The Duchess

Vorige week ging ik met mijn vriendinnetje Sabine van YourAmbassadrice.com chique high tea’en bij The Duchess. Wat een aanrader!!
X Bank Shopping Conceptstore Amsterdam
Het entree is nog een beetje behelpen, want er wordt nog flink verbouwd, dus dat staat niet zo chique, maar je kan toch nog een heel tof entree maken via de conceptstore X Bank. Al heb je geen zin om te shoppen of ben je blut, je moet hier even gaan kijken. De winkel is te gaaf! Design, art, kleding, hebbedingetjes en Amsterdamse grapjes, van alles is hier te koop en in elke prijs range.
X Bank Conceptstore Amsterdam The Duchess
Als je uitgeshopt bent bij X Bank kan je via de zijkant je entree maken bij The Duchess en vanaf dat moment stap je meteen binnen in een andere wereld. Bij de balie helpen de knappe meisjes je uit je jas en wijzen je een tafeltje aan.
The Duches Amsterdam
Op het lunchmenu van The Duchess staat zoveel lekkers, dat we nauwelijks kunnen kiezen. Risotto, luxe burgers met fois gras, tortellini, oesters, fruit de mer en nog veel meer. Maar de high tea klinkt zo lekker dat we toch overstag gaan en daarvoor kiezen. Vanaf 35 euro kan je hier al een heel uitgebreide high tea krijgen dus van de prijs hoef je niet te schrikken. Wellicht wel van de hoeveelheid…
The Duches Amsterdam
De high tea begon met een heerlijk glas bubbels en aardbeien met balsamico stroop. Dit is om je smaak te neutraliseren en je smaakpapillen wakker te schudden wordt ons verteld. We kiezen ook wat fancy theetjes uit en dan kan het feest beginnen. We krijgt een etagere met sandwiches, beef wellington, quiches en scones. De een nog lekkerder dan de ander. Mijn favorieten waren het zacht gekookte eitje met truffel en de knapperig gefrituurde kingcrab met mango chutney.
Beste High Tea Amsterdam Duchess
Na een aantal glazen bubbels en 3 gangen verder storten wij ons op al het zoets. Eclairs, bonbons, koekjes, cupcakes, cakes en suikerspinnen.
Beste High Tea Amsterdam
3 uur later zijn wij meer dan voldaan en zijn wij het erover eens dat The Duchess niet alleen voor diner een fantastische plek is, maar ook voor een super fancy high tea.
FullSizeRender-5 The Duchess Best High Tea amsterdam
High Tea Amsterdam fancy trendy hip
T
he Duchess & X Bank: Spuistraat 172 Amsterdam.
Benieuwd naar de leukste hotspots in het centrum van Amsterdam? Klik hier.