Royaal high tea’en bij THE DUCHESS Amsterdam

Kom d’r in…high tea! I know, voor team ‘goede voornemens’ is het: ‘Rebec, wat doé je ons aan.’ Snel wegklikken (of met een schuin oog meelezen). Maar deze tip, lieve mensen, hoeft niet á la minute afgevinkt te worden hoor, want het très chique THE DUCHESS in Amsterdam loopt niet weg. Heus niet. Daarom een go to-adres voor zoet & hartig geluk naar de mensen toe die hun voornemens al hebben laten varen, ze binnenkort ‘tabee’ zeggen óf ze überhaupt nooit hebben gehad. 

Theeleuten like a royal bij THE DUCHESS

Ergens blijft het ietwat ‘t(r)uttige’ imago aan de high tea plakken. Is zo. En is niet erg. Totdat je binnendruppelt bij het gracieuze THE DUCHESS in het hart van onze hoofdstad. Waar we moeten wezen? In het voormalige KAS bankgebouw, Spuistraat 172. Hier hebben ze de van origine Britse theetraditie hélemaal in de vingers. Een natte droom voor de zoetemondjes (amai, wat weten de Belgen dat toch plezant te laten klinken), de interieurliefhebbers en…ieder ander. Ja, high tea’en is nog altijd meer een vrouwending, maar als je vriend- / manlief vertelt dat het hier te doen is, haakt ‘ie graag aan.

THE DUCHESS Amsterdam afternoon tea

Afternoon tea’en? Afternoon tea’en!

Bij THE DUCHESS zeggen ze zelf trouwens geen ‘high tea’, maar ‘afternoon tea’. Nog net een tikkie chiquer. En dat doe je niet in het restaurant, maar in ‘the tea room’ waar het elk weekend van 12:30 tot 16:30 uur tijd voor thee is. Bereid je voor op een aantal rondes, waarbij er – zoals de traditie het vertelt – met hartig wordt gestart en het zoetwaar volgt. Van tevoren bepaal je voor welke afternoon tea je gaat. Er zijn namelijk drie ‘levels’. De één met net wat extra delicatessen en / of een champagne. Maar buiten kijf staat dat ze elk om door een ringetje te halen zijn. Extravagante displays vol handgemaakte gebakjes, macarons, warme scones, mini-quiches en sandwiches vullen de tafel, en dat alles wordt natuurlijk met de meest verfijnde Mariage Frères-theemelanges vergezeld. Een kunstvorm op zich, dat tea pairen, maar ook daar hebben ze hier kaas van gegeten.

THE DUCHESS Amsterdam afternoon tea     THE DUCHESS Amsterdam afternoon tea

Val je in de categorie ‘zoetekauw’ en denk je die afternoon tea met twee vingers in de neus uit te spelen? Dan heb je het goed mis, want je krijgt veel voor je kiezen. Op de positieve manier dan 😉 Is het mooi geweest, dan hoef je maar een seintje te geven en je krijgt een doggy bag mee.

Als hekkensluiter nog een compliment voor het personeel. Méga vriendelijk, sympathiek en kundig. Pardon my French, maar dat is nou eenmaal vaker uitzondering dan regel in ‘t Amsterdamse. Bij THE DUCHESS schuif je aan, laat je de boel de boel en voel je je voor een paar uur de koning te rijk. Bottoms up! 

Website | Instagram