Reserveer nu voor de zoutbewuste restaurant 3 daagse

Bijna iedereen (85%!!) in Nederland eet te veel zout. Hier val jij waarschijnlijk ook onder, en ik zeker. Zonder dat ik het door heb gebruik ik best veel zout. Een zakje chips hier, een broodje avocado (want dat is zo gezond) met heel veel zout daar. Een vers eitje voor het ontbijt met wat zout en aangezien ik veel buiten de deur eet, heb ik geen idee hoeveel zout er ‘s avonds in mijn eten wordt gedaan. Al dat zout is dus enorm slecht voor je nieren. Je wat meer bewust worden van de hoeveelheid zout die je tot je neemt is dus geen slecht idee. Op de website van de Nierstichting kan je een zoutmeter test doen, wauw. Daar schrok ik best wel van. Zelfs in producten waar je het niet van verwacht zit soms stiekem best veel zout.

De zoutbewuste restaurant 3 daagse

Nederland moet minder zout eten en vandaag is de kick-off van de nieuwe campagne van de Nierstichting ‘Proef de ongezouten waarheid’. Weet je waar? Bij Restaurant Oost in Zuid. Ik begrijp dat er dan niet direct een belletje gaat rinkelen, maar dit is de nieuwe RED SUN. Remember? De The RED SUN Blaricum is nu weer in handen van oud eigenaresse en oprichtster Wimmy Hu en het voormalige RED SUN Amsterdam gaat verder onder de naam Oost in Zuid. Maar daarover later meer.

Vandaag start de campagne van de Nierstichting dus met een tasting die bedoeld is als kick-off van de zoutbewuste restaurant 3-daagse die morgen (7 maart) begint. Aan de zoutbewuste restaurant 3-daagse doen 17 toprestaurants uit Amsterdam en ’t Gooi mee en wordt er drie dagen lang een (super lekker) maar zoutbewust menu aangeboden.

Reserveer nu voor de zoutbewuste restaurant 3 daagse

Op deze manier laat de Nierstichting de mensen op culinaire wijze proeven hoe smaakvol zoutbewust eten ook kan zijn. Restaurants zoals Oost in Zuid, The Harbour Club, Nick Vollebregt Jazz Café en Restaurant Soigné doen mee aan de zoutbewuste 3-daagse en via Proefdeongezoutenwaarheid.nl kan je je inschrijven om een lunch of diner te reserveren. Niet alleen leuk, gezellig en lekker. Maar ook gezond voor jezelf en een deel van de opbrengst gaat naar de Nierstichting dus scoor je ook nog wat extra karma punten.