar als winkel graag zit, maar dan komt het voor mij snel over als een tourist trap. De charme van de Hollandse stroopwafel gaat er voor mij een beetje af… Jammer. Maar niet getreurd, wie weet openen ze er straks ook eentje in De Pijp, West of misschien wel Oost of Noord. Ik had zelf de 9 straatjes ook wel een goede locatie gevonden trouwens.
Van Wonderen Stroopwafels

Wafels, ijskoffie en Amsterdamse prullaria

Naast goddelijke stroopwafels serveren ze ook iced latte’s met slagroom, caramel én stroopwafel. Niet ideaal als je bezig bent een fit girl te worden maar wel heel erg lekker…Elke ma tm woe open vanaf 10 uur (koffietijd!!)
Maandag tot en met za vanaf 10.00 uur. Elke dag sluiten ze om 19.00 maar op donderdag doen ze mee met koopavond en dan gaan ze pas om 22.00 dicht. Photocredits: Van Wonderen Stroopwafels Facebook. Adres; Kalverstraat 190 (Heiligeweg).
Dit zijn de leukste hotspots in het centrum van Amsterdam. Benieuwd naar Amsterdam Oost? Dit zijn de leukste hotspots van Amsterdam Oost. Shoppen in De Pijp? Ga daarna lunchen bij Escobar.