Pastahit Spaghetteria breidt uit met cosy caffè

In Italië draait het van ‘s ochtends tot ‘s avonds maar om één ding: heel lekker eten. Nou, laten ze daar bij Spaghetteria nu ook een handje van hebben. Wat in Amsterdam ontstond, groeide al snel uit tot populaire pastabar met meerdere vestigingen (16 stuks en still counting) in de hoofdstad, Utrecht en Rotterdam. Ze zijn zelfs over de oostelijke landsgrenzen uitgevlogen naar…Berlijn. En sinds dit jaar kunnen ze daar het spiksplinternieuwe concept Spaghetteria Caffè bij optellen.

Spaghetteria Caffè voor een enkeltje Italië

In ‘t land van de laars zijn ze gezegend met een hele goede smaak en weten ze als de allerbesten hoe invulling te geven aan la dolce vita. Het liefst duiken ze voordat de dag begint – nog voor het ontbijt – een koffiebar in voor een verse espresso. En rond lunchtijd? Dan slaan ze een ‘kleine’ portie pasta of broodje (ciabatta als het even kan) niet af. That’s where Spaghetteria Caffè jumps in. Voor wie Spaghetteria kent, weet dat hier de Italiaanse kracht van eenvoud ‘s avonds op z’n opperbest en voor oké-prijzen aan de gezellige XXL-tafels is te proeven. Moest je eerst tot de klok van 17:00 wachten, voordat je kon aanschuiven, kan dat bij het Caffè-concept al vanaf 12:00 uur. Dit jaar zijn de eerste twee caffès geopend in de Jan Pieter Heijestraat (A’dam-West) en aan het altijd bruisende Javaplein (A’dam-Oost).

Spaghetteria Caffè Javaplein

Bordenvol mediterrane smaken

Waarom wachten tot de avond valt als de Italiaanse cucina ook (of wie weet wel juíst) overdag veel in haar mars heeft? Precies dát moeten de founders van Spaghetteria hebben gedacht. Want waar ze verse pasta’s zonder twijfel in de vingers hebben, hebben ze ook kaas (u snapt, liefst Parmezaanse) van verse koffies en ciabatta’s gegeten.

Spaghetteria Caffè Amsterdam

Op de lunchkaart pronken een paar classico, waarbij je moet denken aan ciabatta’s met prosciutto crudo met buffelmozzarella en zongedroogde tomaat, zwarte truffel met champignons en buffelmozzarella, en caciocavallo kaas met artisjokcrème en gegrilde groenten. Om nog over de lunchpasta’s te zwijgen; penne rigate all’ arrabbiata (vegan mogelijk), ravioli ai porcini en spaghetti alla chitarra con aglio e olio. Hè lekker zeg! Eigenlijk haast zo goed als je aan de Middellandse Zee bent gewend (alleen moet je het mediterrane zonnetje er zelf bij denken).

Ohhh, en zoals je wellicht weet, zijn ze in zuidelijke richting ook dol op desserts. Zoals het een (mid)dagje Italië betaamt, wordt er bij voorkeur met tiramisú al marsala afgesloten. In één woord: Goddelijk! Ik herhaal: god-de-lijk! Rete romig, goed in balans, écht zoals ‘ie volgens yours truly hoort te zijn. Zou er voor omfietsen!

Website | Instagram