Thai Red Curry

image

Na onze eerste vakantie in Thailand was ik verslaafd. Aan het land, de sfeer, de mensen, de natuur, de tempels, de markten, de steden, de stranden maar vooral, vooral aan het eten.
Rode, groene, gele, massaman het maakt mij niet uit alle curry’s i love.

Zodra ik dan thuis ben ga ik dan flink aan de slag en koop ik hele Toko’s leeg met allerlei funky foreign ingredients en probeer ik alles te maken exact zoals we het daar voorgschoteld kregen. Helaas ontbreekt dat bounty eiland achtige uitzicht, mis je de warmte en de bananen bladeren met ingesneden hartjes, maar: we komen in de buurt!

Hier een heel makkelijk en super lekker recept:

300 gr kip, in kleine stukjes
500 ml kokos melk
2 eetl rode curry pasta (Thaise) Ik doe altijd meer, maar neem 2 als basis scherper maken kan altijd
2 rode chili pepers
4 blaadjes limoen blaadjes (bij de toko, kun je eventueel achterwege laten)
handvol (Thaise) basilicum
1 á 2 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel plantaardige olie
250 ml kippenbouillon
1 eetl bruine suiker
1 eetl fijngehakte knoflook
1 limoen
(ik doe er als extraatje altijd boontjes, champignons en een zak gesneden Thaise groente doorheen)
Extra optie: ananas en/of lychee

Mix de kokos melk en bouillon en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook 5 minuten voordat je de pan van het vuur haalt.
Verwarm in een andere pan de olie en fruit daarin de knoflook met de curry pasta.
Voeg dan het curry mengsel toe aan het melk/bouillon mengsel en breng weer aan de kook. Doe dan de limoen blaadjes erin, de chili pepers en de vissaus. Doe dan de groente erin (indien je boontjes hebt die eerst voorkoken natuurlijk) en nog heel even laten koken. Dan laten staan en trekken.
Je kan er op het laatst nog stukjes ananas of lychee in doen, heerlijk!!

Doe er een paar uur voor het serveren wat extra Thaise basilicum blaadjes doorheen en gebruik dit ook als garnering bij het opdienen.

Tip: maak lekker veel want een bakje mee naar kantoor the day after is geweldig. En de jaloerse gezichten van je collega’s ook 😉 Ook fijn is dat je dit gerecht goed (beter) een dag van te voren kunt maken. Sowieso geldt voor Aziatisch eten, hoe langer de smaken kunnen trekken hoe lekkerder!
Ideaal dus als je eters krijgt en weinig tijd hebt. Je maakt dit the night before en op de dag zelf hoef je alleen nog de rijst te koken, wat kroepoek etc neer te zetten en wellicht wat frisse komkommer schijfjes. Easy does it!

Tip: als je echt gezond wilt doen vervang je de witte rijst voor bulgur. Net zo lekker en een stuk verantwoorder 😉