Rigoletto

De Italiaanse keuken is één van mijn favorieten. Geen wonder dus dat wij enorm benieuwd waren naar Rigoletto. Rigoletto is een klein, gezellig, restaurant in de Prinsenstraat wat nu sinds een half jaar open is. Wanneer je hier langs loopt blijf je vanzelf stilstaan voor de geweldige etalage. Zoveel lekkers staat hier uitgestald. Taarten, croissants, broodjes, pannini’s er is gewoon geen andere optie dan naar binnen gaan.
Rigoletto

Rigoletto de Italiaanse parel van de Jordaan

Wanneer je binnenkomt ruikt het meteen heerlijk naar de Italiaanse keuken. Er is een grote toonbank waar nog meer lekkere dingen op staan en het water loopt je direct in de mond. Je kunt hier gewoon een koffietje bestellen of iets lekkers om mee te nemen naar je werk of het park. Of je zoek een plekje aan tafel en ga lekker lunchen. Op de kaart staan uitsluitend Italiaanse gerechten en ook de koffie wordt gezet van pure, Italiaanse bonen en de taartjes? Die zijn zoals je ze in Italië zou krijgen.
Rigoletto

Uitgebreid Italiaans lunchen bij Rigoletto

Wij gaan voor een lunch en we worden flink verwend. De Italiaanse gastvrijheid is hier zeker aanwezig. Enorm veel heerlijke, typisch Italiaanse gerechten komen voorbij. Bruschetta met avocado, ei en zongedroogde tomaat, een plankje met verschillende vleeswaren en parmezaanse kaas en een soepje van pompoen, witte bonen en laurier. Een verrassende combinatie, maar heel lekker. Uiteraard moesten we ook een pasta proberen, dit werd de Orecciette ragu, een pasta soort uit Puglia. Net toen we dachten dat het niet beter kon worden kwam het dessert. Wauw, zo lekker was dit. We kregen een Pasticciotto ook een typsich gerecht uit Puglia. Het is een cakeje gevuld met cream. Daarnaast kregen we nog een roze taartje genaamd fruity di bosco. Een taartje met schuim en blauwe bessen. En dan de beste, niet de mooiste, maar zeker wel de lekkerste. De Fondente, een taartje gemaakt met héél veel chocolade boter en ei. Een beetje warm geserveerd en de smaak is goddelijk.
Rigoletto

Italiaans ontbijt of een espresso voor onderweg

Rigoletto serveert ook ontbijt. Je kunt hier het een en ander meenemen voor onderweg maar probeer ook zeker het uitgebreide Italiaanse ontbijt. Onwijs lekker met verse sappen, fruit, croissants, eieren, avocado en uiteraard Italiaanse koffie.

High tea’en op z’n Italiaans

Wat je ook zeker een keer moet proberen is hun high tea, niet zo’n high tea die iedere zaak heeft maar eentje met alleen maar Italiaanse lekkernijen. Zoet, hartig, thee en koffie je krijgt van alles.
Rigoletto

Geen zin om te koken?

Je kunt de pasta’s mee naar huis nemen en thuis opwarmen. Heel handig. Heb je en feestje of vergadering? Ze doen ook catering klussen. En moet je snel nog even een aardigheidje scoren dan kan je hier ook terecht voor allerlei Italiaanse producten zoals wijnen, olijven, olijfolie, honing etc. Rigoletto is 5 dagen per week open en op dinsdag en zondag zijn ze gesloten. Openingstijden: 09:00 uur tot 17:00 uur. Helaas, omdat er geen drank vergunning is kunnen ze geen diner serveren maar wie weet openen ze binnenkort Rigoletto ristorante.

Meer weten? Check hier hun Facebookpagina.