Old School

Mijn collega’s zijn fan van bowlen. Maar echt fan. Dus elk uitje… gaan we bowlen. Of het nou discobowlen, op dinsdag uit werk meteen door naar bowlen of gewoon bowlen omdat het kan is. Bowlen voert altijd de boventoon.

Maar helaas beperkt je dat wel in het eet en drink programma ervoor of erna. En dat is nou juist datgene wat ík belangrijk vind. Een beetje leuk, hip, gezellig en lekker uiteten in de buurt van de RAI met een man of 20? Dat is echt lastig.

IMG_5608
Gelukkig vonden wij restaurant Old School.
De naam zegt het al, een oude school, omgetoverd tot hip restaurant. Met biologisch eten, telers uit de buurt, hip interieur en een goede kok.

Vooraf kregen we planken met worst, salades en lekker knapperig brood met boter. De bediening was vriendelijk, behulpzaam en dacht goed mee. Dat is altijd handig, helemaal met grote groepen en bowling fans die bang zijn dat ze een minuut missen van hun gereserveerde baan bij Knijn.
IMG_5764
Daarna een keuze tussen vis of vlees. Het ene met aardappelpuree en het andere met parelgort. Ja ook bij Old School gaan ze mee met de hype en voor de liefhebbers of vega’s zijn er ook asperges.
IMG_5773
IMG_5771
Het toetje kregen we weer op een plank. Pannacotta met carrotcake. Van mij hadden ze het kunnen houden bij de carrotcake want die was lekker genoeg!
Old School is een gaaf restaurant, verstopt in een woonwijk naast de RAI en dus een perfecte stek voor als je daar een event hebt of zoals wij, gaat bowlen bij Knijn.
IMG_5604

Maar Old School heeft nog meer leuks, want ze organiseren elke zondag een techno feestje van Rockit festival.
Elke zondagmiddag wordt daar Flipside georganiseerd met artiesten en dj’s die een gevarieerde mix van house, techhouse, deephouse, techno, disco en aanverwante creatieve muzikale uitspattingen ten gehore brengen. Schoolyard dat is het hippe buitenpleintje waar ze vaak kleine festivalletjes houden gaat zodra de zon gaat schijnen ook open en dat is echt te gek!

Zoals de heren van Rockit het zelf noemen: “Old School is een creatieve broedplaats waar horeca, kunst en cultuur samenkomen en straalt de industriële, laagdrempelige underground sfeer uit, waar we allemaal zo van houden.”
Schermafbeelding 2015-05-11 om 16.01.31
Restaurant Old School zit op de Gaasterlandstraat 3.