Amsterdam FoodTrucks

Vandaag, maandag 29 juni start de foodtruck pilot van gemeente Amsterdam. Als eerste gemeente van Nederland geeft Amsterdam ondernemers de mogelijkheid om streetfood aan te bieden vanuit hippe foodtrucks op verschillende plekken in de stad.
Schermafbeelding 2015-06-29 om 12.08.34

Vanuit meer dan 150 aanmeldingen werden de 50 beste ondernemers gekozen. Dit gebeurde op basis van een puntensysteem die naast de kwaliteit van het voedsel of de duurzaamheid en het concept beoordeelden. Wat voor eten de trucks serveren? Denk aan the next level bapao, pizza, hotdogs, healthy snacks en funky bites.

Qua locaties valt er wat mij betreft nog wel wat te winnen. Het liefst zie ik de foodtrucks in en rondom alle stadsparken, rondom de grachten, vlakbij het pontje, langs de Amstel en op alle grote pleinen maar daar is het misschien nog wat vroeg voor.

Bij stadsdeel Nieuw-West staan de foodtrucks onder andere bij de metrostrations Jan van Galenstraat en Heemstedelaan.

De locaties in stadsdeel Zuid op het hoekje van de Bosbaanweg bij de Amstelveenseweg (top!!), het Beatrixpark en op 2 locaties bij het noordwestelijk deel van het Vondelpark en een handjevol op de Zuidas.
In Oost staat er een truck op het Amstelplein, bij Spaklerweg, Rhijnspoorplein en bij het Sciencepark.
In West bij het metrostation van Sloterdijk en ook in Zuid Oost staan er een aantal trucks.

Ik ben benieuwd!
Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier voor de website van gemeente Amsterdam.