UMAMI by Han Amsterdam

Michelin-chef Han Ji van het beroemde HanTing Cuisine opent begin december een nieuwe zaak in Amsterdam. UMAMI by Han Amsterdam genaamd. Oh, wat verheugen wij ons daar op!

UMAMI by Han Amsterdam wordt heel iets anders dan HanTing in Den Haag. Waar het restaurant in Den Haag heel chique is en meer een plek is waar je heen gaat als er iets te vieren is, wordt de zaak in Amsterdam een plek waar je wekelijks zal komen. Een modern Aziatisch restaurant met een goede prijs kwaliteit verhouding. Geen peperdure mini gerechtjes maar goed eten voor een prima prijs. Afgelopen zomer opende de eerste buitenlandse vestiging zijn deuren in Beijing en nu is dus Amsterdam aan de beurt.
UMAMI by Han Amsterdam

All day Oriental kitchen

De nieuwe Oriental kitchen & bar op de Overtoom is een all-day concept met verschillende menu’s. Voor de zakelijke markt wordt (heel handig) een ’40 Minute Lunch’ geserveerd. Maar je kunt natuurlijk ook uitgebreid komen lunchen met een 6 gangen shared lunch menu.
UMAMI by Han Amsterdam

UMAMI by Han at night

’s Avonds is er een uitgebreide borrelkaart: naast cocktails met een Asian twist, kun je Asian finger-food bestellen maar uitgebreid dineren kan natuurlijk ook. Net als in de andere restaurants van de Han Group, speelt gezondheid bij UMAMI by Han een belangrijke rol. De Aziatische keuken, zoals zij die serveren sluit erg goed aan bij deze trend. De verse ingrediënten, de lichte gerechtjes, de keuze uit verschillende soorten verse sappen en de tea-pairing zijn hier goede voorbeelden van.
UMAMI by Han Amsterdam

UMAMI by Han Amsterdam gaat voor goud

Zijn ambitie voor UMAMI by Han Amsterdam is om dit restaurant culinair gezien meer richting Michelin-niveau te tillen. Het keukenteam van UMAMI by Han Amsterdam komt deels van HanTing Cuisine en is deels ingevlogen uit China, waar de chefs ervaring hebben opgedaan bij UMAMI by Han in Beijing. Han wil kwalitatief hoogstaand en gezond eten bereikbaar maken voor een grotere doelgroep. Het kwaliteitsniveau van HanTing Cuisine, maar dan net iets simpeler en toegankelijker, in een laagdrempelige omgeving, zoals dat past bij deze tijd. En zeer betaalbaar.
UMAMI by Han Amsterdam

Dit klinkt allemaal zo veelbelovend dat wij direct een tafeltje gaan reserveren. To be continued….
Meer info? Check hier de website.