Pizzabar di Vicini Rotterdam

Als je niet uit Rotterdam komt, kom je hier denk ik weinig want de meeste kiezen er natuurlijk voor om het centrum van 010 in de duiken maar dat is eigenlijk heel erg jammer. Kralingen is namelijk een enorm gezellige buurt met een heel eigen karakter en sfeer. Echte Rotterdamse locals zijn hier dan ook veel meer te vinden dan in het centrum.

Pizzabar di Vicini Rotterdam
Pizzabar di Vicini Rotterdam

Pizzabar di Vicini is een begrip in Kralingen. Dit gezellige restaurant is al jaren dé hotspot in deze wijk vol studenten en jonge gezinnen. Vanwege het grote succes, werd op een steenworp afstand Fratelli di Vicini – letterlijk het broertje van Vicini – geopend. Door de drukte bij Vicini moest om 19:00 uur daar al de pizza afhaal gestopt worden, omdat de combinatie tussen restaurant en take away gewoon te druk werd. De vraag van mensen in de buurt die snel even een pizza wilde afhalen was dus groot. Zo gezegd is zo gedaan: Pizzabar di Vicini is geopend en wij mochten langskomen!

Goed eten, lekker drinken en geen geneuzel
Pizzabar di Vicini Rotterdam

Goed eten, lekker drinken en geen geneuzel. Dat is waar het leven om draait volgens eigenaar Remco Witberg. ‘Zodra ik de zaak binnenliep wist ik het meteen. Dit voelt goed. Mijn handen begonnen te jeuken en voor ik het wist was het plan voor Pizzabar di Vicini geboren’, vertelt Witberg. Een zaak waar je niet alleen even snel een hapje kan eten, maar ook makkelijk een maaltijd kunt afhalen of thuis kunt laten bezorgen.

Wanneer je door de gezellige straatjes van Kralingen loopt ruik je het al van een afstandje: de geur van heerlijke verse pizza’s. Op een dinsdagavond stappen wij Pizzabar di Vicini binnen en komen terecht in drukte en gezelligheid. Je merkt meteen dat je ergens komt waar veel buurtgenoten komen. Iedereen lijkt elkaar te kennen en er wordt druk gekletst. Families, groepjes vriendinnen: alle leeftijden zitten hier. De zaak is niet groot, maar wel heel sfeervol.
Het interieur ademt toegankelijkheid, zoals ze het zelf ook omschrijven. Barkrukken, afgewisseld met lage zitjes, zorgen inderdaad voor een huiselijke en ongedwongen sfeer. Met een paar mooie eyecatchers in de zaak (de citroenboom en de geprojecteerde foto van Sophia Lauren) is dit een plek waar je graag komt. En wat nog beter is: van de zomer is er plek voor ongeveer 40 zonaanbidders om te genieten van het terras!

Pizza, pizza, en uhmmm kip?
Pizzabar di Vicini Rotterdam

Nadat we een plekje hebben weten te bemachtigen worden we enthousiast begroet met 2 glazen Prosecco door gastheer Aram Janse. Dat is nog eens een goed begin! Wij gaan vanavond via een proeverij van de hele kaart alles ervaren wat Pizzabar di Vicini te bieden heeft. En dat is een hoop, kunnen we achteraf zeggen.

We starten met een proeverijtje. Een klein bakje lasagne om te delen en 2 soorten Piadinas: een soort pizzabroodje. Heerlijk om mee te starten en als groot lasagne-fan smaakt dit meteen naar meer.

Dat hoeven we niet te hard te roepen, want even later verschijnt er een grote pizza op tafel, met de 2 helften verschillend belegd. 1 kant met pollo e pesto en 1 kant a la pizza Vicini. Dit is een pizza met mozzarella, tomatensaus, rode uien, pikante olie en balletjes gehakt. Ja, balletjes gehakt. Dit was voor mij ook een first en nee, dit had ik zelf niet zo snel gekozen van te voren. Maar dat is het leuke aan verrast worden in een restaurant: zo kom je nog eens buiten je comfortzone ;). Want het was hartstikke lekker! De gehaktballen zijn echt van goede kwaliteit en dat is te proeven. De eerlijke en eersteklas producten worden dagelijks geleverd door veelal lokale ondernemers. Samenwerkingen met zelfstandigen uit de buurt zijn een belangrijk aspect bij de Vicini-restaurants.

Denkend dat de pizza het hoofdgerecht was, zaten we al vol en tevree te wachten op een dessert. Maar nee, naast pizza’s staat er bij Pizzabar di Vicini ook nog iets anders belangrijks op de kaart: Kip! En niet zomaar kip, het kippetje van Treuren aan de huisgrill. Dit was de ster bij een van de vorige restaurants van de eigenaren en regelmatig kregen ze nog verzoeken van de buurtbewoners waar en wanneer ze weer eens zo’n kippetje konden eten. Vandaar dat deze ook gewoon op de kaart is gezet!

Rollend naar huis
Pizzabar di Vicini Rotterdam

Alsof dit nog niet genoeg was. Om de avond goed af te sluiten verscheen er nog een tiramisu en een panna cotta op tafel. Wat een topzaak. Laagdrempelig, lekkere pizza’s, goede sfeer: wat wil je nog meer?

Benieuwd naar Pizzabar di Vicini in Rotterdam Kralingen? Klik dan hier voor meer informatie. Benieuwd naar onze andere Rotterdam tips? Check dan onze Rotterdam pagina vol hotspots.

Photocredits via Pizzabar di Vicini Rotterdam / Maaike Petri.